Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 22.03.2009(UTC) Zpráv: 704 Bydliště: Haratice p...l světa...
Blahořečil: 1-krát
|
Nemáte někdo zkušenost s montáží samosvoru? Trans Am gumuje jak zjednanej "oboukolně",kdežto El Camino pálí pořád jen jednu gumu. Chtěl bych s tím něco udělat. Koukal jsem na Summitu a našel tam tohle: http://www.summitracing.com/parts/PWT-1930-LR/Je to ono? Dalo by se to soukolí hned za deklem vykuchat a vrazit tam místo toho tenhle "ořech" ???? Stále neumím moc anglicky-takže jen tuším,že by to snad mohlo být ono. Lock-zámek... Přeloží mi to někdo? A přidá k tomu třeba radu??? Upraveno uživatelem pondělí 17. ledna 2011 18:56:19(UTC)
| Důvod úpravy: -
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 25.02.2010(UTC) Zpráv: 1,118 Bydliště: Smečno
Blahořečil: 26-krát Blahořečen: 8-krát v 8 příspěvcích
|
Jestli jsem to pochopil dobře tak se tam píše že se ti v zatáčkách odemkne kvůli protjetí(asi při malym rozdílu?jinak napevno),sníží se ti opotřebení gum,sníží opotřebení nápravy,sníží hluk a mělo by to jít nahradit kus za kus takže žádný úpravy. Teda pokud jsem to pochopil dobře taky neumim zrovna moc dobře.
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.04.2009(UTC) Zpráv: 531 Bydliště: Bratislava, Sk
Blahořečen: 5-krát v 5 příspěvcích
|
Kup si Truetrac, ako som ti minule posielal odkaz...
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Já mám v merku tenhle, všichni ho na NastyZ28 chválí a doporučují. Myslim si, že odpovídá samosvoru, co se dával z výroby (možná je ještě lepší). Je to na GM8.5, 28 spline. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 22.03.2009(UTC) Zpráv: 704 Bydliště: Haratice p...l světa...
|
A jaký je v nich rozdíl??? Podle toho jak to vypadá,tak tenhle co jsem zamýšlel já,se pouze vymění za to soukolí,které tam je původně-aspoň podle tvaru tak soudím(vstupy pro poloosy,a středový otvor pro tu vymezovací osičku-měl jsem to už rozdělaný...). Ten Vámi avízovaný má kolem dokola díry,zřejmě se pak přitahuje přes víko-nebo co. Nějak z toho tvaru nechápu ten způsob montáže.... A vůbec jaký je mezi nimi rozdíl v principu fungování??? Kdo to ví?
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 01.04.2009(UTC) Zpráv: 531 Bydliště: Bratislava, Sk
|
Najlepsi je Truetrac, co sa tyka funkcnosti aj odolnosti. Seriovo pouzivane lamelove samosvory toho moc nevydezia, niesu urcene na blbnutie a tak...
|
|
|
|
|
tomcat1 napsal:Najlepsi je Truetrac, co sa tyka funkcnosti aj odolnosti. Seriovo pouzivane lamelove samosvory toho moc nevydezia, niesu urcene na blbnutie a tak... Dobrá-jen bych opravdu potřeboval vysvětlit ten rozdíl! Na jakém principu ten Truetrac funguje,že vydrží víc? A jak se montuje?
|
|
|
|
|
Niesom nejaky expert na diferaky, ale viem ze experti si montuju truerac. Je to snekovy deiferencial, myslim ze sa mu hovori aj thorsenov. Ten s lamelami funguje podobne ako spojky v automatickej prevodovke. Lamely ale pri extremnejsom namahani zhoria. Montuju sa rovnako.
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.10.2009(UTC) Zpráv: 1,285 Bydliště: Letohrad, Praha
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
tomcat1 napsal:Najlepsi je Truetrac, co sa tyka funkcnosti aj odolnosti. Seriovo pouzivane lamelove samosvory toho moc nevydezia, niesu urcene na blbnutie a tak... Mám sériovej a plně funkční. Auto má nalítáno přes 200 000 km. Určitě se dá odrovnat extrémním namáháním, ale to už záleží na uživateli, co od tohochce. To jen aby to nevypadalo, že jen 1 (možná o dost dražší, nevím) volba je správná. |
|
|
|
|
|
tomcat1 napsal:Niesom nejaky expert na diferaky, ale viem ze experti si montuju truerac. Je to snekovy deiferencial, myslim ze sa mu hovori aj thorsenov. Ten s lamelami funguje podobne ako spojky v automatickej prevodovke. Lamely ale pri extremnejsom namahani zhoria. Montuju sa rovnako. Myslíš,že tohle je ono? Vyskakuje mi u El Camina na Summitu jen tohle. A dost se to tomu tvému avizovanému podobá. http://www.summitracing.com/parts/ETN-19663-010/http://www.summitracing.com/parts/STR-R542045/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No nevím-když mu napíšu česky-jestli mi bude rozumět.... To je pro mne trochu problém tohle... Asi se nedovím,který by tam šel...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 25.02.2010(UTC) Zpráv: 1,118 Bydliště: Smečno
Blahořečil: 26-krát Blahořečen: 8-krát v 8 příspěvcích
|
|
|
|
|
|
wolfow napsal:No nevím-když mu napíšu česky-jestli mi bude rozumět.... To je pro mne trochu problém tohle... Asi se nedovím,který by tam šel... Uz som im napisal, uvidime co odpisu...
|
|
|
|
|
tomcat1 napsal:Uz som im napisal, uvidime co odpisu... Uz odpisali, malo by pasovat toto: http://www.summitracing.com/parts/DTL-911A319/Malo by ist o napravu Gm 7.5 26 drazkove poloosi, 3.23 a vyssi prevod.Pre istotu je dobre zhodit dekel a skontrolovat to, ci to niekto pred tebou nekombinoval s niecim inym...
|
1 uživatel blahořečil tomcat1 za tento úžasný příspvěvek.
|
|
|
|
tomcat1 napsal:Uz odpisali, malo by pasovat toto: http://www.summitracing.com/parts/DTL-911A319/Malo by ist o napravu Gm 7.5 26 drazkove poloosi, 3.23 a vyssi prevod.Pre istotu je dobre zhodit dekel a skontrolovat to, ci to niekto pred tebou nekombinoval s niecim inym... Díky! To jsi hodný! Až se na to vrhnu,tak to zkontroluji. Budu to potom potřebovat objednat. Ale až toho bude víc...Nějaké věci na přední nápravu a servopumpu...To asi zase budu otravovat Jeníka. To zas bude mít radost... Hlavně,že jsme se k tomu dopracovali! [-o< A je dobré u toho odkazu kliknout na "video" je to zajímavý-krásně pochopíš ten princip,na jakém to pracuje. Upraveno uživatelem čtvrtek 20. ledna 2011 20:28:06(UTC)
| Důvod úpravy: -
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 10.08.2009(UTC) Zpráv: 794 Bydliště: Horovice
Blahořečen: 22-krát v 21 příspěvcích
|
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Metály: Registrován: 11.01.2010(UTC) Zpráv: 1,115 Bydliště: Praha
Blahořečil: 3-krát Blahořečen: 22-krát v 20 příspěvcích
|
asi dobry , jen bych sel na prevod 3.75 ,, 2.75 se montovalo normalne na 350
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 10.08.2009(UTC) Zpráv: 794 Bydliště: Horovice
|
Chybička se vloudila poměr talíř/hruška je u návrhu 3.42:1
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Určitě 3:42, je to přesně na pomezí, kdy se s tím dá ještě dobře cestovat. Takže pro Cestovatele ideální :-D |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Už jen objednat a namontovat.
|
|
|
|
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
koupím tu sestavu co mi doporučili u Summitu. Tomcat tenhle typ již dříve také doporučoval. Jen se trochu obávám montáže. Musí se tam hodně měřit, aby to mělo správné vůle.
|
|
|
|
|
No-já se v těch poměrech vůbec nevyznám-někdo to tu někde myslím vysvětloval,jak se to dá spočítat na autě-podle počtu zubů-ale už nevím kde... A jaký by byl ideální poměr Motor versus převodovka versus diferenciál-to asi opravdu musí poradit znalec... Já jen vím,že mám na T.A. samosvor-páč to hrabe jak hyena oběma kolama a na El Caminu se točí jen jedno kolečko-takže tam samosvor není. Ale rád bych ho koupil-až na to dojde....
|
|
|
|
|
Cestovatel napsal:koupím tu sestavu co mi doporučili u Summitu. Tomcat tenhle typ již dříve také doporučoval. Jen se trochu obávám montáže. Musí se tam hodně měřit, aby to mělo správné vůle. Diferencial včetně montážního kitu je doma. Už jen namontovat. Hledal jsem nějaký montážní návod a na stránkách výrobce jsem našel obrázek z kterého je trochu patrno jak diferencial funguje. http://www.eaton.com/Eat...etroitTruetrac/index.htm Tomcat to již dříve popisoval, ale ja jsem to nepochopil. Obrázek je samozřejmě lepší. Myslím, že jsem vybral dobře.
|
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK