Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
motory sem myslel typy odlisnosti vykonove rezervy proste nejake zajimavosti.
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Oprava, 455 vydržela až do roku 1976!! Přičemž každý rok Pontiac hlásal, tohle je opravdu poslední rok, kdy to prodáváme :D Nejsou mi ty rozdíly 100% jasný, něco je popsáno tady a trošku se tam výkonově liší. Podle mě se trošku liší i vnitřní stavbou: http://en.wikipedia.org/wiki/Pontiac_V8_engine#455Citace:While an evolution of the RAIV and H.O. engine designs, the 455 SD was a much improved engine. In addition to the more refined cylinder heads, block casting reinforcements in the lifter galley and main bearing oil pan rail area along with the addition of forged connecting rods with larger 7⁄16-inch-diameter (11 mm) bolts, the SD was made with a provision for dry sump oiling from the factory. This truly was a racing engine, detuned for use in passenger cars. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Metály: Registrován: 02.10.2010(UTC) Zpráv: 215
Blahořečen: 4-krát v 4 příspěvcích
|
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Metály: Registrován: 02.10.2010(UTC) Zpráv: 215
Blahořečen: 4-krát v 4 příspěvcích
|
HO a SD měly podobné výkony. Podle tehdejších odborníků měl SD výkon o desítky koní větší než udával výrobce. Ale nikdo ze zákazníků si prý nestěžoval
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 31.03.2011(UTC) Zpráv: 365 Bydliště: Bonneville
Blahořečil: 14-krát Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
|
Fajn stránka, rozhodně jí prozkoumám ještě blíž... Ještě aby si zákazníci stěžovali. Americkej standard |
I Am SpeedSeeker |
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.04.2009(UTC) Zpráv: 762 Bydliště: Praha/Pribram
Blahořečil: 155-krát Blahořečen: 9-krát v 9 příspěvcích
|
Ahoj, jsem rád, že mě stále dokáže něco překvapit. O existenci ostré verze Trans Amů, tzv. Macho Trans am jsem věděl, ale že tuto obdobu měly i Camara? Káry označené Macho, byly od dobového úpravce Dennis Mecham (DKM), pěkné břitvy! Ale měl někdo ponětí o Camaru Z29? Mrkejte! Nepustí se někdo třeba do klonu? : ) http://www.hotrod.com/ca...camaro-mach-z-throwback/
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK