Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 22.03.2009(UTC) Zpráv: 704 Bydliště: Haratice p...l světa...
Blahořečil: 1-krát
|
Kucí-sháním nějaký odkaz nebo radu kolik-čeho se kam leje! Prostě chci Pontiaca komplet vypustit a znovu napustit. Ale nevím kolik do převodovky,motoru.....dif,servo... Je to někde k nahlédnutí? Díkes. Od Millers oils mi poslali ceny a zaručili 10% slevu když vezmu vše a dopravu až domů....Ale sami nenašli manuál k náplním tohoto automobilu.
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 778 Bydliště: Střelice u Brna
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 3-krát v 3 příspěvcích
|
wolfow napsal:Kucí-sháním nějaký odkaz nebo radu kolik-čeho se kam leje! Prostě chci Pontiaca komplet vypustit a znovu napustit. Ale nevím kolik do převodovky,motoru.....dif,servo... Je to někde k nahlédnutí? Díkes. Od Millers oils mi poslali ceny a zaručili 10% slevu když vezmu vše a dopravu až domů....Ale sami nenašli manuál k náplním tohoto automobilu. Tož dívej...převodovka při běžné výměně oleje spolkne 4 litry převoďáku Dexronu 3, motor zhltne kolem 5-ti litru 15W40 minerálu, difec se přelít nemůže, protože kontrolní šroub spolu s nápušťákem je z boku, jak začne být moc oleje začne to čůrat ven...servo také nevím, ale zase bych tam práskl Dexron 3, mají stejné parametry... |
HD's coming |
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Do TH350 převodovky se leje něco kolem tří-čtyř litrů, to musíš odhadnout, třeba podle toho kolik ti vyteče :-) Pak vyměníš filtr, zavíkuješ, naleješ necelé 4 quarty (cca 3.7 litru). Necháš pěkně prohřát i s převodovkou a pomocí ukazatele na měrce doléváš, pozor!! nepřelít. Lepší to možná projíždět mezi jednotlivým dolitím. Pokud přeliješ, tak to nech vystydnout a trošku odsaj hadičkou.
Pontiac motory jsou sice jiný než od Chevyho, ale oleje tam bude podobně, prostě tam nalij to co vyteče + něco navíc, nech sednout a opět pomocí měrky případně dolévej. Hádám něco kolem 5ti quartů (necelých 5 litrů). |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.04.2009(UTC) Zpráv: 762 Bydliště: Praha/Pribram
Blahořečil: 155-krát Blahořečen: 9-krát v 9 příspěvcích
|
Mám manuál, který jsem momentálně půjčil, tam je všechno. Tak když vydržíš, napíšu ti to
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 22.03.2009(UTC) Zpráv: 704 Bydliště: Haratice p...l světa...
|
Jasně-díky! Já jen kvůli objednávce. Poslali mi od Millers oils ceny,tak abych věděl...
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 20.03.2009(UTC) Zpráv: 1,333 Bydliště: Šternberk
Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
|
wolfow napsal:Jasně-díky! Já jen kvůli objednávce. Poslali mi od Millers oils ceny,tak abych věděl... Millers to je co zač za firmu? v čr?
|
|
|
|
|
hd1903 napsal: Millers to je co zač za firmu? v čr?
Podívej se na stránky www.millersoils.cz Jsou to výhradní zástupci pro ČR. Dodávají maziva a náplně pro veterány i youngtimery(jak říkají amerikám co máme-mluvil jsem s clápkem od nich). Je to zřejmě trošku dražší ale prvotřídní kvalita. Třeba ty oleje nedegradují jako normální soudobé náplně-počítají s tím,že ty automobily nejsou v denním provozu a třeba déle stojí-no a tyhle jejich oleje jsou na to uzpůsobeny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.04.2009(UTC) Zpráv: 762 Bydliště: Praha/Pribram
Blahořečil: 155-krát Blahořečen: 9-krát v 9 příspěvcích
|
Ahoj, tak jsem to dneska přečetl: platí pro 403cid, přev. Turbo Hydramatic 350, r.v.1979 -olej : 4.73L -chladící kapalina : 16.46L /ikdyž teda nevím, jaká je zkušenost, ale zdá se mi to moc-píšou 17.4 us quarts/ -převodovka : 2.83L běžná výměna 9.46L fill from dry /nerad bych kecal, znamená to, když je olej zcela vypuštěn? Nebo převodovka nově namontovaná?/ -servo: má mít v nádržce rysku, před ověřením množství má motor chvíli běžet a kapalina se doplní těsně pod okraj, ne úplně do plna/ -diferák : po odšroubování krytu zde má být malé hrdlo, množství pak máš zjistit prostrčením malíčku, tak, aby byl olej těsně pod plnícím hrdlem a ne až na dně diferenciálu Upraveno uživatelem čtvrtek 14. května 2009 17:20:51(UTC)
| Důvod úpravy: -
|
|
|
|
|
Trans79 napsal:Ahoj, tak jsem to dneska přečetl: -olej : 4.73L -chladící kapalina : 16.46L /ikdyž teda nevím, jaká je zkušenost, ale zdá se mi to moc-píšou 17.4 us quarts/ -převodovka : 2.83L běžná výměna 9.46L fill from dry /nerad bych kecal, znamená to, když je olej zcela vypuštěn? Nebo převodovka nově namontovaná?/ -servo: má mít v nádržce rysku, před ověřením množství má motor chvíli běžet a kapalina se doplní těsně pod okraj, ne úplně do plna/ -diferák : po odšroubování krytu zde má být malé hrdlo, množství pak máš zjistit prostrčením malíčku, tak, aby byl olej těsně pod plnícím hrdlem a ne až na dně diferenciálu Jasný-dík. Nějak to dám do kupy.
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Všechny množství odpovídaj tomu, co jsme psali s Cámem, takže v klidu :) Ta chladící kapalina, ač se to nezdá je taky správně. Možná to ale platí, pokud je chladící soustava do poslední kapky prázdná. Však to odhadneš, až to vypustíš. Jo a těch 10l u automatu platí, pokud je fakt převodovka rozebraná, ona se totiž většina oleje drží v měniči. Při běžné výměně je to opravdu 3-4L, víc vanou nevyteče. Upraveno uživatelem čtvrtek 14. května 2009 17:06:15(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
xjohny napsal:Všechny množství odpovídaj tomu, co jsme psali s Cámem, takže v klidu :)
Ta chladící kapalina, ač se to nezdá je taky správně. Možná to ale platí, pokud je chladící soustava do poslední kapky prázdná. Však to odhadneš, až to vypustíš.
Jo a těch 10l u automatu platí, pokud je fakt převodovka rozebraná, ona se totiž většina oleje drží v měniči. Při běžné výměně je to opravdu 3-4L, víc vanou nevyteče. Super-jsem tak nabitý vědomostmi,že už tedy vyšlu požadavek!!! Jo,koukali jste na ty stránky Millersoils-co si o tom myslíte?(ceny ok? nebo neok?)
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 22.03.2010(UTC) Zpráv: 260 Bydliště: Karlovy Vary
Blahořečil: 13-krát Blahořečen: 6-krát v 5 příspěvcích
|
Ahoj, jaký dáváte fridex, K11 nebo K12? Aby mi to nesežralo těsnění pod hlavou. Ale taky bych nerad dopadl jako xjohny.
|
|
|
|
|
Já jsem tak dopadl, protože jsem tam měl křišťálovou vodu ;-)
Podle mě je jedno co tam dáš, spíš jde o to nemíchat s původním. Pokud je uvedeno, tak asi kup něco na litinové motory. Fridex není agresivní, jen jedovatý. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 22.03.2010(UTC) Zpráv: 260 Bydliště: Karlovy Vary
|
xjohny napsal:Já jsem tak dopadl, protože jsem tam měl křišťálovou vodu ;-)
Podle mě je jedno co tam dáš, spíš jde o to nemíchat s původním. Pokud je uvedeno, tak asi kup něco na litinové motory. Fridex není agresivní, jen jedovatý. OK, díky. Já ho pít nebudu, tady v Nejdku ho dávají jen dětem....
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.03.2009(UTC) Zpráv: 1,480 Bydliště: Černilov, Hradec Králové
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 5-krát v 4 příspěvcích
|
ted uz se fridex snad nepouziva !! pouziva se antifreeze na bazi etyenglykolu oznaceni K12. tu take davame i mi do aut
|
|
|
|
|
tafna napsal:ted uz se fridex snad nepouziva !! pouziva se antifreeze na bazi etyenglykolu oznaceni K12. tu take davame i mi do aut Nebuď hnidopich, my víme, že se nepoužívá, ale všichni tomu tak zjednodušeně říkaj :-) |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.03.2009(UTC) Zpráv: 1,480 Bydliště: Černilov, Hradec Králové
|
xjohny napsal:Nebuď hnidopich, my víme, že se nepoužívá, ale všichni tomu tak zjednodušeně říkaj :-) ja to myslel vazne!!! predchazim tomu aby ho nekdo marne schanel. vis?
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 19.05.2010(UTC) Zpráv: 415 Bydliště: Tachov
Blahořečil: 2-krát Blahořečen: 7-krát v 7 příspěvcích
|
wolfow napsal:Kucí-sháním nějaký odkaz nebo radu kolik-čeho se kam leje! Prostě chci Pontiaca komplet vypustit a znovu napustit. Ale nevím kolik do převodovky,motoru.....dif,servo... Je to někde k nahlédnutí? Díkes. Od Millers oils mi poslali ceny a zaručili 10% slevu když vezmu vše a dopravu až domů....Ale sami nenašli manuál k náplním tohoto automobilu. Zatím jsem měnil jen olej v motoru (5.oL V8), kam se vešlo 4,5l ... |
výměna výfukového potrubí ... snad našetřím vyvaření a lak dveří ... snad jednou
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 778 Bydliště: Střelice u Brna
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 3-krát v 3 příspěvcích
|
xjohny napsal:Nebuď hnidopich, my víme, že se nepoužívá, ale všichni tomu tak zjednodušeně říkaj :-) A navíc je to pořád stejnááá srajda:-) |
HD's coming |
|
|
|
|
Napsal: Cá A navíc je to pořád stejnááá srajda:-) jsem ted zjistil ze fridex stale existuje ale asi uz jen jako znacka nemrznouci kapaliny
|
|
|
|
|
Hello xjohny, nechceš rovnou udělat takovou tabulku a náplněma jako si dělal s těma kolama? Čeho kolik se kam leje origo a co se tam dá taky dát....
|
|
|
|
|
Že zrovna já :-)
Tak něco takového by se asi spíchnout mohlo no. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
No ty jsi ten ;-)
|
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 13.10.2011(UTC) Zpráv: 149 Bydliště: České Budějovice
Blahořečen: 4-krát v 4 příspěvcích
|
Kolegové, mohl by mi někdo poradit, jak často měnit provozní kapaliny?
Motorový olej Převodovka (TH350) Brzdovka Chlazení Servo Diferenciál
Nájezd je cca 1500-2000 km za rok (výlety, srazy, většinou mimo město).
předem díky
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK