Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 05.07.2017(UTC) Zpráv: 138 Bydliště: kousek od Sokolova
Blahořečen: 6-krát v 4 příspěvcích
|
Ahoj, dávám do kupy motor V6, 2,8L, ročník 1986 a potřebuji poradit, jaké mají mít ventily vůli. Zatím jsem to neměřil, ale přijde mi, že má každý jinou (takhle jsem to koupil)tak než to vrznu zpátky do Firebirda, tak abych to měl OK. Navíc matka, která drží vahadlo (nebo jak se tomu říká) nemá žádné jištění proti pootočení. Díky za rady Petr
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
|
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 05.07.2017(UTC) Zpráv: 138 Bydliště: kousek od Sokolova
|
Hydroštely to má, ale dělám motor poprvé a jak jsem psal, tak po rozebrání tam vůle byla a u každého ventilu jiná. Takže když bude ventil zavřený a zdvihátko dole, tak na dosedací ploše vahadla nemá být žádná vůle?
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Mělo by to být stejný jako u V8 |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
Nejlepši je asi vytahat vymačkat a seřídit znovu.
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 11.11.2009(UTC) Zpráv: 700 Bydliště: Brno - nejvetsi vesnice v CR
Blahořečen: 23-krát v 19 příspěvcích
|
Ty matky jištění nemají, poněvadž jsou samojistný. Na jednom konci jsou trochu zmáčknutý, tím je to zplacatělý a při jejich pootáčení na závitu to jde ztuha, asi jako normální samojistka s plastovým kroužkem. V podstatě vždy u ventilu, kterej je zavřenej, utahuješ vahadlo tak, aby tyčka byla bez vůle, ale zase ne moc zmáčklá. To se definuje tak, že jde tyčkou pomocí dvou prstů s nepatrným odporem otáčet. Tím je to všechno v nule a nasledně se ta matka dotáhne o 3/4 otáčky (praví Haynes manual), čímž se mírně zmáčkne hydrośtel a to je vono. Upraveno uživatelem úterý 24. dubna 2018 16:44:22(UTC)
| Důvod úpravy: - |
camaro SPORT COUPE V6 1988 camaro Z28 1991 Rodinka: Firebird V6 92, Camaro LT 78, Monte Carlo 72, Golden Spirit 80, Mark VII 88 |
|
|
|
|
Klucí, děkuji za rady, jdu na to...
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK