Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Chtěl bych se dotázat místních znalců - když si necháváte pozinkovat šrouby a jiný drobný kov, tak se to dělá elektrolýzou že? Ty šrouby odmastí a zbaví nečistot ta zikovna? Nevíte o nějaké v Ústeckym kraji? |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 02.05.2009(UTC) Zpráv: 348
|
xjohny napsal:Chtěl bych se dotázat místních znalců - když si necháváte pozinkovat šrouby a jiný drobný kov, tak se to dělá elektrolýzou že? Ty šrouby odmastí a zbaví nečistot ta zikovna? Nevíte o nějaké v Ústeckym kraji? Ano částečně ti to vyčistí zinkovna ale musíš to mít zbavený hrubých nečistot.Oni to jen máčí v louhu. Ćím lepe to vyčistíš předtím tím lepší jsou výsledky. |
kočka už mňouká teď opravíme nějaky camara nebo majitele |
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.03.2009(UTC) Zpráv: 1,480 Bydliště: Černilov, Hradec Králové
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 5-krát v 4 příspěvcích
|
xjohny napsal:Chtěl bych se dotázat místních znalců - když si necháváte pozinkovat šrouby a jiný drobný kov, tak se to dělá elektrolýzou že? Ty šrouby odmastí a zbaví nečistot ta zikovna? Nevíte o nějaké v Ústeckym kraji? jj pred zinkovanim to smacej v kyseline ale nejlepsi je to mit opiskovane!!!!
|
|
|
|
|
tafna napsal:jj pred zinkovanim to smacej v kyseline ale nejlepsi je to mit opiskovane!!!! ano pískování je ideální |
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
xjohny napsal:Hm, takže to všechno hodím doma do písku a budu to chvíli přehazovat lopatou :D EDIT: Tady jsem našel zajímavý návod pro pískovací začátečníky Pískování v domácích podmínkách domácí pískování doporučuju jen na šroubky a drodné díly či opravy velké věci si nech udělat profesionálně nebo se u toho zblázníš,trvá to dlouho a je to extrémě špinavá práce ten písek je pak všude. |
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 04.11.2009(UTC) Zpráv: 1,016 Bydliště: Leopoldov
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 13-krát v 10 příspěvcích
|
Ak su len hrdzave tak v zinkovni to daju dole. Ale ak je na tom farba tak pieskovat. V praci davame do zinku material tak 3x do tyzdna a do chromu 2x do mesiaca. Ja si davam drobnosti do hrnca s acetonom na 2-3 dni a farba zleze len to okartacujem. Velke veci pieskovna.
|
|
|
|
|
No jedná se mi momentálně o ten skelet řadičky, ten je akorát takovej ošklivej rezatej. Akorát musím najít zinkovnu někde poblíž... |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.03.2009(UTC) Zpráv: 1,480 Bydliště: Černilov, Hradec Králové
|
xjohny napsal:No jedná se mi momentálně o ten skelet řadičky, ten je akorát takovej ošklivej rezatej. Akorát musím najít zinkovnu někde poblíž... ukaz foto! jestli to je jen orezle tak by to ta kyselina v zinkovne mela vzit. jo a k tem nadobkam: nove nejsou zas tak drahe ne?!
|
|
|
|
|
Asi by mohl stačit ten louh, ale samozřejmě, že to trošku očistím. Lepší foto zatím nemám. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 01.05.2009(UTC) Zpráv: 333 Bydliště: Police n. Met / Pardubice
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 6-krát v 6 příspěvcích
|
Uz bylo asi vse receno, takze dolplnim moje zkusenosti. Ja veskere rezate dily piskuju, sroubky malou rucni piskovackou pekne po jednom. Dily nesmi byt od barvy a nesmi obsahovat zadne plastove soucasti. Take pozor na to, ze nejdou zinkovat zadne hlinikove nebo dily z nejake slitiny. Pokud je koroze vylozene povrchova castecne to sunda ten louh ktery pozuivaji. Jiank doporucuji si zinkovnu radne vybrat a zjistit reference na ni. Uz se mi stalo ze jsem jmn dal kilo sorubu a vraceli mi pulku. V galvanove si to tezko prepocitas. Spatnou zkusenost mam s firmou Ryna HK . Drahe a nekvalitni. Naopak vybornou z malou zinkovnou u Litomysle . Pouzivaji silnovrstvy automobilovy chromat navic utesni lakem a jeste se mi nestalo ze by neco ztratili a ceny jsou vylozene lidove. Ale je to pro tebe asi z ruky..
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 04.11.2009(UTC) Zpráv: 1,016 Bydliště: Leopoldov
|
Tak musim sa ozvat lebo ja davam zinkovat aj hlinik ale treba im to povedat ze je to hlinik alebo zliatina. Nemaju s tym problem. A v chromovni pochromuju aj hlinik. Ten motor z T613 ma vsetky AL diely chromovane. A co sa poctu dielov tyka odfotim a zratam pocet a foto im dam, spomeniem brokovnicu alebo gulovnicu a nemoze sa stat ze nieco stratia.
|
|
|
|
Kategorie: Competition Allies Registrován: 01.05.2009(UTC) Zpráv: 333 Bydliště: Police n. Met / Pardubice
|
a nejaky kontakt na chromovani hliniku by nebyl ? Kdyz jsem se v chromovnach, ptal tak tvrdili, ze to v CR nikdo nedela..
S tim prepocitanim materialu je to tezky. Ja sice mam kazdy sorubek odfoceny, zmereny a katalogizovany v excelu, ale kdyz odnesu zinkovat kbelik plnej sroubu naraz, tak to pak doma propocitavam 3 hodny. Nedovedu si predstavit to delat v galvanovne :)
|
|
|
|
|
Honza T napsal:a nejaky kontakt na chromovani hliniku by nebyl ? Kdyz jsem se v chromovnach, ptal tak tvrdili, ze to v CR nikdo nedela..
S tim prepocitanim materialu je to tezky. Ja sice mam kazdy sorubek odfoceny, zmereny a katalogizovany v excelu, ale kdyz odnesu zinkovat kbelik plnej sroubu naraz, tak to pak doma propocitavam 3 hodny. Nedovedu si predstavit to delat v galvanovne :) Tak je to chromovna Dolna Breznica pri Ilave. A s tym zinkom mas pravdu.Ja poslem kazdy druhy den trocha tak sa to potom da aj zratat aj nafotit.
|
|
|
|
|
Diky uz jsem nasel www.galvanika.sk. Pridam si to do kontaktu, nikdy nevis, kdy se to muze hodit.
|
|
|
|
|
Chodilo sa chromovat aj na Myjavu,ale tam to bolo o nicom. Do D. Breznice som daval chromovat narazniky na chargera a majitel sa skoro posral. Nechapal ako ich perfektne spravili.
|
|
|
|
|
U vas na tom Slovensku jsou vubec nejaci dobri fachmani. Jeste jsem slysel doboru recenzi na chromovnu ve Vrablich. Na Mustanga sice nic moc chromovat nemusim, ale mam v zaloze dalsi projet, kde se to bude hodit. Jeste prozradim , ze to ma na sobe spoustu laminatu, takze z tebe budu tahat dalsi rozumy... :)
|
|
|
|
|
Honza T ma prvdu! bacha na Rynu HK jsou to opravdu bridilove! uz jsem to tady nekde psal. se divim ze vubec jeste fungujou :( mohu doporucit jednu zinkovnu v HK je to na Brnenske ul. za bednu sroubu a ruznejch plechu (cca 2kg) si rekli pitlik kafe :)))
|
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 01.03.2009(UTC) Zpráv: 86 Bydliště: Brno
|
|
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 01.03.2009(UTC) Zpráv: 86 Bydliště: Brno
|
Moje zkušenosti se zinkováním: větší díly opískovat, menší (šroubky) stačí jen zbavit případné barvy a třeba ponořením do odrezovače trochu zbavit rzi, ale není nutné, spíš pro klid duše. Bacha na hliníkové soušásti, něco v procesu je naruší a ony jakoby zmatní a ochlupatí (fakt). Asi ten louh. Naopak guma zůstane nepočkozená a ještě krásně prokoukne. A i plastové díly (co nešlo sundat) to docela přežily.
|
|
|
|
|
Karel75 napsal:Moje zkušenosti se zinkováním: větší díly opískovat, menší (šroubky) stačí jen zbavit případné barvy a třeba ponořením do odrezovače trochu zbavit rzi, ale není nutné, spíš pro klid duše. Bacha na hliníkové soušásti, něco v procesu je naruší a ony jakoby zmatní a ochlupatí (fakt). Asi ten louh. Naopak guma zůstane nepočkozená a ještě krásně prokoukne. A i plastové díly (co nešlo sundat) to docela přežily. tak to asi fakt zalezi na zinkovne proteze ja jsem jednou na nejakem dilu zapomel okrozek a uplne ho to rozleptalo a zasvinilo to celej dil!!
|
|
|
|
|
Můžu to nechat zinkovat žárově? Nebo tuhle věc jen elektrolyticky? |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
xjohny napsal:Můžu to nechat zinkovat žárově? Nebo tuhle věc jen elektrolyticky? Můžeš ,ale pak nám řekli kde ti to dělali, žárové je kvalitnější ale na drobné díly se špatně aplikuje(nikdo to nechce dělat) |
|
|
|
|
Zatím nikde, ale cestou do práce bych měl po ruce zinkovnu v roudnici a tam to dělají jen žárově. http://www.zinkovna.cz |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Ale asi se na to vykálim, jen to pročistím, repásnu, promažu, nasadím nové silikony od adama66 a bude to stačit, vidět to stejně není Časem možná koupím stejně nějaký šifter. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK