Kategorie: Člen smečky Registrován: 24.05.2010(UTC) Zpráv: 506 Bydliště: Ostrava
Blahořečil: 11-krát Blahořečen: 16-krát v 12 příspěvcích
|
Právě mě dorazily věci z USA ... cena za dopravu a clo byla neskutečná!! Chtěl bych moc poděkovat panu Hvězdovi a AmerikyHK!! Je jasné že všechny věci na Camaro a kamaradovu Catalinu budu brát jen přes něj!!! |
STATUS: Mááááááááááááááááááááááám ho!!! I když v legu ... ale máááám ho :)
|
1 uživatel blahořečil Zedus za tento úžasný příspvěvek.
|
|
|
Kategorie: Prodal Forda
Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
|
Po precteni diskuze a nekterych nepresnych vyjadreni me Honza N. doporucil, abych zde objasnil, jak se vypocitaji celkove naklady pri nakupu z USA. Tady je maly priklad. Zbozi koupene v USA ma cenu 500 USD = cca 10000 CZK cena dopravy do CZ je 5000 CZK. Cena za dopravu se pripocitava k cene zbozi. 1. clo - podle sazebniku, na ND v prumeru 4,5% clo se pocita z ceny zbozi v USA plus casti dopravy mimo EU, pro zjednoduseni se bere, ze je to 60% celkove ceny dopravy. (10000 + 0,6*5000)*0,045 = 585 CZK 2. DPH - aktualne 20% . 10000 + 3000 (doprava mimo EU) + 585 (clo) + 2000 (doprava po EU) = 15585 * 0,2 = 3117 CZK Celkove naklady tedy: doprava 5000 CZK clo 585 CZK DPH 3117 Administrativni poplatek za JSD, celni zastup atd... byva od 300 Kc podle poctu polozek. Bezcelni limit je 22 EUR. 0-22 EUR je zbozi osvobozeno. 22-150 EUR se plati pouze DPH. 150- plati se clo i DPH. Upraveno uživatelem úterý 4. prosince 2012 11:38:06(UTC)
| Důvod úpravy: -
|
1 uživatel blahořečil AMHK za tento úžasný příspvěvek.
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
Chci si objednat věci z e-bay, prodejce neposílá do EU, jak mám tedy postupovat? prosím návod pro slaboduché, vyzvednutí pak je OK jsem taky z HK :) |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Vytvoř si účet na amhk.cz, tím dostaneš adresu pro doručení v US. Pošli tam ten balíček a vytvoř u amhk.cz novou zásilku. Za nějaký měsíc to máš doma. Poštovné vyjde levněji než letecky. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 14.01.2012(UTC) Zpráv: 977 Bydliště: Letohrad
Blahořečil: 14-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
Já bych tu poděkoval za dopravu výfuku kontejnerem. Všechno bez problému naprosto v pořádku dorazilo. Včetně předání, jak se nám to zrovna hodilo. Cena výborná. EDIT: v mým případě byla cena dopravy výrazně nižší než v nastíněný kalkulaci Upraveno uživatelem středa 5. prosince 2012 6:46:41(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Firebird ´87 V6 T-top manuál |
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.10.2009(UTC) Zpráv: 1,285 Bydliště: Letohrad, Praha
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
Řešil jste někdo, jestli je jejich udávaná cena dopravy s DPH nebo bez? |
|
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 13.10.2011(UTC) Zpráv: 149 Bydliště: České Budějovice
Blahořečen: 4-krát v 4 příspěvcích
|
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.10.2009(UTC) Zpráv: 1,285 Bydliště: Letohrad, Praha
|
ok, díky, to vysvětluje rozdíl v ceně proti očekávání... |
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 10.08.2009(UTC) Zpráv: 794 Bydliště: Horovice
Blahořečen: 22-krát v 21 příspěvcích
|
Připravuji menší nákup větších dílů na Summitu a RockAuto. Pro porovnání dopravy jsem se podíval na AMHK a zjistil, že jediná "výhoda" po zdražení všeho co se dá je proti DHL, v tom, že doprava s AMHK trvá o dva měsíce déle. Rozdíl v ceně dopravy a všeho co k tomu patří je zanedbatelný pokud nekupujete celé auto nebo velkou bednu.
|
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 13.10.2011(UTC) Zpráv: 149 Bydliště: České Budějovice
|
A jako třešničku na dort ti AMHK připočte clo, i když je zásilka v bezcelním limitu. Přes ně už neposílám. Pošlu ti do SZ kontakt na kluka, který umí zásilky z USA protáhnout bez DPH a cla. Už jsem přes něj něco bral.
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Nechci se přiklánět ani na jednu stranu ať už stěžovatelů či poskytovatele dopravy. Ale lidi, musíte si uvědomit, že kontejnerem se vyplatí dovážet opravdu jen velké díly, které by letecká přeprava buď neumožnila nebo by to vyšlo příliš draho. Tj. motory, převodovky, auta, motorky, větší plechařinu atd atd. Takže buď objemově nebo hmotnostně nadměrné zásilky.
Nemůžete počítat s tím že se kontejnerem dá dovézt něco normálně rozměrného laciněji než letadlem. Když si znova čtu ten poslední negativní komentář tak dost pochybuju že díl který je v bezcelním limitu (25 dolarů?) se vyplatí strkat do kontejneru ;-)
Jinak co vím, tak platí minimální cena cca 1000 Kč za dovoz + clo a DPH + poplatek za celní řízení. S tím musíte počítat vždycky, i u pošty, DHL, nebo jiných.
Suma sumárum, za mě kontejner ano, ale opravdu jen pro nadrozměrné zásilky. Musíte si vždycky rozmyslet a spočítat všechny alternativy a v případě pochybností o výsledné ceně se dotázat, jak se k ní došlo. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Teď už to tak je, ale dřív to bylo jinak. Doprava byla za míň než půlku oproti letadlu. Takže kdo objednává třeba jednou za rok-dva, je logicky překvapen, jak moc se situace změnila. |
|
|
|
|
|
Njn, když už to jede ve velkém, tak jsou velké náklady a celníci taky víc šťourají. Dřív taky snad ještě neměli skenery na celý kontejner a podobný vymoženosti :)
A taky dřív byl dolar za 15-18, dneska je za 25 :( |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Napsal: xjohny Nemůžete počítat s tím že se kontejnerem dá dovézt něco normálně rozměrného laciněji než letadlem. Když si znova čtu ten poslední negativní komentář tak dost pochybuju že díl který je v bezcelním limitu (25 dolarů?) se vyplatí strkat do kontejneru ;-)
Ahoj Xjohny, bezcelní limit je 150 dolarů. 25 dolarů je na DPH. Za mě už AMHK nikdy! Ale abych jen nekritizoval. Dostal jsem k know how, jak ten kluk z bigblock fóra tahal zásilky kontejnerem bez DPH a CLA. Založím na to další téma.
|
|
|
|
|
Díky za opravu, já to vždycky beru obecně jako 25 dolarů, protože to DPH stejně dělá největší část přidané ceny tady. Clo bývá obvykle snad kolem 3%, záleží na typu předmětu který se dováží.
Jinak jasně, každá zkušenost je zkušenost no. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Takže, abych to tu trošku rozčeřil, poslední dovoz vyšel cenově v pohodě: Nákup výfukové sady s katy za cca 11.000,- CZK Předběžná cena dovozu z jejich kalkulačky +-3500 ==== Po dovozu (zaokrouhleně): přepravné - 3500,- clo - 500 DPH - 2500 celní služby - 800 To mi přijde naprosto v normě. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK