Kategorie: Hledá svoje místo Registrován: 21.05.2014(UTC) Zpráv: 21 Bydliště: okr. Tachov
|
Ahoj, všem, dostalo se mi, víceméně velkou náhodou a za dobrý peníze, do ruky Silverado C3500 z roku 1992. Je chudák dost zrasovanej, ale ne zas že by nešel zachránit. Navíc má D doklady, takže by měl jít vcelku snadno přihlásit. A US auty nemám prakticky žádnou zkušenost, kromě Stratuse kabria co máme, ale tohle je úplně jinej level. Kdyby mi někdo poradil, byl bych rád: - kde najdu číslo motoru - VIN - motor je litinový V8 454 cui, jednobodový vstřikování, ale asi bylo víc typů. Je to big block nebo small ? - kde najdu nějakou identifikaci převodovky ? Pár fotek nahodím na Rajče asi. Nikam nespěchám, budu na tom dělat nejspíš pár let, o zimních večerech. Díky :). V. Takže první fotky zde: http://vze.rajce.idnes.cz/Chevy_V8/Upraveno uživatelem středa 21. května 2014 12:40:43(UTC)
| Důvod úpravy: -
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Vyměnim za funkční 305 V8 :-D Ba ne, super motor, je to samozřejmě big-block. VIN - za oknem u řidiče, na kastli zřejmě nebude. Ale můžeš se zkusit podivat na pravou stranu rámu (vnější část) na straně spolujezdce. kód motoru - mohl by být na levé straně před válcema, schovaný pod alternátorem převodovka - podívej se na vanu, myslim že tam budeš ale mít 4L60 http://i645.photobucket..../transid_zps6f45f08f.gif |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
No to že to má německý doklady neznamená že to půjde bez problémů přihlásit,já měl taky německý doklady a pěkně sem se zapotil než sem to přihlásil.teda pokud to neni evropská verze.
|
|
|
|
Kategorie: Hledá svoje místo Registrován: 21.05.2014(UTC) Zpráv: 21 Bydliště: okr. Tachov
|
xjohny: Díky za info. Převodovka má zespodu 17 šroubů a i podle tvaru víka je to 4L80-E. Na číslo motoru jsem se přes vrstvy šmíru ještě nedostal. Zatím mi udělalo radost že motor nekouří a nesmrdí spáleným olejem. Vyměnit motor ani nechci :D. Ten mě totiž zaujal nejvíc a proto jsem Chevymu ochoten odpustit i to že není 4X4. Dneska jsem to trochu zprovoznil (nešla elektrika) a projel. Jede to slušně i na čtvrt plynu.Po větším sešlápnutí plynu se motor udusí a zhasne, takže budu ještě pátrat.
holanůvstatek: Evropská verze to není, ale na druhou stranu, pořád někdo mele že jsme si v evropě všichni rovni, takže když to už jednou v německu přihlášený bylo.. Ale vím, přestavoval jsem a přihlašoval řízení na jednom anglickým autě a dalo to trochu běhání. Ale nebylo to nemožný.
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
udusí a zhasne po sešlápnutí? předpokládám, že tam máš karburátor Rochester Q-Jet, měl sem ho na Camaru taky 750 CFM a dělal mi to samý akorát nikdo ho neuměl seřídit takže na motoru skončile Edl. |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Dyť píše, ze je to stříkačka ;) |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
|
no vidíš včera sem kostoval super merunknu tak si po ranu nedokazu dat nektery věci do souvislosti |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
|
Myslim že by tom měly jít vyblikat chybový hlášky, ale nevim jak. Třeba poradí místní elektroznalci :-)
Určitě vyměnit všechny filtry (i palivovej) a svíčky. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Svíčky nevím, motor běží bez nějakých anomálií, akorát ve vyšších otáčkách, nebo při větším zatížení začne prskat. Je taky pravda že mi svítí ta oranžová kontrolka motoru co jí tady nikdo nemá rád, jak jsem tak četl. Takže vyblikání kódu by možná něco naznačilo. Ale jak na to to nevím, umím to jenom u Lendrouvra. Možná nejde benzín z jednoho ze vstřikovačů nad klapkami.
|
|
|
|
|
MartinG napsal:no vidíš včera sem kostoval super merunknu tak si po ranu nedokazu dat nektery věci do souvislosti U nás sice pijem hlavně pivo, ale souvislosti taky občas unikají :D.
|
|
|
|
|
Teoreticky bys tam měl mít i OBD. Amerika to měla jako první země. Stačil by jednoduchej scan tool, kterej ty kódy rovnou napíše. Nebo kablík a ScanTool v notesu. Upraveno uživatelem čtvrtek 22. května 2014 14:13:55(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xjohny napsal:Teoreticky bys tam měl mít i OBD. Amerika to měla jako první země. Stačil by jednoduchej scan tool, kterej ty kódy rovnou napíše. Nebo kablík a ScanTool v notesu. tam asi ale ještě nebude OBD2 na to se da koupit konektor s bluetooth za par kacek na ebaji |
|
|
|
|
Podle guglu to OBD má, v tý době eště verzi 1. Nevim jak moc je OBD-II zpětně kompatibilní. Zásuvka bejvá u levý nohy řidiče. Jinak dá se to koupit za pár kaček i tady na Aukru. Upraveno uživatelem čtvrtek 22. května 2014 16:08:12(UTC)
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 25.07.2011(UTC) Zpráv: 836 Bydliště: taková řiť světa kousek od Brna
Blahořečil: 10-krát Blahořečen: 10-krát v 9 příspěvcích
|
OBD II nemá s OBD I (OBD ALDL) společnýho kupodivu nic, ani konektor. Jestli je způsob vyblikávání u Silverada stejnej jako u F-Body, tak jde použít tenhle návod: http://cs.pontiac-club.c...?select=5548#message5548 ale doporučuju si prvně zjistit orientaci toho diagnostickýho konektoru, v tom návodu ho má popsanej blbě (orientace pinu je blbě, "1", resp. "A" je vpravo nahoře, nalevo od něj "B" atd., ale koukni do nějakýho manuálu k Silveradu; tebe budou zajímat jen "A" a "B", případně ještě "E" pro připojení OBD ALDL diagnostiky). A vyblikaný kódy projít s manuálem, co píše o chybě. |
Pontiac Firebird 1987 (305cui V8 carb A/T) Klimatizace: WIP Potahy sedaček: Oprava Alarm: Chtělo by to opravit
|
|
|
|
|
No jo, nějakej konektor tam skutečně je. Vypadá trochu jeko ISO k autorádiu. To bude asi ono. Děkuju za tipy. Vyndal jsem jednu svíčku, má pěknou cihlovou barvu izolátoru. Má odtrh 1,15 mm, není to trochu moc ?? Nemám žádnou příručku, natož dílenskou :(. Musím najít ten kód motoru ať víme o čem se vlastně bavíme.
|
|
|
|
|
Zkousel sem u tigry pouzit OBD2 ale nechytnul se tak nevim nekde si to pujc anebo samozrejme vyblikej to je jednoduchy ale podle me to mas zasvinenej filtr paliva nebo benzinouvou pumpu v cudu |
|
|
|
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Vyhodim z dílny Stratuse a kouknu nejdřív na ten filtr. Ten Haynes taky dělá všechno..
|
|
|
|
|
Tak hotovo. Filtr mám venku. Když do něj fouknu hubou ve správným směru, tak působí jako špatně průchozí. Jedině že by měl v sobě zpětný ventil- má ?
|
|
|
|
|
na 99% nemá, kup novej nebude to ranec |
|
|
|
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Jo dám nový. Budu objednávat rozvody na Chryslera tak vezmu i ten filtr. Zbytek bude fakt muset počkat. Počítám že do toho auta padne tak 100 tis než to bude nějak vypadat. Musí se vyměnit oba blatníky, všechny přední světla, silentbloky, čepy, pneumatiky a nejhorší je korba, ta je v úplně dezolátním stavu- zničená i zrezlá. No a halda dalších věcí o kterých teď ani nemám tušení. Plus běžná údržba samozřejmě. Jo a bezpečnostní pásy. Ty nějakej dement nebo děcka vyříznuli nožem. Filtr jsem profouknul vzduchem a benzínem abych mohl aspoň vyblikat ty kódy. Docela to pomohlo jako nouzovka.
Jo, filtr je on co jsi dal odkaz.
|
|
|
|
|
Ještě takový začátečnický dotaz- Na ukazateli voliče převodovky je P-R-N-D v kroužku-D-2-1. To D v kroužku značí něco jako Over Drive, nebo uzamčení měniče, nebo co je to ?
|
|
|
|
|
Jojo, to je overdrive. U novějších už to značí jenom D-3-2-1. Upraveno uživatelem čtvrtek 22. května 2014 21:37:24(UTC)
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK