Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Mám od Cáma polyurethanové silentbloky na přední ramena, ale na NastyZ28 si na ně lidi stěžovali, že vržou a nejsou vhodný na místa, která hodně rotují, tedy raději s nimi do stabilizátorů a na spojovací místa kastle. Do ramen prý jsou lepší gumová, v extrémních případech drahá kovová.
tomcat - ty jsi prý polyurethan použil, jaký na ně máš názor? Jak dlouho je tam máš nainstalované a lubrikoval jsi je něčím? |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 01.05.2009(UTC) Zpráv: 333 Bydliště: Police n. Met / Pardubice
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 6-krát v 6 příspěvcích
|
Vlastní zkušenost s tím zatím nemám, ale na US diskuzích polyuretan doporucuji všude, kromě stabilizačních tyčí (strut rod) na přední nápravě.
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Honza T napsal:Vlastní zkušenost s tím zatím nemám, ale na US diskuzích polyuretan doporucuji všude, kromě stabilizačních tyčí (strut rod) na přední nápravě. Hm, tak já to četl přesně obráceně :D Ta problematika je rozebírána zde: http://www.nastyz28.com/forum/showthread.php?t=70313 |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.04.2009(UTC) Zpráv: 531 Bydliště: Bratislava, Sk
Blahořečen: 5-krát v 5 příspěvcích
|
Ja som kupil sadu na cela auto, bolo tam vsetko okrem ulozenia stabilizatora. Bola k tomu prilozena aj taka husta silikonova vazelina. Prve dva roky to strasne vrzgalo... Teraz to uz tusim ustava. Druhy krat by som asi pouzil normalne gumenne.
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.03.2009(UTC) Zpráv: 1,480 Bydliště: Černilov, Hradec Králové
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 5-krát v 4 příspěvcích
|
hmmmm dobre ze jste toto tema rozepsali. chystam se k zakoupeni silentbloku do př. ramen.
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 01.05.2009(UTC) Zpráv: 333 Bydliště: Police n. Met / Pardubice
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 6-krát v 6 příspěvcích
|
No jeslti tomu dorbe rozumim, tak ten typek na tom foru tvrdi ze polyuretanovy silentblok v kluznem se v kluznem otocnem ulozeni opetrebovava. Oproti tomu guma je mezi futrama nasponovana a tak se nemuze hnout. Chapu to spravne ?
Kdyz si to tedy shrnu jtak jsou na autech nasledujici silentbloky (kdyztak me opravte nebo doplnte):
nejdrive Kluzna/ otocna spojeni - Dolni rameno predni napravy - oka zadnich listovych per (tady se to uz asi moc nehybe)
a pak pevna spojena kde se nic netoci - pricny stabilizator predni ci zadni napravy - podelny stabilizator predni napravy (strut rod) - spojeni volantu s posilovacem
Ja ma vsude koupney gumovy silentbloky. Jen do zadnich pruzin polyuretanovy a je tada fakt ze kdyz to tam nasadim, tak oproti tem puvodnim gumovym to nijak nasponovany neni. Jest se to sice stahene sroubama ale preci jen ten polyuretan mi prijde spis jako tvrdej plast. Ta guma je poddajnejsi.
Co jsem zaitm zjistil ja na nasich Mustagarskych forech, tak polyuretanovy nedoporucujou pouze u podelneho stabilizatoru kvuli tomu, ze tento material neni tak poddajny a stabik muze pri vlitnuti do nejaky vetsi diry prasknout.
|
|
|
|
|
Tak já myslim, že gumou se rozhodně nic nezkazí, byla tam 30 let a nová tam taky třeba 30 let vydrží :)
Ono to není nic drahého, takže do ramen pro jistotu koupím gumu a zbytek uvidím. Na zadní péra už sadu mám a listový se většinou prodávají s jedním gumovým silentblokem již nainstalovaným. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 24.05.2010(UTC) Zpráv: 506 Bydliště: Ostrava
Blahořečil: 11-krát Blahořečen: 16-krát v 12 příspěvcích
|
Mužu se zeptat co říkate na tuhle sadu energy susp. akorat nevím jaký je rozdíl mezi těmi prvními 2 sadami a zda je to opravdu všechno? Jelikož to bude asi první věc kterou musím vyměnit a nevím zda koupit nebo vyrobit firmou co renovuje/vyrabi silenbloky v ČR. Upraveno uživatelem pondělí 2. července 2012 15:20:24(UTC)
| Důvod úpravy: - |
STATUS: Mááááááááááááááááááááááám ho!!! I když v legu ... ale máááám ho :)
|
|
|
|
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
1 uživatel blahořečil xjohny za tento úžasný příspvěvek.
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 24.05.2010(UTC) Zpráv: 506 Bydliště: Ostrava
|
xjohny napsal:Multi-leaf je sada pro vícelistové zadní péra. Monoleaf je pro jednolistové. Na pohled je v tý sadě víc věcí, než jsem doposud vyměnil sám, takže tam asi všechno potřebný bude :D Tady je mají levněji: http://goo.gl/9DO0KNěco o těch listťácích k přečtení je zde: http://www.eatonsprings.com/monoleaf.htm Děkuji!! Akorat jak si to tady pročítam všchni by jste dali radši gumu než ten polyurethane. Tak a Teď zase nebudu 3 dny spat |
|
|
|
|
|
Gumový ale neseženeš v kitu. Dej si tam klidně ten polyurethan, ale dobře to promazat předtim |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 25.02.2010(UTC) Zpráv: 1,118 Bydliště: Smečno
Blahořečil: 26-krát Blahořečen: 8-krát v 8 příspěvcích
|
Já teda s těma polyurethanama nemám problém mázneš a žádný pazvuky nebo tak něco
|
|
|
|
|
Sentinel napsal:Já teda s těma polyurethanama nemám problém mázneš a žádný pazvuky nebo tak něco A čim to mažete něcím specialním nějaky kluzný lak? Nerad bych udělal z upgradu downgrade |
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 25.02.2010(UTC) Zpráv: 1,118 Bydliště: Smečno
Blahořečil: 26-krát Blahořečen: 8-krát v 8 příspěvcích
|
mám tušim podobnou sadu jak tu máš odkazy a byl u toho malej kelímek s mazivem jinak ale asi obyč vazelína taky bude stačit....k tomu dávaj snad něco se silikonem Edit: a změn si status :D už nejsi uslintanej už si nemocnej V8čkou :D Upraveno uživatelem pondělí 2. července 2012 21:36:16(UTC)
| Důvod úpravy: -
|
|
|
|
|
Sentinel napsal:mám tušim podobnou sadu jak tu máš odkazy a byl u toho malej kelímek s mazivem jinak ale asi obyč vazelína taky bude stačit....k tomu dávaj snad něco se silikonem
Edit: a změn si status :D už nejsi uslintanej už si nemocnej V8čkou :D Dobře změním si to ... kouknu na něco od wurtha ti maji takove vychytavečky .. kdyby jste někdo chtěli ted jsem si od nich bral Zinek ve spreji, hlinik ve spraji a krabici odmaštovaču :) |
|
|
|
|
|
Můžete doporučit vazelínu na PUR silentbloky? Takovou aby vydržela "věčnost" a voda jí jen tak nevypláchla. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
já měl vazelínu u těch polyuretanů.zatím to nevrže.
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
Já bych na to fláknul asi A00 tim se mažou čepy to se nedá z ničeho sundat |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
|
Konečně pořádnej smajlík! :-D |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
holanuvstatek napsal:já měl vazelínu u těch polyuretanů.zatím to nevrže. No právě, a jak je hustá - jako pasta nebo jako vazelína na mazání čepů. Nebo něco mezi? :-) |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Dost tuhá a těžko odstranitelná z čehokoliv.
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
|
Dyt predseda chtel neco co vydrzi :)) a tuhost zrovna tomuhle asi nevadi nejsou to loziska |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
|
No však holan mi to nevyvrací, už nepyj :-))
Já vim, že ten sajrajt co k tomu dávají je něco mezi lepidlem a mazivem, otázka co podobnýho by tu šlo sehnat. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK