Vítej poutníče! Pro využití všech možností fóra použij Přihlášení či Registrace.

Notification

Icon
Error

3 stránek123>
Sdílet
Možnosti
K poslední zprávě K první nepřečtené
Offline dejvis  
#1 Odesláno : pondělí 27. ledna 2014 16:53:50(UTC)
dejvis
Kategorie: Prodal Forda

Zpráv: 13

Tak je to tu, jako malej jsem byl k autům vychovanej... počínaje Chevrolet Nova, Tatry až po Chryslet 180GC atp...
Usínal jsem s plakátem nad postelí, kde bylo Camaro 4gen. Proto když se naskytla možnost, mít ono Camo skutečné. Nedalo se odolat. O ceně auta se nedá ani mluvit-takřka za odvoz.

Jedná se tedy o:
Chevy Camaro 3.8l V6 z roku 96"
Najeto krásných 65tis km, stav interieru, exterieru, motorového prostoru tomu opravdu odpovídá - Top
Po celou dobu garážované, stejně tak u mě.
Výbava asi základní, bubnové zadní brzdy, přední stahovačky ruční (z canady upravené na ele.), klima, audio Bose, ABS, posilovač.
Na autě jsou orig. kola (díky bohu)
Před pár lety auto prošlo profi lakovaním a ochranou spodku
A ted to horší: auto jsem koupil s motorem venku-spadlý ventyl vzal i protější píst, zniči oba výbrusy a aby toho nebylo málo ještě díra v bloku.
Postup jasný: sehnat motor, trošku ho načančat a dát zpět na své místo.

Jako nováček mam dvě hlavní otázky, někdo skladem za rozumnou cenu motor? Nejlépe komplet.
Druhá, k autu mam jen udajně techničák z Canady - pošlu foto. Máte někdo zkušenost s přihláškou, nebo je jednoduší se rozhlédnout jen po TP-Čr?

Fotky auta a "techničáku" za chvíli nahodim Juj
Chevy Camaro 3.8l Silver
Chrysler Grand Voyager White
Mazda RX-7 FC (Wankel engine) Red
Offline xjohny  
#2 Odesláno : pondělí 27. ledna 2014 19:32:21(UTC)
xjohny

Kategorie: Vůdce smečky

Zpráv: 8,306

Blahořečil: 86-krát
Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
Ahoj a vítej, je dobře když si někdo splní sen, ale asi jsi to nevzal z úplně jednoduchého konce...

Ohledně přihlášení "dovozu" by ses měl dozvědět všechno důležité tady: http://www.mdcr.cz/cs/Si...i_vozidel/Dovoz+vozidel/

Ale vzhledem ke stáří vozidla to asi nebude úplně trivka Doprrr a určitě to nebude levné.
Camaro se rozskočilo...
Offline MartinG  
#3 Odesláno : pondělí 27. ledna 2014 19:45:24(UTC)
MartinG

Kategorie: Rada starších

Zpráv: 2,025

Blahořečil: 18-krát
Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
Vítej lipováku do rodiny bláznů :)
Repase karb. Edel-čeká
Paliv. čerpadlo-čeká
Chevy Camaro 79 Berlinetta
Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8
Offline dejvis  
#4 Odesláno : pondělí 27. ledna 2014 23:32:07(UTC)
dejvis

Tak tady přikladam slíbené fotky :)
http://d-e-j-v-i-s.rajce.idnes.cz/nastenka/
Jednotlivé fotky se mi nedaří vložit

Jak si tak pročíam, dostat auto z USA starší 8mi let na noty snad ani nejde. Zkusim zaukolovat nejakou firmu.
Chevy Camaro 3.8l Silver
Offline MartinG  
#5 Odesláno : úterý 28. ledna 2014 7:15:30(UTC)
MartinG

Kup papíry z nějaký plečky a možná tě to vyjde levněji
Repase karb. Edel-čeká
Paliv. čerpadlo-čeká
Offline MartinG  
#6 Odesláno : úterý 28. ledna 2014 8:06:09(UTC)
MartinG

Repase karb. Edel-čeká
Paliv. čerpadlo-čeká
Offline Standa  
#7 Odesláno : úterý 28. ledna 2014 8:06:52(UTC)
Standa

Kategorie: Člen smečky

Zpráv: 977

Blahořečil: 14-krát
Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
Asi papírově nejschůdnější by byla výměna karosérie. Papíry, nebo i celej vrak, z kterýho bys pak měl nějaký náhradní díly snad seženeš.
Edit: i kdybys měl evropský papíry, tak tě přihlášení přijde kolem 30000,- a vrak s papírama v podobný ceně se občas objeví.

Upraveno uživatelem úterý 28. ledna 2014 8:22:02(UTC)  | Důvod úpravy: -

Firebird ´87 V6 T-top manuál
Offline dejvis  
#8 Odesláno : úterý 28. ledna 2014 11:34:30(UTC)
dejvis

takže teoreticky by mi stačili jen CZ noty. Auto má jen VIN-ko pod celnim sklem na přinýtovaným štítku. Snad by stačlo štítek vyměnit a nechat vyrazit vin na pevnou část.
O motoru či cz TP někdo nevíte? Přidam to do sekce bazar :)
Chevy Camaro 3.8l Silver
Offline xjohny  
#9 Odesláno : úterý 28. ledna 2014 13:04:49(UTC)
xjohny

Camaro se rozskočilo...
Offline Speee  
#10 Odesláno : úterý 28. ledna 2014 16:30:53(UTC)
Speee

Kategorie: Kandidát smečky

Zpráv: 308

Blahořečil: 13-krát
Blahořečen: 4-krát v 4 příspěvcích
Na motor zkus zavolat sem 774 606 490 - p. Papoušek. Má doma celkem dost věcí na 4.gen Firebirdy, což je jedno a to samý s Camarem Jupiii!
Jak to nesmrdí benzínem, tak to nepatří na silnici...
Offline dejf  
#11 Odesláno : středa 29. ledna 2014 9:37:17(UTC)
dejf

Kategorie: Na dobré cestě

Zpráv: 153

Blahořečen: 6-krát v 4 příspěvcích
dejvis napsal:
takže teoreticky by mi stačili jen CZ noty. Auto má jen VIN-ko pod celnim sklem na přinýtovaným štítku. Snad by stačlo štítek vyměnit a nechat vyrazit vin na pevnou část.
O motoru či cz TP někdo nevíte? Přidam to do sekce bazar :)

ahoj,
nezapomen, ze samozrejmne VINko musi byt vyraženo na pevné casti karoserie ( někým, kdo na to má oprávnění ), dále je potřeba hliníkový výrobní štítek s odpovídajícimi údaji, který v USA na vozech není. No a potom to hlavní, v TP musí být zapsané vyjímky, homologace ( přední a zadní lampy, blinkry oranžové s označením " E " nikoliv DOT, všechny okna musí mít " E " nebo udělanou vyjímku na DOT zapsanou v TP, pásy musí mít rovněž vyjímku, zrcátka pokud nejsou zklápěcí také musí mít vyjímku, musí být mlhovka ). Toto ti budou kontrolovat na STK i když pojedeš jen na evidenčku při přepisu a potom samozřejmně hned na následující STK. Jak uvidí USA auto, hned se na toto zaměří :-). No a potom počítej zřejmě s nějakou EKO daní, pokud nebyla placena na ten sehnaný TP.
Starší auta z USA pod 8 let, nejdou u nás přihlásit. Pouze pokud je to auto, dovezené již dříve do EU, tam již dříve legálně přihlášené, tak potom to lze postavit legálně na český TP a značky, samozřejmě, pokud splňuje vše co jsem popsal dříve.
Jinak se ti může stát, že ti řeknou ( toto auto si můžete postavit na zahradu jako skleník ) Juj
GM Pontiac Firebird Trans Am 5.0 TPI V8 225PS
GM Opel Combo Tour 1.7 DTi 74 PS

Offline Jirka_z28  
#12 Odesláno : středa 29. ledna 2014 10:26:39(UTC)
Jirka_z28

Zpráv: 1,285

jinými slovy stačí, aby ty papíry byly vystaveny před platností toho zákona z r. 2001 a nevztahuje se na ně nic z napsanýho, kromě mlhovky a případně eko výpalnýho :)
Offline dejf  
#13 Odesláno : středa 29. ledna 2014 11:09:45(UTC)
dejf

Jirka_z28 napsal:
jinými slovy stačí, aby ty papíry byly vystaveny před platností toho zákona z r. 2001 a nevztahuje se na ně nic z napsanýho, kromě mlhovky a případně eko výpalnýho :)

no nevim, to si nejsem az tak jistej.
Pokud myslis toto:
V pátek prohěhlo jednání na MDČR. Jejím výsledkem potrvzený vstřícný přístup ministerstva věc řešit pouze u vozidel individuálně dovezených po roce 2001

Majitelé automobilů z USA , či třetí země ( amerik ) r.v. 1985 - 2000, díky novému internímu nařízení MDČR, nebudou povinni zajišťovat si vyznačení vyjímek DOT do TP . STK vám tedy musí být udělena pro všechny modely a značky samozřejmě za předpokladu, že osvětlení vozu a sdružená světla odpovídají evropskému schválení a vůz obecně po technické stránce vyhovuje požadavkům STK. V češtině to znamená, máte-li svou káru s rokem výroby do 2000, nemusíte žádat zpětně o žádné vyjímky nikoho, ani je po vás nikdo vyžadovat nemá. Je jasné, že nemůžete přifrčet na STK se svou amerikou, která nemá zadní mhlovku, bliká červeně, má rohy na kapotě s očekáváním že tam někdo pochopí vaše nadšení pro stylovou ameriku. STK nemá pouze , dle nového interního nařízení, vyžadovat doložení homologací zasklení u aut do roku 2000 . V případě, že vám budou tvrdit opak, prosím požádejte je o písemnou zprávu, kterou následně předáte přímo na ministerstvo dopravy k rukám pana ing.Počty na jeho email jiri.pocta@mdcr.cz , který je připraven ihned vysvětlit ono interní nařízení pro STK.

Majitelé amerik do roku výroby 2000 mají homologace vyřešeny "

tak na tento clanek mi pan Ing. Počta odpověděl:

Vážený pane,

nevím odkud je text uvedený ve Vašem e-mailu ani kdo je jeho autorem, nicméně je trochu zavádějící vzhledem k tomu, že nedefinuje situace ke kterým by mohl být použit.

K Vaši otázce zda s dovozem vozidla, jež chcete koupit, může být problém, Vám mohu sdělit je to, že může, protože dokud to vozidlo a jeho platné doklady nebudou odborně prohlédnuty tak lze těžko předjímat co vozidlo plní či neplní, fakt že již bylo provozováno v jiném členském státu je dobrý podklad, nicméně národní legislativa pro jednotlivý dovoz vozidel z třetích zemí se může lišit.

S pozdravem

Ing. Jiří Počta

Ministerstvo dopravy

Odbor provozu silničních vozidel [/b]

Samozrejmne ja se zajimal o dovoz auta jiz registrovaneho v EU se zapsanymi homologacemi a vyjimkami. Ale na STK mi rekli, kdyz jsem se jich ptal na verzi, že bych koupil Pontiaka v CR a byl by postaven na TP a oni zjistli, že neni VIN na karoserii, vyrobni stitek a vubec zapsane vyjimky, ktere oni musi kontrolovat dle smernic, ze by me takove auto dál nepustili. A muselo by se napsat na MDČR. A to znamena platit a platit a cekat zda udeli vyjimku.
Takze toto jsou moje poznatky 2 mesice stare, kdy jsem byl nekolikrat na STK a diskutoval s nekolika techniky a videl katalog směrnic, dle kterých auta musi kontrolovat..

Offline dejvis  
#14 Odesláno : středa 29. ledna 2014 11:24:53(UTC)
dejvis

Moc Děkuju za informace.
Motor bych tedy měl, díky Speee Tralalaa

Dejf, díky za tolik informací.
Jediny co já netuším - kdy bylo auto dovezeno do EU a jestli bylo někde registrováno.
Já od něj mam jediný doklad a to zatim ani netuším co a k čemu je/byl
doklady

Pokusím se získat nějaké další informace, pro takle komplikovaný přepis a jestli je to vůbec realné.
Chevy Camaro 3.8l Silver
Offline Jirka_z28  
#15 Odesláno : středa 29. ledna 2014 14:13:50(UTC)
Jirka_z28

Já jsem myslel samozřejmě český papíry, ne "virtuální dovoz".
Offline dejf  
#16 Odesláno : středa 29. ledna 2014 15:23:27(UTC)
dejf

Jirka_z28 napsal:
Já jsem myslel samozřejmě český papíry, ne "virtuální dovoz".

Ano, je pravda ze ja se nejdrive zajimal o to, jak by to bylo s koupenim papiru na auto bez papiru v CR. Treba Leos Papousek mi nabizel krasne Camaro V8 3 gen. kabrio, ale bez papiru. Uz tam bych narazil na to, že by me nikdy nikdo nenapsal zmenu z coupe ( targa ) na kabrio ( sehnat papiry na Camaro Kabrio je nemozne ). Legalne urcite ne. A jezdit s tim pocitem, ze on by eventuelne zaridil STK pres " znameho " a znamy by zavrel oci a ja prosel, tak co pri dalsi STK? Ano opet jet tam kde auto proslo jiz drive a opet podvodem. No a nemluvim o tom, kdybych se auto rozhodl prodat. Po vysvetleni tohoto problemu NEPRODEJNY kousek. Potom jsem narazil na dalsi kousek: http://www.uscarsremi.cz...rebird-cabrio-50-v8-1991 ten papiry sice mel v depozitu, ale stejny problem. Na kabrio nebyly prepsane a pri kazde STK bych musel prijet za nim na pofiderni STK.

Jinak jsem se dnes bavil s technikem na STK co me delal Pontiaka dovoz a ptal jsem se ho jak je to dnes napriklad s Pontiakem dovezenym v roce 1999 do ČR, tedy prihlasenym jeste bez povinnosti homologace, stitku, VIN na karoserii, zapsanych vyjimek pred rokem 2001. Kdybych ho koupil od nekoho ted v roce 2014 a nesplnoval tyto podminky. Rekl mi, ze povinnosti kazde STK je kontrolovat VIN vyrazeny na karoserii, originální výrobní štítek na hlinikové destičce nanýtovaný na místě k tomu určeném a tento štítek musí být vydán autorizovaným prodejcem značky. Pokud již toto auto nespňuje, tak dle paragrafu 37 zakona 56 2001sb je takové vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu.
Na dotaz, jak by to bylo s okny DOT, osvetlenim DOT, bezpecnostnimi pásy mi odpovedel, dle aktualnich smernic toto musi auto splnovat a majitel pokud chce mit dalsi legálni STK, musi si na toto nechat udelat vyjimky a zapsat do TP.

O možnosti koupení jiných CZ papírů z jiného auta a přenýtování VIN jsem raději vůbec nemluvil, jelikož je to nelegální a je to trestný čin, protože je to zásah do identifikačních znaků vozidla, což víme všichni Juj ( samozřejmě se toto dělá .... ale?? )

Upraveno uživatelem středa 29. ledna 2014 15:25:34(UTC)  | Důvod úpravy: -

Offline holanuvstatek  
#17 Odesláno : středa 29. ledna 2014 15:45:03(UTC)
holanuvstatek

Kategorie: Kandidát rady starších

Zpráv: 1,564

Blahořečil: 6-krát
Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
Udeleni vyjimek na ministerstvu dopravy je bezplatne.delali mi to na suburbana dovezeneho z nemecka.
Offline Jirka_z28  
#18 Odesláno : středa 29. ledna 2014 17:13:13(UTC)
Jirka_z28

"zakona 56 2001sb" ... pokud auto bylo přihlášený v ČR před platností tohoto zákona, tak to prostě splňovat nemusí!!! Nebo snad budou hledat VIN a (E) na autě ze 3o. let, když bude na normálních SPZ? Ten technik nezná předpisy, které se ho týkají v práci, bohužel je takových hodně.
Vyraženej VIN, pokud už tam byl, nikdo nebude vyžadovat razit znova a autorizovaně. (Stačí se zamyslet, co to znamená v tomto případě...)
Štítek může bejt vyroben i náhradní technologií (nevim, jak moc se hlídá tohle, ale mám foto techničáku, kde je to přímo zapsaný v poznámce).
Offline dejf  
#19 Odesláno : středa 29. ledna 2014 17:35:29(UTC)
dejf

Jirka_z28 napsal:
"zakona 56 2001sb" ... pokud auto bylo přihlášený v ČR před platností tohoto zákona, tak to prostě splňovat nemusí!!! Nebo snad budou hledat VIN a (E) na autě ze 3o. let, když bude na normálních SPZ? Ten technik nezná předpisy, které se ho týkají v práci, bohužel je takových hodně.
Vyraženej VIN, pokud už tam byl, nikdo nebude vyžadovat razit znova a autorizovaně. (Stačí se zamyslet, co to znamená v tomto případě...)
Štítek může bejt vyroben i náhradní technologií (nevim, jak moc se hlídá tohle, ale mám foto techničáku, kde je to přímo zapsaný v poznámce).

mno nevim jak dalece jsi po tomto pátral ty, ale já psal to co jsem se dozvěděl nedávno, když jsem sháněl Pontiaka. A to co jsem psal, to mi bylo i řečeno. Dál me to prestalo zajimat a shanel jsem auto mimo CR, ale s tim ze bude jiz pripravene pro prihlaseni v CR, tedy EU svetla, vyjimky na pasy, okna, vyrazene VIN na karoserii, vyrobni stitek, tak abych ho mohl prihlasit legalne.
Jak dalece je technik se znalostma, netusim, jen mi rekl, ze u nas by takove auto nepustili dal i kdyz bylo prihlasene pred rokem 2001.
Je to šikana, to vime všichni, ale bohuzel s tim nic nenadelame.

Offline Jirka_z28  
#20 Odesláno : středa 29. ledna 2014 18:13:42(UTC)
Jirka_z28

No řekněme, že se mě to mohlo týkat dost a zajímalo mě to. Historek s tím, jak na STK jen viděj US auto a řeknou "to neprojde", je spousta. Někde se bojej, někde neznaj aktuální předpisy.
A zrovna s tímhle právě něco nadělat můžeme. Zákony na to jsou a my máme právo vyžadovat jejich dodržování.
Pokud tě odmítnou obsloužit v hospodě nebo nejsi spokojen se službama, příště půjdeš jinám (a případný závažný pochybení nahlásíš na ČOI). Tady s tím je to podobný. Jsi zákazník, nechtěj tvoje peníze, pojedeš jinám... :)
Že je to často opruz a že je pořád většina lidí, co se spokojí i se špatnýma službama, to už je věc jiná.
Offline MartinG  
#21 Odesláno : středa 29. ledna 2014 18:27:18(UTC)
MartinG

Jirko, to nejsou historky, mam US daily car a bojuju pokaždý :(
Repase karb. Edel-čeká
Paliv. čerpadlo-čeká
Offline xjohny  
#22 Odesláno : středa 29. ledna 2014 19:12:47(UTC)
xjohny

Mně na první technický vyhodili, na druhý byli úplně naopak vstřící a dokonce na vlastní náklady zatelefonovali na třetí technickou, kde mi auto byli schopní v pohodě přihlásit :-)
Camaro se rozskočilo...
Offline Jirka_z28  
#23 Odesláno : středa 29. ledna 2014 19:16:00(UTC)
Jirka_z28

MartinG napsal:
Jirko, to nejsou historky, mam US daily car a bojuju pokaždý :(

Však jo, pravdivý historky... naopak myslím, že se to stalo většině z nás. Proto to píšu, aby čerství majitelé věděli, že se to stává, ale že to neznamená definitivní konec.
Offline Speee  
#24 Odesláno : středa 29. ledna 2014 20:22:38(UTC)
Speee

Kategorie: Kandidát smečky

Zpráv: 308

Blahořečil: 13-krát
Blahořečen: 4-krát v 4 příspěvcích
Já mám STK bez problému. Vyjímky na DOT nemám, Vinko vyražený na kastli taky ne, jelikož mám auto prvně registrovaný v ČR už od roku 1994. Pouze vždycky na technickou musím pověsit pod zadní nárazník mlhovku a couvačku, jelikož do originál couvaček na světlech dávám oranžový žárovky a přepojuju kabely. Takže na STK blikám oranžově. Samozřejmě že hned po technický dám světla zpět do původního stavu Jupiii!
Jezdím na STK do Kolína - Sendražic, konkrétně za p. Králem - problematice USA vozů celkem rozumí a je rozumnej.
Jak to nesmrdí benzínem, tak to nepatří na silnici...
Offline MartinG  
#25 Odesláno : středa 29. ledna 2014 20:24:12(UTC)
MartinG

Vidíš, takhle mam na Moparu taky žárovky a můžou se posrat, furt hledaj ecka na svetlech
Repase karb. Edel-čeká
Paliv. čerpadlo-čeká
Uživatelé, kteří si prohlížejí toto téma
Guest
3 stránek123>
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.