Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 13.10.2011(UTC) Zpráv: 149 Bydliště: České Budějovice
Blahořečen: 4-krát v 4 příspěvcích
|
Poradil by někdo, jaké koupit sání a karburátor na Olds 403? Přidá to koníky navíc? Karburátor nejlépe blbuvzdorný, co nevyžaduje ňáké složité ladění. K tomu vzduchový filtr.
Předem díky
|
|
|
|
Rank:: Člen smečky Registrován od:: 22.11.2009(UTC) Zpráv: 1,135 Bydliště: Ústí nad Orlicí
Blahořečil: 5-krát Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
|
čtyřstovka nakonec nebude? |
Chevrolet Camaro '79 Buick Century Estate Wagon '89
|
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 13.10.2011(UTC) Zpráv: 149 Bydliště: České Budějovice
|
sejki napsal:čtyřstovka nakonec nebude? nejspíš asi ne
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Jak tak koukám, tak v sání moc na výběr zase není: http://www.summitracing.com/parts/edl-2711- tohle je varianta bez EGR pro aftermarket karburátory. Mělo by to na motor pasovat. Karburátor by měl stačit 600-650cfm. Ten motor není moc na vysoký otáčky a větší závodění. Takže volba za mě: - Edelbrock 1405, 1406 (mechanický sekundární komory) - Holley - 4160 (podtlakový, lze vybrat typ sytiče a zda bude stavitelný plovák nebo ne) Kvůli většímu objemu ale můžeš zvážit i velkosti okolo 700cfm. Ale tady bych spíš bral Holleyho, mechnickej Edelbrock by ti asi moc zalejval motor. Vzduchový filtr asi jakýkoliv s běžnou 5 1/8 dírou a průměr tuším 13". Upraveno uživatelem úterý 9. července 2013 12:47:09(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Uf... :-) To těsnění pod sání vidim prvně a nemyslim si, že by tam patřilo. Podle mě stačí klasika: http://www.summitracing.com/parts/mrg-4694g/Šrouby, těsnění, filtr, trubička ok. Mezikus potřeba není. Ty šrouby jsou k přidělání karburátoru k sání. Nevim jestli se nějaký dodávají se sáním nebo ne. Ale pro jistotu bych je vzal, to už je marginální položka. Na sytič jsem si koupil tohle táhlo a spokojenost: http://www.summitracing.com/parts/sum-g1300PS: Budu rád, když mě někdo poupraví, Olds 403 jsem nikdy nerozebíral :-D |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Krátce jsem to studoval a to Valley Pan gasket se dá použít nebo nemusí, jsou o tom rozsáhlé debaty po internetu... Citace:The valley pan vs. composition gaskets on an Olds motor is a never-ending debate and you'll find die-hards on both sides of the argument. Personally I've used only the metal valley pan for nearly four decades on a large number of Olds motors with no problems. I find that people who have problems with them usually do not install them correctly. Takže možná ho klidně vem taky, nebo se rozhodni podle toho, co uvidíš pod současným sáním. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank:: Člen smečky Registrován od:: 22.11.2009(UTC) Zpráv: 1,135 Bydliště: Ústí nad Orlicí
|
Ale prosimte, copak kde kdo psal? Vubec se toho neboj... |
|
|
|
|
|
Sejki: Mirek napsal: 20077. Re: Sundaný hlavy: 25. 12. 2012 - 14:55: Jako to přetěsnění je chvályhodnej záměr, ale dobře usadit sání dělá problém i docela vyhlášenejm odborníkům, jak jsem měl tu čest se přesvědčit, takže abys to místo přetěsnění spíš neodtěsnil. Stačí trochu nepečlivýho přístupu a je to hned. Co jsem koukal do manuálu, tak by tam nějaká záludnost být neměla. Chtěl jsem tu výměnu udělat s motorem v autě, což nevím jestli je ideální...
|
|
|
|
|
Já to dělal poprvý v životě teď přes zimu a žádnej problém není Hlavně si nezapomeň odpustit vodu z motoru, mohlo by stačit odpojit spodní hadici a někam to přelejt. Stačí trošku pečlivosti s usazením těsnění. Často se stává, že ti pak profukuje olej skrze ty přední a zadní gumičky, docela se osvědčilo je tam nedávat a prdnout tam housenku silikonu Upraveno uživatelem sobota 20. července 2013 9:30:00(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
taky sem dal silikon a v pohode origo tesneni chcalo.
|
|
|
|
|
je to tak jak pise Mirek, musi se to delat peclive, ale pokud nemas levy ruce tak by nemel byt problem:) Jde o to si s tim vyhrat a ne to tam jen slepe prdnout. |
|
|
|
|
|
Tak věci dorazily z USA. Výrobce přímo doporučuje k tomuhle sání "Valley pan gasket", což je plechové těsnění. Díry kolem těsnění se z obou stran mají přejet RTV silikonem a tímhle: http://www.summitracing.com/parts/edl-9300což u toho nebylo. Je to problém? Bude stačit když dám z obou stran RTV silikon? Klasické těsnění jsem objednal taky, ale to nemá díru uprostřed. Pak bude nejspíš problém s otvory na sání pro podtlaky (převodovka). Co jsem koukal, tak na původním sání jsem našel 2 otvory. Z jednoho vede podtlak asi do převodovky a druhý je uzavřený šroubem. Na novém sání jsou otvory 3, takže mi jeden šroub na zaslepení chybí. Ty šroubovací záslepky, co jsem objenával, jsou na to velké. http://www.summitracing.com/parts/sum-g1484nNeměl by někdo jeden navíc nebo nevíte, kde to sehnat? Předpokládám, že tam bude nějaký Whitworth závit, což bude asi problém...
|
|
|
|
|
Vidis tu zatku na te bombe?:) |
|
|
|
|
|
Ta lahvička je pro přilepení těsnění během instalace, aby ti nikam nesjelo. Nejlepší je asi totiž ho přilepit na sání a to pak jako celek plácnout na motor.
Whitworth šrouby tady seženeš v pohodě, jen musíš vědět jaký chceš. U návodu nepíšou co je to za závit? |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
Srouby zkus fabory.cz jsou v kazdym vetsim meste |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
|
Tak nakonec tam dám šroub s těsněním. Sehnal jsem to přes Fabory. Něco jako originál kuželovou zátku s tímhle závitem těžko seženu... Myslíte, že pod sání bude stačit tehle silikon? http://www.loctite-eshop...kon-rtv-cerny-315ml-p226Má to snést teploty do 250°C, tak aby to stačilo...
|
|
|
|
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
|
Sem ted koupil silikon odolnej olejum benzinu a teplotam v hornbachu po sleve za 39 kacek |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja to dam na ten co swm koupil a uvidime je cervenej do 300 stupnu |
|
|
|
|
Ale loctite koupis i ve fabory a urco i jinde |
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK