Vítej poutníče! Pro využití všech možností fóra použij Přihlášení či Registrace.

Notification

Icon
Error

3 stránek123>
Sdílet
Možnosti
K poslední zprávě K první nepřečtené
Offline tomas.smrcka  
#1 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 21:16:15(UTC)
tomas.smrcka

Kategorie: Hledá svoje místo

Zpráv: 24

Tak bych Vám tady chtěl představit svoje auto. Jedná se o Camaro RS z roku 1989 s motorem 2.8 MFI. Co se týče výbavy, je to tak něco mezi...automatická převodovka, klima a tempomat. Okna, zrcátka i otvírání kufru je mechanické. Auto jsem koupil před třemi roky za myslím si velice dobrou cenu 45 000,-. Jelikož Camaro byl už od mala můj sen, bylo mi vpodstatě jedno jak bude auto vypadat - byl jsem pevně rozhodnutej si ho vzít. Myslím si že jsem měl tenkrát štěstí, protože na autě nebyla téměř žádná rez, řadilo perfektně a motor šlapal taky dobře. Vlastně o podvozek, motor a elektriku mi zase tak nešlo, dá se říct že se tím živím a už lecčemu rozumím. Důležité pro mě bylo že auto nebylo na vyvařování, protože klempířina není můj kamarád. Jediná viditelná špatná věc byl lak, kompletně celé auto byl puchýřek vedle puchýřku....
Zkusím sem dát fotku, jak auto vypadalo ještě v neoriginální červené barvě...

UserPostedImage

Upraveno uživatelem čtvrtek 26. srpna 2010 21:18:54(UTC)  | Důvod úpravy: -

Offline tomas.smrcka  
#2 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 21:54:49(UTC)
tomas.smrcka

Hned první zimu, co jsem auto měl doma, přišel na řadu výfuk. Důležité je říct, že se snažím... pořád se snažím...dát auto do původního stavu, neprovádět na něm žádné zběsilosti a pomalu se dostat zase na začátek tak, aby auto vypadalo jako v roce 89....
Co se týče výfuku, to byla katastrofa.. na části od katalyzátoru až dozadu to vypadalo jako muzeum oprav od tmelení kamnářským tmelem, přes omotávky a vaření COčkem až po navařený nátrubky autogenem...prostě netěsnící hrůza. Takže na řadu přišel z USA kompletně nový výfuk od svodů až dozadu... přes RockAuto, a tady patří velký dík Honzovi Hvězdovi, který mi ho přivezl v kontajneru za suprový peníze. Tu zimu jsem ještě koupil a vyměnil přední blinkry, grill a váhu vzduchu...což byla jediná vyblikaná chyba řídící jednotky.
Po sezóně plný srazů a setkání s kupou lidí okolo amerik přišla na řadu další zima a s ní spojené rozebrání celého motoru do šroubku, vyčištění , přetěsnění a repase všech částí tak, abych se na motor mohl spolehnout a aby i pěkně vypadal. Dále výměna předních světel, samozřejmě všech náplní a lamda sondy, protože po těch letech už asi její funkce nebyla nic moc.... To celé mě vyšlo asi na 10 000,- včetně poštovného z USA. Jezdil jsem asi 14 dní a potom se mi auto odvděčilo tak, že přestalo jet... odešla elektronika v rozdělovači a já jsem byl rád že jsem stihl posledních pár srazů sezóny...
Letos na jaře přišly na řadu nové pneumatiky a pevně jsem se rozhodl, že už nebudu trpět pupínky na celém autě a že přijde na řadu lak. O barvě nebylo žádných pochyb...prostě odstín takový, jaký byl na autě od výroby. Musím říct, že lakýrníkovi se to docela povedlo, i za slušné peníze. To za cenu delšího čekání a od barvy zaprášeného celého loni udělaného motoru....... :(
Pruhy na auto jsem chtěl, ale nevěděl jsem jak se mi to bude líbit. To je jeden důvod proč jsou udělané z folie a ne barvou. Druhý důvod je samozřejmě cena. Vybral jsem si je podle návrhu na stránkách www.autografics.com, protože se jedná přímo o tvar co se dával na některá Camara v roce 89.............jo jo je mi jasný že se asi nedávali na šestiválce........tak pššš.

No to je zatím asi tak všechno. Teď plánuju kouknou pořádně na podvozek, nejeví žádné vady a ani na STK nic neříkali, ale vždycky může vypadat líp.. no a potom něco v interieru... moc toho nebude potřeba, protože vypadá na svůj věk super.

Jediné, co asi nevydrží jako originál bude stahování oken...kličky jsou sice stylový, ale občas mě se.ou a taky možná rádio s mp3, protože při jízdě rád poslouchám muziku co se mi líbí a né tu co hrajou v rádiu.....

TAk to je asi všechno a kdyby se chtěl někdo na něco zeptat, budu jedině rád...

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

Offline tomas.smrcka  
#3 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:02:07(UTC)
tomas.smrcka

UserPostedImage

Tady jedna z Luštěnic...

UserPostedImage

Tohle je fotka z letošního perfektního srazu v Komárom v Maďarsku... ještě bez pruhů..

Offline Daawid  
#4 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:11:02(UTC)
Daawid

Kategorie: Kandidát smečky

Zpráv: 213

Blahořečil: 1-krát
Máš to fakt vymazlený, vypadá fakt moc dobře - všiml sem si ho i v Luštěnicích.

hod ještě nějaký fotky toho motoru a interiéru

Offline tomas.smrcka  
#5 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:12:54(UTC)
tomas.smrcka

Ja nic Děkuju moc.... právě jsem prohledal celej počítač a zjistil jsem, že fotky motoru a interieru jsou fuč.... takže co nejdřív to samozřejmě napravím....Ja nic Ja nic
Offline tafna  
#6 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:20:21(UTC)
tafna

Kategorie: Člen smečky

Zpráv: 1,480

Blahořečil: 1-krát
Blahořečen: 5-krát v 4 příspěvcích
zdar. mas to opravdu hezke! jako klempir si strasne vsimam spar mezi dvermi, blatnikama atd. no u tebe jsou ukazkove (co jsem shlednul z fotek). fakt paradni prace!!!
Offline tomas.smrcka  
#7 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:26:49(UTC)
tomas.smrcka

JO jo děkuju.
Já jsem spíš motorář a tak se do věcí okolo klempířiny nepouštím. Na autě jsem nenašel jedinou zmuchlanou věc, a lakýrník, který musel auto obrousit celé doslova až na plech kvůli podkladu, tam také žádné tmely neměl......takže to nasvědčuje tomu že asi nikdy ťuklé nebylo a je fakt, že veškeré spáry sedí naprosto dobře. Jsem za to rád, protože když nesedí plechy, moc to bije do očí....
Offline xjohny  
#8 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:27:03(UTC)
xjohny

Kategorie: Vůdce smečky

Zpráv: 8,306

Blahořečil: 86-krát
Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
Tak to je opět další parádní práce, kéž by v tomhle smyslu (co nejblíže originálu) postupovali všichni, nezvedali zadky do nebes a nelepili tunerský zadní spojlery. Krásný autíčko a konečně rovný soupeř pro OndraSe :-)

PS: Vizitky jsem dával na jen na fbodies co mě zaujaly ;-)
Camaro se rozskočilo...
Offline adam7c3  
#9 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:27:49(UTC)
adam7c3

Kategorie: Kandidát smečky

Zpráv: 195

Blahořečil: 2-krát
Blahořečen: 6-krát v 6 příspěvcích
Moc krásné Camaro, pruhy tomu fakt slušej. Naživo v Luštěnicích vypadalo super!
F-150 XL 4x4

Ex: '94 Z28, '98 Z28, '99 Z28
Offline tomas.smrcka  
#10 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:30:59(UTC)
tomas.smrcka

Díky moc, jsem rád když tu práci někdo ocení a pochválí..... většinou jen slyším... kolik to žere? a kolik to jede? .....Ja nic Ja nic
Offline Jirka_z28  
#11 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:32:23(UTC)
Jirka_z28

Zpráv: 1,285

Blahořečil: 18-krát
Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
Pěkný, pěkný... koukal jsem na něj a tipoval, že to bude novej lak... kombinace zatím neviděná :)
To jsi měl s autem fakt štěstí. Moje sice vypadalo jakž takž, ale našel jsem už i totálně prorezlý místo, interiér se řeší přečalouněním, elektrika by si zasloužila předělání atd.
Můžu se zeptat, kolik tak orientačně stál lak?
Kdyby ses chtěl zbavit origo rádia, dej vědět.
Offline xjohny  
#12 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:41:09(UTC)
xjohny

tomas.smrcka napsal:
Díky moc, jsem rád když tu práci někdo ocení a pochválí..... většinou jen slyším... kolik to žere? a kolik to jede? .....Ja nic Ja nic

No a kolik to teda žere? A jak rychle to jede? Juj
Camaro se rozskočilo...
Offline tomas.smrcka  
#13 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:41:59(UTC)
tomas.smrcka

Tak informace o laku:
Auto jsem lakýrníkovi přivezl odstrojené, takže jak už jsem psal - lakýrník musel všechno strhnout až na plech, pak dal základ, plniče... pak tři vrstvy barvy a dvě vrstvy laku. To celé mě přišlo na 18 000,- s tím, že tam je sem tam malá chybička, zaprášený motor a trochu i interier, bídná domluva o termínech - auto stálo v dílně 2 měsíce!!....takže ve finále slušná práce za slušný prachy. Je mi jasný, že by to mohlo vypadat i mnohem líp.. ale taky jsem měl nabídku z vyhlášený lakovny tady u nás-....za 50 000,- bez pruhů a za 65 000,- s pruhama. Nejsem blázen......

A k tomu rádiu...Ja nic Ja nic i kdybych tam dával nějaký jiný, tak originál budu mít ve skříni doma schovanej a budu se na něj chodit koukat Ja nic Ja nic Ja nic ...prosím, pochop mě....
Offline tomas.smrcka  
#14 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:45:15(UTC)
tomas.smrcka

xjohny napsal:
No a kolik to teda žere? A jak rychle to jede? Juj

Ja nic je to jako já... žere to hodně, ale moc spolehlivý to není. Ja nic
Jířa  
#15 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 22:52:56(UTC)
Guest
Kategorie: Anonymní

Zpráv: 1,960

Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
Máš to moc krásný a jedním dechem ti řeknu že s pruhy to vypadá daleko lépe než jen čistě bílé :-)
Jinak jediná otázka která se mi nabízí.... Proč V6? Spotřeba oproti V8? Zas takovej rozdíl to není.
Ale nic proti V6. Aby to zase nevyznělo blbě.
Ondrova V6 vyškolila V8 fiebirda Esprit.
Offline Okolojedouci  
#16 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 23:07:45(UTC)
Okolojedouci

Zpráv: 647

Blahořečil: 3-krát
Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
Napsal: Jí Přejít na citovaný příspěvek
Máš to moc krásný a jedním dechem ti řeknu že s pruhy to vypadá daleko lépe než jen čistě bílé :-)
Jinak jediná otázka která se mi nabízí.... Proč V6? Spotřeba oproti V8? Zas takovej rozdíl to není.
Ale nic proti V6. Aby to zase nevyznělo blbě.
Ondrova V6 vyškolila V8 fiebirda Esprit.

Tipoval bych...miluju Camaro, tohle vypadá pěkně, prostě ho chci ať je jakýkoliv! :)

Johnyho povzdech, kéž by se všichni snažili přiblížit originálu - tak tady na foru je to naprostá většina a upřímně, buďme rádi za tunery, aspoň ty naše "původní" plechovky víc vyniknou:)

a samozřejmě Tomáši, máš to moc krásný, i ten lak je zajímavej a nevšední, jen tak dál:)
Offline tomas.smrcka  
#17 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 23:08:51(UTC)
tomas.smrcka

No, abych řekl pravdu, V6 je to z důvodu, že při pořizování auta před třemi lety jsem měl hoodně omezený rozpočet. Tohle mě přišlo na 45 000,- a je to prostě bez rzi... To je hlavní důvod... Když jsem na tom začal makat a dávat všechno do originál stavu, tak jsem si říkal že až bude to auto pro mě dokonalé, přijdu s V8 a půjde tam......Tato verze ještě není úplně zamítnutá, ale čím víc na autě dělám, tím víc se mi to chce nechat tak jak to má být... i když je mi úplně jasný, že V8 by žrala stejně možná míň, jela o 100% líp a byla by to čistokrevná osmiválcová amerika....
Jířa  
#18 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 23:22:12(UTC)
Guest

tomas.smrcka napsal:
No, abych řekl pravdu, V6 je to z důvodu, že při pořizování auta před třemi lety jsem měl hoodně omezený rozpočet. Tohle mě přišlo na 45 000,- a je to prostě bez rzi... To je hlavní důvod... Když jsem na tom začal makat a dávat všechno do originál stavu, tak jsem si říkal že až bude to auto pro mě dokonalé, přijdu s V8 a půjde tam......Tato verze ještě není úplně zamítnutá, ale čím víc na autě dělám, tím víc se mi to chce nechat tak jak to má být... i když je mi úplně jasný, že V8 by žrala stejně možná míň, jela o 100% líp a byla by to čistokrevná osmiválcová amerika....

Teď už to tak nechej. Byl by to bastl ;-)
Stačím já a moje budoucí přestavba z automatu na manuál :-)
Offline Jirka_z28  
#19 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 23:55:08(UTC)
Jirka_z28

Zpráv: 1,285

Blahořečil: 18-krát
Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
tomas.smrcka napsal:

Kdo má tyhle auta rád, ocení i hezkou V6 a kdo je rád nemá, ten si i na V8 najde chyby jako že to je moc nový, má plastový nárazníky, design inspirovanej v Evropě a kdoví co ještě Juj
Jířa  
#20 Odesláno : čtvrtek 26. srpna 2010 23:59:01(UTC)
Guest

Jirka_z28 napsal:
Kdo má tyhle auta rád, ocení i hezkou V6 a kdo je rád nemá, ten si i na V8 najde chyby jako že to je moc nový, má plastový nárazníky, design inspirovanej v Evropě a kdoví co ještě Juj

Přesně tak ;-)
Offline tomas.smrcka  
#21 Odesláno : pátek 27. srpna 2010 0:42:16(UTC)
tomas.smrcka

Moje řeč, pánové......Hurraa Hurraa Hurraa
Offline xjohny  
#22 Odesláno : pátek 27. srpna 2010 0:46:14(UTC)
xjohny

Pořád jsi na tom oproti zbytku české populace dost dobře. Většinou při pohledu na Camaro hádají aspoň 2.5 litru! Ja nic
Camaro se rozskočilo...
Jířa  
#23 Odesláno : pátek 27. srpna 2010 0:48:31(UTC)
Guest

Hele... Koukám na ty zadní mlhovky... Nechtělo by to něco decentnějšího?
Ačkoliv je tam mít nemusím, tak je tam sice mám, ale ty malé.
Vypadalo by to lépe :-)
http://img163.imageshack.us/img163/5261/dscf1850a.jpg

Upraveno moderátorem pondělí 6. září 2010 11:14:39(UTC)  | Důvod úpravy: -

Offline xjohny  
#24 Odesláno : pátek 27. srpna 2010 1:14:32(UTC)
xjohny

Nebuď hnidopich Jiřóó a nezáviď pánovi bílý značky :D
Camaro se rozskočilo...
Offline Okolojedouci  
#25 Odesláno : pátek 27. srpna 2010 1:36:47(UTC)
Okolojedouci

Zpráv: 647

Blahořečil: 3-krát
Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
Napsal: Jí Přejít na citovaný příspěvek
Hele... Koukám na ty zadní mlhovky... Nechtělo by to něco decentnějšího?
Ačkoliv je tam mít nemusím, tak je tam sice mám, ale ty malé.
Vypadalo by to lépe :-)
[/URL]

tyjo, to je jak u Corvetty
Uživatelé, kteří si prohlížejí toto téma
Guest (3)
3 stránek123>
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.