Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 24.09.2013(UTC) Zpráv: 153 Bydliště: Znojmo
Blahořečen: 6-krát v 4 příspěvcích
|
Ahoj kluci, mám takový nenápadný dotaz :-) Jak bezpečně poznám samosvor žil jsem v domění, že na autě nemám samosvor a v neděli jsem koupil samosvor s kotoučema vzadu na svýho Pontiaca 3gen. |
GM Pontiac Firebird Trans Am 5.0 TPI V8 225PS GM Opel Combo Tour 1.7 DTi 74 PS
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.10.2009(UTC) Zpráv: 1,285 Bydliště: Letohrad, Praha
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
tak zkus, jestli svírá :) Zvedni kolo při neutrálu a zatoč s ním. Pokud to zvládneš jen rukama, není to funkční samosvor. |
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Rukama to zvládne ale jde to ztuha. Otevřený diff se snadno pozná, tak že se protější kolo točí na druhou stranu |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 24.09.2013(UTC) Zpráv: 153 Bydliště: Znojmo
|
Napsal: xjohny Rukama to zvládne ale jde to ztuha. Otevřený diff se snadno pozná, tak že se protější kolo točí na druhou stranu já jsem myslel že samosvor když zagumuješ, tak prokluzujou obě kola. A NE- samosvor prokluzuje pouze jeno. A dnes jsem právě chtěl kouknout kolik čár mám na asfaltu. Vystoupil jsem a dvě uplně stejné. Tak proto mě to překvapilo |
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 03.11.2013(UTC) Zpráv: 817 Bydliště: Praha
Blahořečil: 3-krát Blahořečen: 23-krát v 21 příspěvcích
|
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 14.01.2012(UTC) Zpráv: 977 Bydliště: Letohrad
Blahořečil: 14-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
Při zvednutí zadní nápravy s otevřeným difem otočíš kolo i malíčkem a uvidíš, jak se druhý točí obráceně. Nebo si zagumuj při zatáčení či jedním kolem na štěrku. Tam se to projeví určitě. |
Firebird ´87 V6 T-top manuál |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
Jak ti raděj kluci, zadek do luftu, a pokud zatočíš jednám kolem a druhý půjde při lehkým točení do protisměru tak nemáš, vyzkoušeno, nemám |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
|
jednoduse zvedni celou napravu zatoc jednim kolem a to druhe pujde stejnym smerem tak je samosvor pokud se otaci obracene nez tocis tak neni samosvor a nebo jedno kolo do vzduchu a neotocis jen tak tak je samosvor kdys otocis v poho tak neni
|
|
|
|
|
Některý samosvory dovolí točit druhé kolo do protisměru, ale stačí často s tim tocenym kolem vic cuknout a pak by se mely točit obě.
|
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Napsal: xjohny Některý samosvory dovolí točit druhé kolo do protisměru, ale stačí často s tim tocenym kolem vic cuknout a pak by se mely točit obě.
takhle chytrej ho v tomto aute mit nebude ale popravde to jsem jeste neslysel
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.10.2009(UTC) Zpráv: 1,285 Bydliště: Letohrad, Praha
|
tak jste poradili 10 různě složitejch postupů, přitom fakt stačí zvednout jen to jedno kolo při neutrálu :) Johny, já s tím kolem pak rukou hnu max o pár cm a to mám obavu, že už ten dif může bejt starej se špatnýma lamelama. Protočit s tím fakt nepůjde. |
|
|
|
|
|
Jo takhle, já myslel že mluvíš o obou kolech ve vzduchu. Když je jedno na zemi, tak je jasný že s tim neotočíš no |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 16.04.2014(UTC) Zpráv: 425 Bydliště: Kladno
Blahořečil: 32-krát Blahořečen: 8-krát v 8 příspěvcích
|
Mám samoser v difu na Jeepu a s jední kolem ve vzduch s tím skoro nejde pohnout, pokud to tak máš, pak ti zřejmě dost dobře funguje, pokud by byl rozbitý otočil bys jako nic.
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
Ty vole to je debata jak na us motors.
