Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 27.11.2009(UTC) Zpráv: 78 Bydliště: Plzeň
Blahořečil: 1-krát
|
Chtěl bych poradit, jaký olej dobrý do 5.7l motoru, kolik litrů je v něm a filtr je k sehnání tady nebo z venku.
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Oleje cca 4.5-5qts (+- 4.75 litrů). Já tam mám myslím 15W-30 minerál, možná 15W-40. Filtr by se dal koupit tady, koukni se na RockAuto, jaké typy nabízí (např. něco od FRAM) a poptej se zde. Jestli nemáš nějakou servisní knížku (Chilton, Haynes), tak doporučuju koupit. Tyhle věci tam dohledáš. Upraveno uživatelem pondělí 22. února 2010 17:34:38(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 27.11.2009(UTC) Zpráv: 78 Bydliště: Plzeň
|
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.03.2009(UTC) Views messages in topic : 1,480 Bydliště: Černilov, Hradec Králové
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 5-krát v 4 příspěvcích
|
dbej na to aby to byl opravdu mineral!!!!!
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.04.2009(UTC) Zpráv: 531 Bydliště: Bratislava, Sk
Blahořečen: 5-krát v 5 příspěvcích
|
Original oleje boli 5W30. U nas sa daju kupit specialne urcene pre GM. V tvojom aute je polosyntetika 10W40 a ma najazdenych najviac 1000-1500 km. Filter kupis hocikde.
|
|
|
|
|
už tam ale bude dva roky, co jsem zjištoval
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 11.01.2010(UTC) Zpráv: 1,115 Bydliště: Praha
Blahořečil: 3-krát Blahořečen: 22-krát v 20 příspěvcích
|
tomcat1 napsal:Original oleje boli 5W30. U nas sa daju kupit specialne urcene pre GM. V tvojom aute je polosyntetika 10W40 a ma najazdenych najviac 1000-1500 km. Filter kupis hocikde. 10W40 Nedavat
|
|
|
|
Kategorie: Anonymní
Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
|
tafna napsal:dbej na to aby to byl opravdu mineral!!!!! Každý dobrý motorář který udělá G.O. na motoru který celý život běhá v minerálu, změní náplň na polosynt. Je prostě lepší jak minerál. A myslím si že Martinovo Cámo po G.O. motor má. Ostatně změnu oleje potvrdil i Tom. Jde o to, že motor by měl dostávat stejný olej po celou dobu jeho služby. A v tu doby co Camaro vylejo z fabriky nebylo nic dostupnějšího než minerální oleje. Minerální olej je dost náročnej na usazeniny, které se v motoru tvoří. A zároveň se také vytvářejí tzv. kladné usazeniny, které částečně pomohou v motoru vymezit menší vůle. Stalo se, že do starého motoru který jezdil dlouho dobu na mineral někdo nalil polosynt. nebo dokonce plnou syntetiku. V motoru se začali rozpouštět usazeniny vč. těch kladných a motor šel po chvilce do kelu. Prostě je lepší přejít z minerálu na polosynt. olej. Ale jen za splnění podmínky G.O. = vyčištění motoru od usazenin, nové díly a znovuzaběhnutí.
|
|
|
|
|
na netu jsem našel COMMA Oil Classic 20W50, tak uvidím, budu snima konzultovat co by se do motoru hodilo.
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.03.2009(UTC) Views messages in topic : 1,480 Bydliště: Černilov, Hradec Králové
|
Napsal: Jí Každý dobrý motorář který udělá G.O. na motoru který celý život běhá v minerálu, změní náplň na polosynt. Je prostě lepší jak minerál. A myslím si že Martinovo Cámo po G.O. motor má. Ostatně změnu oleje potvrdil i Tom.
Jde o to, že motor by měl dostávat stejný olej po celou dobu jeho služby. A v tu doby co Camaro vylejo z fabriky nebylo nic dostupnějšího než minerální oleje. Minerální olej je dost náročnej na usazeniny, které se v motoru tvoří. A zároveň se také vytvářejí tzv. kladné usazeniny, které částečně pomohou v motoru vymezit menší vůle. Stalo se, že do starého motoru který jezdil dlouho dobu na mineral někdo nalil polosynt. nebo dokonce plnou syntetiku. V motoru se začali rozpouštět usazeniny vč. těch kladných a motor šel po chvilce do kelu.
Prostě je lepší přejít z minerálu na polosynt. olej. Ale jen za splnění podmínky G.O. = vyčištění motoru od usazenin, nové díly a znovuzaběhnutí.
ahaaaa! dobre vedet!!
|
|
|
|
|
tafna napsal:ahaaaa! dobre vedet!! Tohle je shrnutí... Když by tě to zajímalo, dám ti do pošty krásné povídání na toto téma. Dozvíš se z toho článku úplně vše.
|
|
|
|
|
Napsal: Jí Tohle je shrnutí... Když by tě to zajímalo, dám ti do pošty krásné povídání na toto téma. Dozvíš se z toho článku úplně vše. no sem s tim aspon si rozsirim obzory!!! dik
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 02.05.2009(UTC) Zpráv: 348
|
f.martas77 napsal:na netu jsem našel COMMA Oil Classic 20W50, tak uvidím, budu snima konzultovat co by se do motoru hodilo. Jen to tam nalej a do roka si u nás i s novou klikou v podpaží Do 5,7 na našem trhu je dobře dostupný od Petrol Canada olej 10W-30 nebo pro motory po GO a čisté 5W-30 Jsou to oba polosyntetické oleje vyráběné z Americké ropy ne ten ruskej humus. Doporučuji 10W-30 tím nic neskazíš Vím jen o jednom motoru který chce 20W50 a to je motor v mojem Jagu z roku 1982 Doporučen je ovšen jen pro teploty okolí nad 10 stupnů. |
kočka už mňouká teď opravíme nějaky camara nebo majitele |
|
|
|
|
dík to jsem nevěděl že ten olej dělají ivaní, pěkne na nej píchám.
|
|
|
|
|
Dnes jsem objednal olej do camara. Ten samej který tam byl používán od stvby strokera. Polosyntetika 10W40 Texaco Upraveno uživatelem úterý 23. února 2010 12:37:39(UTC)
| Důvod úpravy: -
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 22.11.2009(UTC) Zpráv: 1,135 Bydliště: Ústí nad Orlicí
Blahořečil: 5-krát Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
|
Napsal: Jí Dnes jsem objednal olej do camara. Ten samej který tam byl používán od stvby strokera.
Polosyntatika 10W40 Texaco
ja to mam jednoduche, ja mam olej Mopar 10W30 :) |
Chevrolet Camaro '79 Buick Century Estate Wagon '89
|
|
|
|
|
sejki napsal:ja to mam jednoduche, ja mam olej Mopar 10W30 :) Krásná práce :-)
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 02.05.2009(UTC) Zpráv: 348
|
Napsal: Jí Dnes jsem objednal olej do camara. Ten samej který tam byl používán od stvby strokera.
Polosyntatika 10W40 Texaco
Může být |
kočka už mňouká teď opravíme nějaky camara nebo majitele |
|
|
|
|
Baronet74 napsal:Může být Já vim ;-) Už jsem se poučil :-) Chci toho dát dokupy co nejvíc abys s Ondoru nemusel nic shánet. A měli jste vše připravené. Teď ještě K&N olejový filtr....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 778 Bydliště: Střelice u Brna
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 3-krát v 3 příspěvcích
|
Do Tatrovek nám byl doporučen olej Fuchs 15W50, je to olej koncipován zvláště pro veterány a starší auta. |
HD's coming |
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 01.05.2009(UTC) Zpráv: 333 Bydliště: Police n. Met / Pardubice
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 6-krát v 6 příspěvcích
|
Nikdo z vas tu neresil vyssi obsah zinku v motorovym oleji , ktery stare americke motory s flat tappet vackami potrebuji. Na americkych forech jsou kolem toho velke diskuze. Ja s tim sice prakticke zkusenosti nemam protoze mi motor bezel vsehovsudy pul hodiny, tak by me zajimal vas nazor. Jeden z mala oleju z vetsim obsahem ZZDP je prave olej Valvoline Racing VR1 20w50 nebo se daji extre prisady do beznych oleju. Do zrepasovany 302ky jsem jej nalil a pocitam s nim i nadale. Amici s nim problemy nemeli. Nase auta v zime jedit nebudou, tak si myslim, ze ta viskozita tolik vadit nebude. Samozrejme je otazka, co by to udelalo s motorem ktery nebyl repasovan, vycisteny od karbonu a jezdil dosud na jiny typ oleje.
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 22.03.2009(UTC) Zpráv: 704 Bydliště: Haratice p...l světa...
|
Četl jsem to tu-a chci se zeptat. Rád bych vyměnil v Caminu olej. Je tam 305ka. Ale nevím co v něm koluje za olej. Jednodušší by bylo mít motor po G.O. na to je tu receptů dost. Ale předpokládejme-že je to ten případ s "kladnými" usazeninami a karbonem... Takže prostě jen-vyměnit olej a jet dál. Ale neublížit-jak špatnou kvalitou-tak to zase nepřehnat s kvalitou a nerozpustit si všechno uvnitř a zničit tam již zaběhnuté "mikroklima" uvnitř. Má někdo nějaký recept na zlatou střední cestu?????
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Minerálním olejem nic nezkazíš. Já tam dávám 15W-40, každý rok. Hlavně se asi vyhni polosyntetice a syntetice |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 10.08.2009(UTC) Zpráv: 794 Bydliště: Horovice
Blahořečen: 22-krát v 21 příspěvcích
|
Po konzultaci s Petrol Canada jsem pro muj motor (350), kde jsem měnil šály, vačku a pístní kroužky koupil olej 10W-40. Jedná se o univerzální olej.
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK