Zdravím "kolegové",
tak nastal den, kdy mohu představit svůj " nový " vůz Pontiac Firebird Trans Am Targa 3gen. z roku 1991. Hned po narození v USA, byl nový transportován do Evropy do německa, kde si ho do roku 2008 užíval německý majitel. Staral se o něj pěkně, jezdil na pravidelný servis do GM v německu, což mi dokazuje kompletně vedená servisní knížka k vozu. Od roku 2008 do listopadu 2013 byl Pontiac v Bratislavě. Od 29.11.2013 je postaven na čistý TP v CZ
Motor: benzín,vidlicový 8-válec, 5 000 ccm, TPI WS6 package 220PS , Powertech Performance Chip, Cold Air Intake, Flowmaster 80 exhaust. Převodovka: Automatická 4-rychlostní. Barva vínově červená metalýza - původní. Auto je v originálním stavu ( pouze blinkry, světla EU verze s označením "E" a mlhové světlo - jsou předělávané )
Vybaveno je el. okny, el. ovládání zrcátek, el. otevírání kufru včetně dálkového ovládání, centrální zamykání, klimatizace, tempomat, airbag, originální alu disky 16" s předepsanými pneu 245/50 ZR16. ( originální rádio - doma ve skříni )
Celkový stav je velmi solidní, pár věcí je samozřejmě potřeba vyměnit, opravit a doladit. Na STK byla zjištěna pouze závada na všech 4 stibilizačních tyčkách, které jsou vymlácené a tím se ozývá od podvozku klepání. Jednu jsem již vyměnil a další 3 kusy mě leží nové doma v krabici.
Bohužel Pontiaka na Slovensku chtěl někdo asi ukrást a nějakým páčidlem poškodil plastovou lištu na odvod vody na Tarze u spolujezdce + trošku odřel lak. Takže oprava a výměna nutná. Ty lišty se dají objednat z USA na obě strany za 1400,- czk + doprava a DPH, dále je třeba vyměnit těsnění na dveřích, už je takové nějakě zpuchřelé. Opět USA za ca 1800,- czk. Jak jsem psal již v jiném příspěvku, musel jsem sehnat něco co nebude potřeba celé komplet dávat dohromady, jelikož na to nemám podmínky a ani moc čas :-)
Auto jsem intenzivně sháněl víc jak půl roku, každý den projeto několik internetových stránek po celé EU. Toho času v ČR nebyl zádný schopný kousek co by někdo prodával ( hledal jsem i Chevrolet Camaro V8 3 gen. Targa ) - to co se zde prodávalo a viděl jsem, nevyhovovalo mým požadavkům, buď stavem auta a nebo že byly bez Targy.
Jinak jsem z jížní moravy ze Znojma a nakažen jsem byl mým kamarádem Zdeňkem Bulínem ( Knight Rider )
Nevím jak přímo sem vložit foto, tak přidávám odkaz:
http://dejf11.rajce.idne...ird_Trans_Am_V8_5.0_1991Upraveno uživatelem sobota 30. listopadu 2013 15:07:44(UTC)
| Důvod úpravy: -