Ted jsem si precetl tuto diskuzi, tak na to budu reagovat. Ceny za dopravu se od roku 2009 nezmenili. To, ze stat vybira clo a DPH, s tim bohuzel nic neudelam. Mozna to trochu mate, ale v celkovy castce, co se plati pri dodani je zahrnuty mimo dopravy poplatky statu. Minimalni cena zasilky je 500 kc, pausal za celni deklaraci 500 Kc. Napsat, ze se platilo za dopravu 15 tisic, kdyz se navic jedna o cenu vcetne dani, a ani neni uvedeno, o jak velkou zasilku slo, je zavadejici.
Dival jsem se i na konkretni zasilky o kterych se zde pise:
To Xjohny:
Konkretne u tech kol jak si psal, tak deklarovana cena $409,02, clo a DPH bylo celkem 26% z ceny (21% DPH, plus clo, ze kteryho se plati taky DPH).
To Zedus:
"za vyfuk jsem teď dával 5000kč HKčkum + 1000 PPLka po ČR" - kdyz se to takhle napise, vypada to, ze doprava byla za 5000 t. c. Cena za dopravu tehle konkretni zakazky byla 2605 Kc, ostatni poplatky statu.
To Sentinel:
napis mi, o ktere presne zasilky slo, podivam se na detaily. Jinak ohledne faktury - ty si deklaroval vsechny baliky jako soukrome, tak potom neni mozne fakturovat na firmu, to by muselo JSD byt take na firmu.
Jinak zpusob cleni a postup je podrobne popsan v obchodnich podminkach.
Po Vitovi, ktery se stara o baliky, dusledne vyzaduju, aby vsem zakaznikum rozepisoval, z ceho se sklada konecna cena, protoze ve vetsine pripadu jsou dane vetsi jak samotna doprava. Pokud se toto nestava, dejte mi vedet.
Samozrejme, cenu dopravy je mozne take zjistit primo v kalkulatoru.
Obecne, u mensich baliku nejsme cenove tak vyhodny (pausalni poplatky a min cena baliku), to vim, ale u vetsich baliku (zhruba od velikosti rafku, vyfuku atd...) jsme porad nejlevnejsi, coz je to, na co se hlavne zamerujeme. Porovnavam samozrejme cenu dopravy, dane zaleni na cene zbozi.
Pokud nekoho zajimaji informace o konkretni zasilkach, rozpisu cla, DPH a doprav, dejte mi vedet do emailu.
Upraveno uživatelem neděle 24. srpna 2014 23:55:40(UTC)
| Důvod úpravy: -