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 09.08.2013(UTC) Zpráv: 349 Bydliště: Novy Knin, Okres PB
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 11-krát v 11 příspěvcích
|
Jedna stupidni poznamka, samosvor taky miva na jednom sroubu u krytu diferaku plechovou cedulku s poznamkou, ze se ma plnit jenom LSD fluidem. Aspon ja to tam u Berusky mam. |
|
|
|
|
|
Jo to je taky pravda, ale ne vždy tam ta cedulka je. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
Napsal: holanuvstatek Ty vole to je debata jak na us motors. no dyť proto tam taky diskutuješ ne ? :))) |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
|
Napsal: Bandit2 Jedna stupidni poznamka, samosvor taky miva na jednom sroubu u krytu diferaku plechovou cedulku s poznamkou, ze se ma plnit jenom LSD fluidem. Aspon ja to tam u Berusky mam. jojo plechové cedulky na víku difecu tam jsou dvě :-) ale nějak se nám to zřejmě nepovedlo difec jsme naplnili normálním olejem :-( . Po namontování na auto, už při prvním zařazení z "P" na " R " to cuklo a bouchlo od difecu. To samé pak z "P" na " O " opět to cuklo a hodně bouchlo. Jeli jsme cca 1 km po vesnici pomalu. Pak jsem jel domů a po ca 1 minutě jsem zaregistroval divný bzučící až pískavý zvuk při přidání plynu. Šel od diferáku. Jak jsem dal nohu z plynu a bylo to bez zaberu tak to zmizelo. Pridal jsem a opet to bzučelo, jako by něco dřelo. Najel jsem na tom ca 30 km a druhy den jsme to rozdelali a zjistili že je ulomené ozubení na kříži ( jsou tam 4 ozubená kola a to jedno je utržené ). Zděněk si myslí, že je to tím olejem, že se tam dal špatný a že se to posralo. Já si ale nějak nemužu dat dohromady, že by se kalená ocel urvala jen při naplnění špatného oleje a to ještě po pár metrech jízdy. Dle mě to už bylo v difecu zničené. Jinak měl abnormální vůli již před montáží. Muj puvodní difec nemá vuli ani milimetr a pri řazení z " P " na " R " atd nic nebouchalo nebo je fakt možné, že se to urvalo po pár metrech pomalé jizdy díky novému, ale špatnému oleji? ( dali jsme tam normálni olej do normálniho difecu ) |
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 14.01.2012(UTC) Zpráv: 977 Bydliště: Letohrad
Blahořečil: 14-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
Ne, tohle nemůže být olejem. Nesamosvorovej olej může zničit lamely, ale ne ozubení. A i úplně špatnej olej by způsobil jen větší opotřebení ozubení. Lámání zubů může být jen vadou materiálu, nebo obrovskou vůlí (několik milimetrů) za současnýho většího zatížení. |
Firebird ´87 V6 T-top manuál |
|
|
|
|
To je ale divný, že se to projevilo zrovna po výměně oleje. Určitě jste tam na nic uvnitř nešahali? Nespadnul vám tam třeba šroubek? |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Napsal: xjohny To je ale divný, že se to projevilo zrovna po výměně oleje. Určitě jste tam na nic uvnitř nešahali? Nespadnul vám tam třeba šroubek? jen jsme to otevreli, vypustili starý olej a nalili nový olej. Nic víc. Ani jsme to nejak detailne nezkoumali. Zavreli a toť vše. Sroubek nám žádny nechybel, takze to vylučuji. mám i foto jak to vypadá ted rozlomene. Alé vůli už to mělo , jak jsme ho měli na koze položený. Dle mě na tak velikou vůli nemá vliv olej, určitě i správný olej tak velkou vůli nevymezí a jak jsem říkal, aby se rozlomil kříž jen kvuli nesprávnému oleji se mi vůbec nezdá. To ja fyzikálně nemožné. Ano na lamely to vliv mít určitě musí, když se tam dá nesprávný olej, ale to je pak záležitost několika stovek, možná ticíců km, až by lamely šly do kytek. Rozhodně né 1000 metrů jízdy. Prostě to vypadá, že kříž byl už ulomenej.. |
|
|
|
|
|
offtopic: nechceš odstranit ty videa z podpisu nebo na ně dát jen odkazy? dost to prodlužuje a znepřehledňuje vlákno a s tematem to nesouvisí... |
|
|
|
|
|
Napsal: Jirka_z28 offtopic: nechceš odstranit ty videa z podpisu nebo na ně dát jen odkazy? dost to prodlužuje a znepřehledňuje vlákno a s tematem to nesouvisí... jj, zrovna jsem si to take rikal. uz me to taky sere, jak se to dlouho nacitá :-) |
|
2 uživatelů blahořečilo dejf za tento úžasný příspvěvek.
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK