Kategorie: Člen smečky Registrován: 04.11.2009(UTC) Zpráv: 1,016 Bydliště: Leopoldov
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 13-krát v 10 příspěvcích
|
tomcat1 napsal:Ano vyzera to tak ze drviva vacsina BBC 396 motorov je interne vyvazena, teda na zotrvaciku nieje protivaha- je neutralne vyvazeny. Takze s tym nebude problem, ak kupis zotrvak pre internal balanced engine.Teda ak si dobre pamatam a mas tam 396-ku... Naopak napriklad drviva vacsina BBC454 motorov je vyvazena externe, s protivahou 33 alebo 41,7 unce na zotrvaku...
Ano pamatas si to dobre 396-ka z roku 69. Velka vdaka Tomcat! Potesil si ma.
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 25.02.2010(UTC) Zpráv: 1,118 Bydliště: Smečno
Blahořečil: 26-krát Blahořečen: 8-krát v 8 příspěvcích
|
Klucí poradte mi pls. Koupil jsem si na doporučení tuhle převodovku http://www.summitracing.com/parts/sum-700300jenže nemá podporu kickdownu. Takže bych si musel řadit furt sám. Moje převodovka je v pořádku (údajně po repasu) olej i filtr po mejch asi 2tis kilometrech je v pořádku. Tak sem si řikal jestli nemám použít na ten silnější motor (podle papíru 410hp) tu co mám ted v autě s výměnou měničem za ten novej stall 2400...jestli to snese? A tu novou nechat v záloze?
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Neřikej, že se to tam nedá dodělat, nestačilo by tam nasadit governor z té staré? Taková ta plechová polokoule, do které jde podtlak, na pravé straně převodovky.
Vyndej starou a porovnej je vedle sebe, možná to bude drobnost. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 25.02.2010(UTC) Zpráv: 1,118 Bydliště: Smečno
|
1 je to místo pro kickdown a je zaslepený nevim jak moc je to složitý je to přehodit leda sehant nákras ty převodovky s čim všim je to spřažený nerad bych ji celou rozkládal. 2 je fitinka co bych potřeboval, ale nevim na 100% závit a hliník nevim jestli tam dávat kvůli tomu jak ho klíčem ožvejkáš radši asi kov
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Chtělo by to někde zjistit, jak je upravená, tohle je zajíc v pytli :) |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Když to tak zkoumám, tak ta převodovka má Automatic/Manual valve body. To znamená že když budeš mít zařazeno 1 nebo 2, tak tam ty stupně bude držet a nikam je nepřeřadí. Když tam dáš D, tak funguje plně automaticky. Tipoval bych, že je uzpůsobená pro to, aby kickdown kabel nepotřebovala a bude si to řídit sama přes podtlak. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Pokud by to byla pravda byla by to bomba a byl bych spokojenej. Zkusim něco sesmolit a napsat Summitu. U ní je tohle
Calibrated for manual downshifts, no provisions for kickdown or TV cable.
|
|
|
|
|
Neválí se prosím doma někomu tahle závlačka navíc? Upraveno uživatelem pátek 15. února 2013 21:49:29(UTC)
| Důvod úpravy: -
|
|
|
|
|
Ty ji tam nemáš? To ti dobře fungoval tachometr? :) Dá se koupit v tom shopu, který odkazuji v posledním článku: vlevo doleUpraveno uživatelem sobota 16. února 2013 8:38:20(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
No já ji tam nemám proto se mi chytnul jen občas jinak spíš nefungoval.Což o to já ji našel v obchodech na ebay třeba za dolar ale poštovný přez 20 za blbou závlačku
|
|
|
|
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 20.04.2009(UTC) Zpráv: 299 Bydliště: Kladruby nad Labem
|
Zkus se zeptat tady Antl tel: 724 907 657 dela generalky automatu a sidli v Olomouci. Mohl by to mit.
|
|
|
|
|
Díky zkusim. Ještě zjistim jestli něco nepotřebuju něco koupit a pak se rozhodnu :)
|
|
|
|
Kategorie: Hledá svoje místo Registrován: 29.07.2013(UTC) Zpráv: 43 Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
|
Nevite co se mohlo posrat, když převodovka th400 fungovala jak má, pak se vytáhla z auta, asi tři roky ležela v garáži, dal jsem ji teď do auta, dal nový olej, filtr, a jedine co dělá je že couvá, ale do předu nic... ?? při nastartovaném motoru je hladina ok..., je rozumné to zkusit přelit olejem nad rysky? nebo zkusit pořádně prohřát? |
chevrolet camaro 1985 5,7 nepojízdné, motor venku pontiac trans am 1981 7,4 pojízdné chevrolet g30 sportvan 1986 5,7 pojízdné chevrolet caprice 1970 6,6 nepojízdné motor venku |
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
jasně že tam dej víc oleje a pořádně prořadit a prohřát.
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 24.04.2014(UTC) Zpráv: 428 Bydliště: Pelhřimov
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 13-krát v 13 příspěvcích
|
Camáristi, občas se mě stává to, že po zahřátí oleje v převodovce nedokážu protočit kola na místě. Auto se hrbí, ale jakoby to nemělo sílu je protočit. Pak se mě občas stane, že při rozjíždění se začne vnitřek auta klepat a síla z motoru jde na kola až při vyšších otáčkách. Když mám motor a převodovku studený, tak i na volnoběh se to rozjede, gumuje to jak vzteklý, po zahřátí se musí víc vytočit a občas ty vibrace... Externí chladič převodovky nemám. A převodovku nechával dělat předchozí majitel, nevím teda jak dlouho to je, ale moc na ní nalítáno nebude.
|
|
|
|
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 24.04.2014(UTC) Zpráv: 428 Bydliště: Pelhřimov
|
A při kolika RPM tak běžně po zahřátí by měl zamykat? Tušim že do tahu mě jde kolem těch 2 - 2,5tis. Jo jinak jsem přemýšlel o shift kitu, který si dával do Tahoečka. Je něco takovýho i pro TH350, případně moch by ses trochu rozepsat, co takový upgrade obnáší? A vyplatí se to dávat na TH350. Myslím tím prodloužení životnosti vzhledem k nízkýmu nájezdu?
|
|
|
|
|
Podle mě by se to zamykání nemělo lišit chladnej/horkej. Sériovej má stall někde 900-1600, ale můžeš tam mít jinačí, běžně si lidi dávají 2200-2400.
Shiftkit obnáší "pouze" výměnu několika pružin a ventilů v mozku a potenciálně i instalaci podložek. Převodovka může zůstat v autě. Následkem je zkrácení doby prokluzu, rychlejší řazení. To teoreticky zvýší životnost lamel, nicméně na to se asi nedá nějak zásadně spolehnout. Převodovka, pokud má v pohodě olej a nemá nějaké problémy, tak klidně přežije motor. Dával bych to tam pouze, pokud máš jistotu, že je v cajku. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Kdybys měl chuť, můžeš zkusit můj (OEM) měnič z TH350, je téměř nový. Válí se mi zbytečně v polici a stejně dávat jinej, až to postavím zpátky. Zkus třeba vyfotit jak vypadá ten tvůj, dalo by se teoreticky odhadnout jestli je to série nebo ne, podle velikosti.
Jedna důležitá rada - podívej se na olej, jestli neni spálený. Pak možná udělej preventivně výměnu oleje, jen kvůli kontrole, jestli neni ve vaně nějakej bordel. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Díky za nabídku, na tom měniči se asi domluvíme. Nejhorší je, že na takovou výměnu ještě nemám prostory . Dneska kouknu na ten olej, hodim to na nájezdy a udělám fotku.
|
|
|
|
|
Musíš bohužel sundat vanu no. Kdyby tomu nic nebylo a vypustil jsi ho do čistý nádoby, tak ho přefiltruj přes silonku a můžeš ho vrátit. I když je to taková vidláčtina :-)) Kolik to má cca nalítáno od výměny? |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Kolik to má naježdíno od výměny netuším. Já sem ještě důvod měnit neměl, na měrce byl olej čisťoučkej, akorát sem trochu dolíval. Jestli bude smrdět spáleninou se dá zjistit z měrky, nemusí hned vana dolů ne? Když už by šla dolu, tak bych dával samosebou novej, to je jas.
|
|
|
|
|
Ano, spáleninu zjistíš z měrky. Ale jestli se něco hnulo třeba v tom měniči, tak by mohlo být usazeno dole ve vaně. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Tak sem to očuchával - smrad dobrej, ale spáleninou to cejtit není a když se očichvával novej olej, tak je to dost podobnej smrad A olej je čisťoučkej, ani náznak po nějakých usazeninách, nebo jinym bordelu
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK