Hned první zimu, co jsem auto měl doma, přišel na řadu výfuk. Důležité je říct, že se snažím... pořád se snažím...dát auto do původního stavu, neprovádět na něm žádné zběsilosti a pomalu se dostat zase na začátek tak, aby auto vypadalo jako v roce 89....
Co se týče výfuku, to byla katastrofa.. na části od katalyzátoru až dozadu to vypadalo jako muzeum oprav od tmelení kamnářským tmelem, přes omotávky a vaření COčkem až po navařený nátrubky autogenem...prostě netěsnící hrůza. Takže na řadu přišel z USA kompletně nový výfuk od svodů až dozadu... přes RockAuto, a tady patří velký dík Honzovi Hvězdovi, který mi ho přivezl v kontajneru za suprový peníze. Tu zimu jsem ještě koupil a vyměnil přední blinkry, grill a váhu vzduchu...což byla jediná vyblikaná chyba řídící jednotky.
Po sezóně plný srazů a setkání s kupou lidí okolo amerik přišla na řadu další zima a s ní spojené rozebrání celého motoru do šroubku, vyčištění , přetěsnění a repase všech částí tak, abych se na motor mohl spolehnout a aby i pěkně vypadal. Dále výměna předních světel, samozřejmě všech náplní a lamda sondy, protože po těch letech už asi její funkce nebyla nic moc.... To celé mě vyšlo asi na 10 000,- včetně poštovného z USA. Jezdil jsem asi 14 dní a potom se mi auto odvděčilo tak, že přestalo jet... odešla elektronika v rozdělovači a já jsem byl rád že jsem stihl posledních pár srazů sezóny...
Letos na jaře přišly na řadu nové pneumatiky a pevně jsem se rozhodl, že už nebudu trpět pupínky na celém autě a že přijde na řadu lak. O barvě nebylo žádných pochyb...prostě odstín takový, jaký byl na autě od výroby. Musím říct, že lakýrníkovi se to docela povedlo, i za slušné peníze. To za cenu delšího čekání a od barvy zaprášeného celého loni udělaného motoru....... :(
Pruhy na auto jsem chtěl, ale nevěděl jsem jak se mi to bude líbit. To je jeden důvod proč jsou udělané z folie a ne barvou. Druhý důvod je samozřejmě cena. Vybral jsem si je podle návrhu na stránkách www.autografics.com, protože se jedná přímo o tvar co se dával na některá Camara v roce 89.............jo jo je mi jasný že se asi nedávali na šestiválce........tak pššš.
No to je zatím asi tak všechno. Teď plánuju kouknou pořádně na podvozek, nejeví žádné vady a ani na STK nic neříkali, ale vždycky může vypadat líp.. no a potom něco v interieru... moc toho nebude potřeba, protože vypadá na svůj věk super.
Jediné, co asi nevydrží jako originál bude stahování oken...kličky jsou sice stylový, ale občas mě se.ou a taky možná rádio s mp3, protože při jízdě rád poslouchám muziku co se mi líbí a né tu co hrajou v rádiu.....
TAk to je asi všechno a kdyby se chtěl někdo na něco zeptat, budu jedině rád...