Kategorie: Hledá svoje místo Registrován: 08.01.2014(UTC) Zpráv: 29 Bydliště: Hradec Králové
Blahořečil: 2-krát Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
|
Zatím mi z toho vychází...nalít to tam,nechat rozpustit a po 5 tisících kilometrech vyměnit za novou polosyntetiku.¨ P.S. SIMIX MÁ OLEJE PŘÍMO Z KANADY A TAM ANI NÁZNAK O SYNTETICE,jemom ,že je to třída GTX SAE 10W40 a všechno je super |
Pontiac Firebird Esprit V8 |
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 03.11.2013(UTC) Zpráv: 817 Bydliště: Praha
Blahořečil: 3-krát Blahořečen: 23-krát v 21 příspěvcích
|
dával jsem minerál od castrolu prej je do těchto motorů ideálni ale radši počkej na dalši komentáře
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
Mineral castrol pro stary motory, normálně ho koupíš, někde na mým vláknu je i vyfocenej Upraveno uživatelem neděle 2. února 2014 19:34:58(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Někde se tu doporučovalo dokonce Valvoline Racing 20W-50 nebo jak to bylo, kvůli největšímu množství protitřecích přísad. Na to je důležité hledět, protože všechny starší motory (tušim <94, před-LT1) nemají rollerovou vačku. Jinak myslim, že základ je tam nedat syntetiku. Známej, co si sám skládal V8 tam lije od začátku 10W-40 (nevim přesně jaký) a při pozdější rozborce nezaznamenal žádný známky opotřebení (přidření) ložisek. Upraveno uživatelem neděle 2. února 2014 20:13:27(UTC)
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Hledá svoje místo Registrován: 08.01.2014(UTC) Zpráv: 29 Bydliště: Hradec Králové
Blahořečil: 2-krát Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
|
Ok,díky za rady.......takže,jsem volal do simixu a tam mě uklidnili,že olej Castrol GTX je dle amerických předpisů mineral 10w40 z kanady přímo pro pontiac firebird bez syntetiky.(evropské označení 15w40 mineral) Upraveno uživatelem pondělí 3. února 2014 11:41:23(UTC)
Pontiac Firebird Esprit V8 |
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
Maj ho všude, jáí ho dokonce kupoval na nějaký akci v Makru |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 24.05.2010(UTC) Zpráv: 506 Bydliště: Ostrava
Blahořečil: 11-krát Blahořečen: 16-krát v 12 příspěvcích
|
Když už je to tady o oleji v motoru jaký olej do diferáku ... na US forech doporučuji AMSOIL 75w90 |
STATUS: Mááááááááááááááááááááááám ho!!! I když v legu ... ale máááám ho :)
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Nesamosvor 80w-90 samosvor buď přidat přísadu nebo 75w-140, ten by jí měl obsahovat |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 24.05.2010(UTC) Zpráv: 506 Bydliště: Ostrava
|
xjohny napsal:Nesamosvor 80w-90 samosvor buď přidat přísadu nebo 75w-140, ten by jí měl obsahovat Tažek to 75w90 na non-posi je blbost? |
|
|
|
|
|
Neni, podle mě je to celkem jedno, jsou tam jen ozubený kola. Ty budeš mít šnekovej samosvor? |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
xjohny napsal:Neni, podle mě je to celkem jedno, jsou tam jen ozubený kola. Ty budeš mít šnekovej samosvor? Já nemám žadný samosvor :D |
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 25.07.2011(UTC) Zpráv: 836 Bydliště: taková řiť světa kousek od Brna
Blahořečil: 10-krát Blahořečen: 10-krát v 9 příspěvcích
|
Měnil sem náplně (motor, převodovka, difereciál) a je možný, že mi ta výměna ovlivnila chod motoru tak, že mi od 3k RPM nahoru vynechává půlka válců? Dělá mi to až po výměně. Před výměnou bez problému, takže bych rád vyloučil přicpanej palivovej filtr nebo slabý čerpadlo. Tlak oleje před výměnou cca 40 PSI, po výměně za studena aj 60PSI, pak klesne na 40 PSI.
Před výměnou mi teda ještě pokuckával motor, když šel motor do zátahu mezi 1k až 1,5k RPM . To mi dělá i teď, ale jen občas - kupodivu mi to ovlivňuje i volnoběžné otáčky - to ale podezřívám přifoukávání někde z podtlaku. |
Pontiac Firebird 1987 (305cui V8 carb A/T) Klimatizace: WIP Potahy sedaček: Oprava Alarm: Chtělo by to opravit
|
|
|
|
|
Bouri: Tohle olej těžko ovlivní, spíš zkontrolovat ty úniky podtlaku a tlak paliva. Taky projít zapalovací systém.
Zedus: Kua takovej motor, silnější náprava a brzdy a máš jen otevřenej diff? Se na mokru nerozjedeš :-D |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 25.07.2011(UTC) Zpráv: 836 Bydliště: taková řiť světa kousek od Brna
|
Dneska zkusím projít zapalovací systém. Dřív sem si všiml, že špatnej předstih dost ovlivňoval tlak oleje a co si pamatuju, tak při blbě nastaveným předstihu mi to taky někdy vynechávalo na vyšších otáčkách. Co se týče tlaku paliva, kde to na 3rd gen "VIN-S" měřit? Buď je to tam samá trubka nebo odvzdušňovací ventil. Co se týče podtlaků, tak to nevylučuju, ty hadice se mi začínaj zdát už znovu trochu zteřelý (ale ne tolik, než když sem dostal auto do ruk). |
Pontiac Firebird 1987 (305cui V8 carb A/T) Klimatizace: WIP Potahy sedaček: Oprava Alarm: Chtělo by to opravit
|
|
|
|
|
xjohny napsal:Bouri: Tohle olej těžko ovlivní, spíš zkontrolovat ty úniky podtlaku a tlak paliva. Taky projít zapalovací systém.
Zedus: Kua takovej motor, silnější náprava a brzdy a máš jen otevřenej diff? Se na mokru nerozjedeš :-D Na mokro nikdy nevyjedu :) bohužel mám 10bolt 8.2 a tam se posi nedávaly .. davaly se až do 8.5 10boltu ... a to sehnat je skoro nemožné kvůli váze (local pick up). |
|
|
|
|
|
Bouri napsal:Dneska zkusím projít zapalovací systém. Dřív sem si všiml, že špatnej předstih dost ovlivňoval tlak oleje a co si pamatuju, tak při blbě nastaveným předstihu mi to taky někdy vynechávalo na vyšších otáčkách. Je možnost i vytahaných rozvodů, viz OndraS-ovo Camaro Bouri napsal:Co se týče tlaku paliva, kde to na 3rd gen "VIN-S" měřit? Buď je to tam samá trubka nebo odvzdušňovací ventil. To ti bohužel neřeknu, ale některý auta mají na palivovém vedení před vstřikama "provision" pro připojení tlakového měřáku (třeba moje to mají obě ). Bouri napsal:Co se týče podtlaků, tak to nevylučuju, ty hadice se mi začínaj zdát už znovu trochu zteřelý (ale ne tolik, než když sem dostal auto do ruk). Taky bys mohl mít někde mírně fouknutý těsnění, není to jen o hadičkách. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 22.08.2011(UTC) Zpráv: 308 Bydliště: Kolín - Ovčáry
Blahořečil: 13-krát Blahořečen: 4-krát v 4 příspěvcích
|
Bouri napsal:Dneska zkusím projít zapalovací systém. Dřív sem si všiml, že špatnej předstih dost ovlivňoval tlak oleje a co si pamatuju, tak při blbě nastaveným předstihu mi to taky někdy vynechávalo na vyšších otáčkách. Co se týče tlaku paliva, kde to na 3rd gen "VIN-S" měřit? Buď je to tam samá trubka nebo odvzdušňovací ventil. Co se týče podtlaků, tak to nevylučuju, ty hadice se mi začínaj zdát už znovu trochu zteřelý (ale ne tolik, než když sem dostal auto do ruk). Já jsem měl malou dirku na hadici k magnetickýmu ventilu regulace podtlaku a auto prostě nejelo a šlo na prd do otáček. Ty podtlakový hadice udělají stašně moc... |
Jak to nesmrdí benzínem, tak to nepatří na silnici... |
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
Zedusi samosvor tě prostě nemine,bouri jak může předstih ovlivnit tlak oleje?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vy co jste ještě neměnili oleje, tak chvilinku vydržte, jednám o slevách na znackoveoleje.cz ;-) |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 09.08.2013(UTC) Zpráv: 349 Bydliště: Novy Knin, Okres PB
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 11-krát v 11 příspěvcích
|
Ajajaj, pozde, uz jsem u nich koupil petro canada 10w 30 |
|
|
|
|
|
To je on, auta mého šampion! :-) |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 14.01.2012(UTC) Zpráv: 977 Bydliště: Letohrad
Blahořečil: 14-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
Tady celé povídání od Ing. Černého http://www.pk-oil.cz/con...t/14-informace-o-olejichv podstatě z toho vychází, že všechno na trhu ve vhodný výkonnostní třídě je srovnatelný (a použitelný) a není vhodné do oleje nic přidávat. A taky, že na údaje minerál - syntetika netřeba koukat. |
Firebird ´87 V6 T-top manuál |
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 22.11.2009(UTC) Zpráv: 1,135 Bydliště: Ústí nad Orlicí
Blahořečil: 5-krát Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
|
xjohny napsal:Vy co jste ještě neměnili oleje, tak chvilinku vydržte, jednám o slevách na znackoveoleje.cz ;-) Tak neco zkus. Ty ceny ted nic moc. Tak uvidime po sleve. Hlavne me zajima olej Liqui Moly MoS2 10w40. |
Chevrolet Camaro '79 Buick Century Estate Wagon '89
|
|
|
|
|
Zatim to nevypadá, nemá moc času to řešit. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK