Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.10.2009(UTC) Zpráv: 1,285 Bydliště: Letohrad, Praha
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
V rámci rozšíření populace zlobivých zvířátek tady na fóru taky jedno přidám... Camaro mám od září 2008. Bylo v plánu ještě čekat, přesvědčil mě plánovaný zákon o ekodani. Té jsem se nakonec kvůli "ochotě" úředníka nevyhnul, ale koupě rozhodně nelituju. Je to '86 Сamaro IROC-Z28, targa, manuální převodovka, najeto něco přes 120 000 mil. Trvalo mi celkem dlouho najít kombinaci V8, manuál, targa, ale povedlo se. Že je to IROC jsem zjistil až po pár měsících dekódováním štítku. Před tím jsem si jen říkal, že je to pěkně vybaveno včetně kotoučů na všech kolech. Auto nebylo drahý, celkem kompletní a až na drobnosti v originálním stavu. Hlavní problém byla vůle v řízení, spousta nefunkční elektriky, hnutý přední nárazník (asi malý ťukanec) atd. Přes léto se měnily čepy, silentbloky, koberec a mnoho drobností jako volant, pásy, kouřový blinkry, těsnění... Interiér byl venku, podlaha byla už kontrolovaná před tím a je ok. Horší to bylo s dveřma - spodky byly děravý. Mezi létem 2009 a létem 2010 odpočívá v garáž z důvodu mého studia v zahraničí, v létě 2010 je v plánu dát vyměnit sportovní sedadlo za originál (až se povede sehnat správnou látku na přečalounění), zamaskovat další vady v interiéru, přejít další riziková místa z pohledu koroze, pokračovat v hledání problému(ů) na podvozku, možná výměna kotoučů a případně tlumičů. Cesta k "pěknýmu stavu" bude ještě dlouhá a drahá, lak je v plánu až za dlouho, ale snad to časem dopadne. A taky musí občas jezdit, ne jen stát rozebraný ;-) Galerie z oprav a srazů je na picasaweb.google.cz/z28irocz.1986 , pár fotek aktuálního stavu z léta 2009: Jirka_z28 |