Kategorie: Hledá svoje místo Registrován: 11.09.2011(UTC) Zpráv: 14 Bydliště: Krnov
|
Zdravím, po delší odmlce jsem zase zavítal toto fórum a sice hned s dotazem, který mi nedělá moc radost. Mám problém s klepajícím motorem. Ten problém vznikl už na konci května, nicméně snažím se to řešit až teprve od července, protože času sám taky moc nemám, chtěl jsem, aby se na to podíval původní majitel (a v podstatě stavitel), ale jeho sehnat je nadlidský úkol, což chápu vzhledem k tomu, že bydlím na druhé straně republiky. Stalo se to asi tak, v květnu jsem se byl po zimě projet na krátký výlet do Ostravy a okolí (přiznávám, že jsem neseřizoval po zimě ventily apod. jen jsem nabil baterku, dofoukal kola vyměnil olej), najel jsem zhruba kolem 150 kiláků, když na cestě zpátky při pohodové rychlosti asi 70km/h jsem uslyšel klepnutí, o němž jsme si myslel, že to byl šutr, vymrštěný od kola, po dalších asi pěti vteřinách se zvuk ale ozval znovu a tentokrát už nepřestal a klepal pravidelně v závislosti na otáčkách motoru . Okamžitě jsem zastavil na kraji a vypnul motor. Čekal jsem až trochu zchládne motor, jestli se něco nezmění, kontroloval jsem olej, ale ten by měl být v pořádku. Motor jsem pak opetovně normálně nastartoval, ale klepající zvuk, který se ozývá z pravé strany motoru, jakoby pod krytem ventilů, tam pořád byl slyšet. Auto jsme teda odtáhli do garáže, protože jízdu jsem nechtěl riskovat. Po telefonním hovoru s původním majitele jsem kontroloval, jestli na měrce oleje nejsou malé kovové špony nebo podobné věci svědčící o poškození motoru, ale nic takového tam nebylo. V garáži jsem sundal kryt na pravé straně, abych se podíval, jestli najdu něco očividného, ale tam se zdá všechno v pořádku. Názor předch. majitele je ten, že se "asi" uvolnili "koníky" ventilů, a že by to tudíž chtělo seřídit ventily a dotáhnout koníky. Nevím, přijde mi, že vzhledem k tomu, že zvuk to je takový, jako když někdo klepe kladívkem na blok motoru, tak se obávám že problém bude jiný. Můžete mi prosím poradit, co by to tak mohlo být, nebo co bych teď měl jednoduše dělat ?.. nezná někdo někoho zkušeného přes tyhle motory v moravskoslezském kraji, nebo nejlíp v okolí Opavy?...rád bych, aby to někdo posoudil dřív, než někdo začne něco zkoušet. Díky vám všem moc za každou radu !
|