Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 11.01.2010(UTC) Zpráv: 1,115 Bydliště: Praha
Blahořečil: 3-krát Blahořečen: 22-krát v 20 příspěvcích
|
Cestovatel napsal:Po konzultaci s Petrol Canada jsem pro muj motor (350), kde jsem měnil šály, vačku a pístní kroužky koupil olej 10W-40. Jedná se o univerzální olej. 10W-40 je polosyntak , nevim zda je to uplne vhodne ???
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Ano, 10W-40 je vhodný, ale to proto, že ten motor je vyčištěný a po GO. Do starýho neprozkoumanýho motoru radši lil minerální. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 778 Bydliště: Střelice u Brna
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 3-krát v 3 příspěvcích
|
tak ono 10W40 může být taky minerál, čísla udávají pouze teplotu použití, tedy 10 na zimu a 40 na léto, tedy tenhle olej bude spolehlivě pracovat v rozmezí -25-30°C až do 35-40°C ... je to klasický evropský olej, vícerozsahový...ale v minerálu se myslím ani nedělá... 15W40 se dělá v minerálu a nic jinšího bych do amerik nelil, stejně platí pravidlo, že olej by se měl měnit co sezónu pokud s tím málo jezdíš, páč minerální oleje rády degradují a přijímají vlhkost atd atd. taky je potřeba se podívat na specifikace API atd., ale jak říkám kvalitní olej 15W40 je the best! třeba FUCHS dělá špičkové oleje |
HD's coming |
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Jojo, Fuchs je nejlepší |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 778 Bydliště: Střelice u Brna
|
|
HD's coming |
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 10.08.2009(UTC) Zpráv: 794 Bydliště: Horovice
Blahořečen: 22-krát v 21 příspěvcích
|
Od Fuchse ještě k oleji. Podle reklamních materialů používá Petrol Canada jako základ pro výrobu motorových olejů olej o čistotě 99% tj. průzračný jako voda. Tato složka tvoří více jak 60% výsledného oleje. Základní olej u ostatních výrobců má čistotu 60%.
|
|
|
|
|
Papír snese všechno, obzvlášť reklamní papír výrobce ;-) |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 22.03.2009(UTC) Zpráv: 704 Bydliště: Haratice p...l světa...
Blahořečil: 1-krát
|
Tak díky za rady! Koupím tedy 15w40 minerál. Myslím že Texaco bude dobrej.
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 22.11.2009(UTC) Zpráv: 1,135 Bydliště: Ústí nad Orlicí
Blahořečil: 5-krát Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
|
chevy 454 po GO - Valvoline Durablend 10W40 nebo Valvoline VR1 racing 20W50 ?
v zime s tim jezdit nebudu a motor je upravenej na vykon pro vysokou zatez. |
Chevrolet Camaro '79 Buick Century Estate Wagon '89
|
|
|
|
|
Tady se předpokládá, že je potřeba pro tenhle motor větší viskózita. Jelikož pracuje s vyššími tlaky, vyššími teplotami. 20W50 používá i HD, vzduchem chlazenej buchar, takže klidně použij 20W50. Je pěkně hustej, tak opatrně za studena |
HD's coming |
|
|
|
|
Zajímavé kraťoučké počtení o moderních olejích vs. stará auta s flat-tapped vačkami (které má většina z nás). Z olejů se kvůli katalyzátorům postupně odstranily fosfáty a zinečnaté přísady, což potom ale může způsobovat problém s mazáním zdvihátek.... http://www.centralpastre...terest/Modern%20Oil.htmlDoporučení: - koupit olej se specifikací SL / SG- koupit diesel olej standardu CI-4, nikoliv CJ Co si o tom myslíte? Upraveno uživatelem sobota 29. prosince 2012 13:38:54(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
No supr cteni akorat ze ja se ve skole ucil rusky a obrazky tam zadny nejsou.
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 01.05.2009(UTC) Zpráv: 333 Bydliště: Police n. Met / Pardubice
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 6-krát v 6 příspěvcích
|
Presne tak, jediny olej dostatecne vysokym obsahem zinku koupitelny u nas je Valvoline racing 20w50. Dalsi moznost je pouzit bezny olej a pouzit zinecnatou prisadu z US. Osobni zkusenost s moznym poskozenim vacky samozrejme nemam, ale pro jistotu jsem to hned na zacatku nalil do obou motoru a jeste si udelal dostatecnou zasobu :) http://www.summitracing.com/parts/TFS-94000/
|
|
|
|
|
Neprodává se nějaký podobný aditivum pro starý motory i tady u nás? Hydraulický zdvihátka musí mít spousta motorů i tady ne? |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Teď čtu článek o olejích v novém Chrom&Plameny a píše se tam, že se u nás nedají americké oleje sehnat. Teď mám na mysli ty pro novější ameriky (0W-30, 5W-30, 5W-20, atp...) a v žádném případě prý nelít do většiny motorů syntetiku... No.. přiznám se, že jsem si koupil nové auto na denní dojíždění Je to Tahoe 2001, 5.3 V8 a předepsaný má 5W-30. Tak jsem koupil Petro-Canada Supreme Synthetic 5W-30 (je na něm ta hvězdička od API a navíc jsem našel, že je schválený přímo od GM). Tak snad jsem neudělal nějaký průser, no ne? Upraveno uživatelem pátek 5. dubna 2013 15:32:01(UTC)
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.10.2009(UTC) Zpráv: 1,285 Bydliště: Letohrad, Praha
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
Mně přišlo, že některý věci v Ch&P řešej strašně moc. Vzpomínám si třeba na podle nich strašnou věc - nechat v autě přes zimu třeba půlku nádrže, navíc benzínu s biosložkou. Psali to stylem, jako by to mělo auto zničit. Umít auto "správně podle nich" asi taky ani nezvládnu. Takže bych to bral s rezervou. Pochybuju, že lidi vozej oleje z US, a ty auta po Evropě jezděj. Myslím, že jsi už takhle udělal skoro to nejlepší možný :) |
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
Jasně , do Chryslera co mám na ježdění leju taky olej co sem koupil tady 5W-30 a jezdí jak brus :) |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
|
Jako chápu že může být rozdíl mezi EU a US oleji, to jo. Ale věřím tomu, že když jsem koupil olej od americkýho výrobce ve stejný specifikaci, s tou hvězdičkou na obalu a navíc uvedenýho v seznamu schválených olejů od GM, tak jsem snad chybu neudělal. Čímžpádem bych rád vyvrátil myšlenku, že americký oleje se tu sehnat nedají. Dají a za super cenu |
Camaro se rozskočilo...
|
1 uživatel blahořečil xjohny za tento úžasný příspvěvek.
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 11.02.2010(UTC) Zpráv: 195 Bydliště: 4km od xjohnyho
Blahořečil: 2-krát Blahořečen: 6-krát v 6 příspěvcích
|
Chrom nečtu, ale sehnat oleje jsem nikdy do žádný ameriky neměl problém sehnat, ať už syntetiku nebo minerál, všechno se dá koupit přímo u nás, 5W30 5W20 10W30 mají na znackoveoleje.cz za super ceny, beru buď Petro Canada nebo Mobil 1 všechno s hvězdičkou API jak už psal xjohny. Taktéž olej do diferenciálu nebo převodovky se dá sehnat, ať už přes eshop nebo třeba na pumpách Texaco/Havoline. Jediný, co jsem musel objednávat z USA, byla lahvička přísady do oleje samosvorného diferenciálu přímo od GM. Filtry taky nejsou problém, beru většinou K&N od Rieggra v Praze. |
F-150 XL 4x4
Ex: '94 Z28, '98 Z28, '99 Z28 |
|
|
|
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Hledá svoje místo Registrován: 08.01.2014(UTC) Zpráv: 29 Bydliště: Hradec Králové
Blahořečil: 2-krát Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
|
Zdravím...Mám blbej dotaz,akčně jsem si objednal olej do motoru 301 v pontiacovi a simix mi doporučil castrol 10w40,tak ho mám doma .A te´d jsem se bohužel dočetl ,že je to špatně.Motor má údajně 50000 mil,není po G.O a jezdil prý na mineral.,...............takže OTÁZKA zní mám to vyměnit???a neriskovat??Už se opravdu někdy zadřel motor z důvodu záměny olejů? A za jaký typ oleje.... Upraveno uživatelem neděle 2. února 2014 16:40:03(UTC)
Pontiac Firebird Esprit V8 |
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 03.11.2013(UTC) Zpráv: 817 Bydliště: Praha
Blahořečil: 3-krát Blahořečen: 23-krát v 21 příspěvcích
|
|
|
|
|
Kategorie: Hledá svoje místo Registrován: 08.01.2014(UTC) Zpráv: 29 Bydliště: Hradec Králové
|
Robert napsal:já dával minerál A co jsi dával za značku,předpokládám 15w 40 mineral |
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
Jedna ze zivota mel sem 130tku ktera celej zivot jezdila na suntackej olej, kdyz sem serizoval ventily tak na vsem byla takova vrstva cernejch sracek,tak sem mu dopral polosyntetiku a zanedlouho motor zaklepal na klice.Jestli to bylo olejem je mozny protoze kdyz sem motor rozdelal tak byl krasne cistounkej vevnitr.Ten olej rozpustil sracky a diky tomu se to mozna zesralo.Ale taky je pravda ze sem mu dost nakladal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK