Jirka_z28 napsal:jinými slovy stačí, aby ty papíry byly vystaveny před platností toho zákona z r. 2001 a nevztahuje se na ně nic z napsanýho, kromě mlhovky a případně eko výpalnýho :)
no nevim, to si nejsem az tak jistej.
Pokud myslis toto:
V pátek prohěhlo jednání na MDČR. Jejím výsledkem potrvzený vstřícný přístup ministerstva věc řešit pouze u vozidel individuálně dovezených po roce 2001
Majitelé automobilů z USA , či třetí země ( amerik ) r.v. 1985 - 2000, díky novému internímu nařízení MDČR, nebudou povinni zajišťovat si vyznačení vyjímek DOT do TP . STK vám tedy musí být udělena pro všechny modely a značky samozřejmě za předpokladu, že osvětlení vozu a sdružená světla odpovídají evropskému schválení a vůz obecně po technické stránce vyhovuje požadavkům STK. V češtině to znamená, máte-li svou káru s rokem výroby do 2000, nemusíte žádat zpětně o žádné vyjímky nikoho, ani je po vás nikdo vyžadovat nemá. Je jasné, že nemůžete přifrčet na STK se svou amerikou, která nemá zadní mhlovku, bliká červeně, má rohy na kapotě s očekáváním že tam někdo pochopí vaše nadšení pro stylovou ameriku. STK nemá pouze , dle nového interního nařízení, vyžadovat doložení homologací zasklení u aut do roku 2000 . V případě, že vám budou tvrdit opak, prosím požádejte je o písemnou zprávu, kterou následně předáte přímo na ministerstvo dopravy k rukám pana ing.Počty na jeho email
jiri.pocta@mdcr.cz , který je připraven ihned vysvětlit ono interní nařízení pro STK.
Majitelé amerik do roku výroby 2000 mají homologace vyřešeny "
tak na tento clanek mi pan Ing. Počta odpověděl:
Vážený pane,
nevím odkud je text uvedený ve Vašem e-mailu ani kdo je jeho autorem, nicméně je trochu zavádějící vzhledem k tomu, že nedefinuje situace ke kterým by mohl být použit.
K Vaši otázce zda s dovozem vozidla, jež chcete koupit, může být problém, Vám mohu sdělit je to, že může, protože dokud to vozidlo a jeho platné doklady nebudou odborně prohlédnuty tak lze těžko předjímat co vozidlo plní či neplní, fakt že již bylo provozováno v jiném členském státu je dobrý podklad, nicméně národní legislativa pro jednotlivý dovoz vozidel z třetích zemí se může lišit.
S pozdravem
Ing. Jiří Počta
Ministerstvo dopravy
Odbor provozu silničních vozidel [/b]
Samozrejmne ja se zajimal o dovoz auta jiz registrovaneho v EU se zapsanymi homologacemi a vyjimkami. Ale na STK mi rekli, kdyz jsem se jich ptal na verzi, že bych koupil Pontiaka v CR a byl by postaven na TP a oni zjistli, že neni VIN na karoserii, vyrobni stitek a vubec zapsane vyjimky, ktere oni musi kontrolovat dle smernic, ze by me takove auto dál nepustili. A muselo by se napsat na MDČR. A to znamena platit a platit a cekat zda udeli vyjimku.
Takze toto jsou moje poznatky 2 mesice stare, kdy jsem byl nekolikrat na STK a diskutoval s nekolika techniky a videl katalog směrnic, dle kterých auta musi kontrolovat..