Kategorie: Hledá svoje místo Registrován: 18.06.2010(UTC) Zpráv: 78
Blahořečil: 3-krát
|
včera mi začala svítit kontrolka selhání emisního systému "Malfunction Indicator Lamp” (camaro 4.gen) Stalo se to po natankování u benzínky do plna. Po pár kilometrech to přestalo svítit, ale pak po ujetí cca 60 km se zase rozsvítila. Pak po několika vypnutí a zapnutí motoru zase zhasla... V manuálu píší např. že může způsobit i špatně zavřená nádrž, ale není to tím.... Nevíte někdo??? Nebo jedině napojit na diagnostiku? Když se napojí univerzál čtečka na OBD systém auta - vyhodí to něco, nebo tyto vozy s tím nebudou komunikovat?
|
Tom |
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 22.11.2009(UTC) Zpráv: 1,135 Bydliště: Ústí nad Orlicí
Blahořečil: 5-krát Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
|
tom.r napsal:včera mi začala svítit kontrolka selhání emisního systému "Malfunction Indicator Lamp” (camaro 4.gen) Stalo se to po natankování u benzínky do plna. Po pár kilometrech to přestalo svítit, ale pak po ujetí cca 60 km se zase rozsvítila. Pak po několika vypnutí a zapnutí motoru zase zhasla... V manuálu píší např. že může způsobit i špatně zavřená nádrž, ale není to tím.... Nevíte někdo??? Nebo jedině napojit na diagnostiku? Když se napojí univerzál čtečka na OBD systém auta - vyhodí to něco, nebo tyto vozy s tím nebudou komunikovat?
nemas v haji to cidlo? EDIT: mel bys mit OBDII takze zadnej problem s napojenim... EDIT2: neodesla ti lambdasonda? kontrolka MIL je proste diagnostika motoru, takze to muze bejt cokoliv..... Upraveno uživatelem pondělí 28. června 2010 0:55:39(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Chevrolet Camaro '79 Buick Century Estate Wagon '89
|
|
|
|
|
nevím, ta lambda sonda mě taky napadla... Jo a má to OBD II, takže napojení tedy půjde - aspoň že tak :-) Předpokládám, že se tam ukáže i historie - tak uvidíme. Dnes to bylo v poho, nerožla ani jednou. V manuálu píší že pokud to např. bylo tím víkem nádrže, že to chce pár jízd - no nevím - zdá se mi to ale divný.... EDIT: a kde je konektor té diagnostiky? Upraveno uživatelem pondělí 28. června 2010 1:27:59(UTC)
Tom |
|
|
|
|
tom.r napsal:nevím, ta lambda sonda mě taky napadla... Jo a má to OBD II, takže napojení tedy půjde - aspoň že tak :-) Předpokládám, že se tam ukáže i historie - tak uvidíme. Dnes to bylo v poho, nerožla ani jednou. V manuálu píší že pokud to např. bylo tím víkem nádrže, že to chce pár jízd - no nevím - zdá se mi to ale divný....
EDIT: a kde je konektor té diagnostiky? konektor tam je 4-pinový, hned pod palubkou, dnes nebo zítra bych to měl mít napojený na diagnostiku, tak uvidíme. Semo tamo to svítí, těžko říct proč.... EDIT: Tak mám po diagnostice motoru. Ještě jednou děkuji "fandakovi". Závěr: jediné chyby které to našlo je, že dává do válců více paliva.... Upraveno uživatelem čtvrtek 8. července 2010 22:56:58(UTC)
Tom |
|
|
|
Kategorie: Prodal Forda
|
tenhle kod tam mam taky jedinej lamdy jsem menil a auto my jezdilo rich z vejfuku voda cernej kour a smrdeloto spotreba tak 25L lamdy jsem menil a furt stejny .... vcera jsem vymenil MAP senzor ten puvodni byl evidentne i zanesenej od sracek z EGR a nevim jak fungoval kazdopadne po vymene auto vyrazne zmenilo barvu i zapach splodin tak uvidim jak spotreba az zacnu jezdit.... :-) a nestihnul jsem zdiagnostikovat....
|
|
|
|
|
u mě dle diagnostiky lambdy OK. Auto jede (zaklepávám :-)) v pohodě, nesmrdí, nekouří, jede čistě krásně.... Příští týden vyměníme palivový filtr, zkusím to možná protáhnout 98 benzínem a uvidíme. Potom případně ještě zkusím přípravek na čištění vstřikování..
MAP senzor je co? Zase něco ke hlídání emisí, nebo splodin co se přes EGR ventil vrací zpět do motoru? |
Tom |
|
|
|
|
tak 3xnádrž omv a zatím zaťukávám.... že by ten shell? |
Tom |
|
|
|
Kategorie: Anonymní
Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
|
tom.r napsal:tak 3xnádrž omv a zatím zaťukávám.... že by ten shell? Mě se Camaro po power racingu hádalo. Ale jen u něj.... Tak jsem začal brát carreru u OMV a Vervu u Benziny, no a taky klid od té doby.
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK