Vítej poutníče! Pro využití všech možností fóra použij Přihlášení či Registrace.

Notification

Icon
Error

3 stránek<123
Sdílet
Možnosti
K poslední zprávě K první nepřečtené
Offline Marvel  
#51 Odesláno : středa 10. března 2010 20:35:30(UTC)
Marvel

Kategorie: Kandidát smečky

Zpráv: 295

Blahořečil: 3-krát
Blahořečen: 10-krát v 8 příspěvcích
No mě připadá, že zrovna v tom čase je ta scéna zrychlená, ale vím co myslíš, pokud to vypadá stejně jak v onom čase :)

Tady je vidět i další funkce toho udělátka, že snižuje namáhání členů kardanu při prudkým rozjezdu :
no traction bar
traction bar installed

Pokud spolu tyto dvě funkce souvisí, jakože to "prohnutí" kardanu vůči diferenciálu způsobí rozkmitání kola, to nevím.
Offline sejki  
#52 Odesláno : středa 10. března 2010 20:41:36(UTC)
sejki

Kategorie: Člen smečky

Zpráv: 1,135

Blahořečil: 5-krát
Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
Marvel napsal:
No mě připadá, že zrovna v tom čase je ta scéna zrychlená, ale vím co myslíš, pokud to vypadá stejně jak v onom čase :)

Tady je vidět i další funkce toho udělátka, že snižuje namáhání členů kardanu při prudkým rozjezdu :
no traction bar
traction bar installed

Pokud spolu tyto dvě funkce souvisí, jakože to "prohnutí" kardanu vůči diferenciálu způsobí rozkmitání kola, to nevím.

samozrejme ze souvisi, to jak se takhle naprava protoci dozadu vuci sve ose tak se pak deje nekolikrat za sebou a naprava se rozkmita...
Chevrolet Camaro '79
Buick Century Estate Wagon '89
Offline Marvel  
#53 Odesláno : středa 10. března 2010 21:07:11(UTC)
Marvel

sejki napsal:
samozrejme ze souvisi, to jak se takhle naprava protoci dozadu vuci sve ose tak se pak deje nekolikrat za sebou a naprava se rozkmita...

OK, tak konečně všechno do sebe zapadlo :)
Offline Adam66  
#54 Odesláno : středa 10. března 2010 21:10:53(UTC)
Adam66

Zpráv: 1,016

Blahořečil: 1-krát
Blahořečen: 13-krát v 10 příspěvcích
Napsal: Jí Přejít na citovaný příspěvek
Koukni na tuhle scénu (3:55) Jak poskakuje to kolo...
Ty traction bars tom uzabraňují...

Jira, to je moj film zo 68" Bullitov pripad". Super ukazka!!!!!!
Offline Zlumik  
#55 Odesláno : středa 10. března 2010 22:11:04(UTC)
Zlumik

Zpráv: 299

Marvel napsal:
Jo, tak tomuhle věřím :) díky za vysvětlení, i sejkovi.
Příště si radši chvílu počkám, něž tu začnu jásat nad blábolem... :)

Já se tedy omlouvám za nemístný žert....Juj Ja nic

Samozřejmě, že jsou to traction bars....ale prostě mi to nedalo, když jsem viděl jak je to pěkně vyfocený.......

Tak ještě jednou sry..
Offline Marvel  
#56 Odesláno : středa 10. března 2010 22:15:17(UTC)
Marvel

Zlumik napsal:
Já se tedy omlouvám za nemístný žert....Juj Ja nic

Samozřejmě, že jsou to traction bars....ale prostě mi to nedalo, když jsem viděl jak je to pěkně vyfocený.......

Tak ještě jednou sry..

Pohodičká Slinttt tady se to moc často nevidí takový fóry, tak sem prostě uvěřil Piisk
Offline Marvel  
#57 Odesláno : úterý 29. června 2010 13:38:05(UTC)
Marvel

Zdravím, potřeboval bych zodpovědět dvě nejasnosti ohledně Honzovýho expressu a pak poradit s jednou mojí záležitostí :)

Takže k tomu Honzovýmu: Když kupoval svoje Camaro, tak měl v kapotě díru a v ní byl ten srdíčkovej filtr, kterej o nějakej ten centimetr přesahoval nad kapotu. Pak mu kapotu zavařili a přestříkli. No a v tom případě by při zavírání kolidoval ten filtr s kapotou ne? Nebo se něco pod filtrem zařízlo?

No a ta druhej dotaz je k výměně brzdových kotoučů, kde se mu po výměně pravej kotouč zahříval i bez brždění a táhl řízení na pravou stranu. Jak byl tento problém odstraněn?

No a nyní k mé záležitosti: Tatíkovi se před nějakým časem podařilo s naším autem mírně drbnout do betonové zídky, výsledkem je mírně poškrábaná (cca 4 škrábance) karoserie až na kov na malé ploše přibližně 4*3 cm. Před týdnem jsem si všiml že se tam objevuje mírný oranžový nádech čili začínající koroze. Měl jsem v plánu rez odstranit tekutým odrezovačem, pak ty škrábance, který jsou až na kov natřít (a teď doufám že nikoho nepobouřím) modelářskou barvou ve stejné barvě (azurová metalíza). S tou modelářskou barvou jsem to už jednou zkusil a výsledek byl dobrý. No a nakonec postižené místo přestříknout bezbarvým lakem.

Jediný čeho se bojím je použít ten odrezovač, protože sem se nikde nedočetl, co to udělá se stávajícím lakem okolo. No a brousit to místo šmirglem se mě moc nechce, jelikož netuším jak bych to pak dával dokupy.

Takže shrnul bych to jako opravu jen malé části karoserie mírně napadené povrchovou korozí. Děkuji za Vaše nápady a připomínky. Případně sem dám foto kdyby bylo potřeba :)
Offline xjohny  
#58 Odesláno : úterý 29. června 2010 13:48:37(UTC)
xjohny

Kategorie: Vůdce smečky

Zpráv: 8,306

Blahořečil: 86-krát
Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
1) Kapota - na karburátoru byl kroužkový nástavec, který ten filtr přizvedával aby čuměl ven, tak se prostě vyhodil :-)
2) Brzdy - problém byl způsoben tím, že jsem špatně zatlačil brzdové pístky zpátky do brzdiče, levé destičky se potom moc mačkaly na kotouč a proto se to tam víc hřálo a brzdilo nerovnoměrně. Při opravě se brzdič komplet rozebral, vyčistil, vyměnily gumičky a prachovky a už je to ok.

3) Barva - odrezovačem bych to teda radši nebral. Bude to jen povrchová liška, tak by mohlo stačit to jen zdrsnit jemným šmirglem. Když nezbrousíš zbytečně velkou plochu okolo, tak se není čeho bát. Těžko soudit jak ta modelářská barva bude držet, ale rači bych to vzal něčím jiným. To už lépe poradí místní znalci.
Camaro se rozskočilo...
Offline Honza T  
#59 Odesláno : úterý 29. června 2010 23:51:01(UTC)
Honza T

Kategorie: Competition Allies

Zpráv: 333

Blahořečen: 6-krát v 6 příspěvcích
K te oprave barve - oderozovac bych tak nepouzival. Je to mastny a spatne na tom drzi barva. poskozene misto obrousil na plech smirkem zrnitosti tak 120 a odstranil rez . Otazkou je zda rez nebude pokracovat i dal pod barvu. Pokud je to misto promacknuty pak a chces to mit hezky tak se musi kitovat. Dal bych zdrsnil cele misto vcetne navazneho laku jemenjsim smirkem zrnitiost tak 600-800. Dale bych cele zamaskoval pairovou paskou a novinama a Tu papirovou pasku tak 5 cm a prehnout v 1/4 a prilepit a uvnitr mirne nadzvednout. bude jemenjsi prechod mezi lakem a plnicem. dal striknout zakladovkou a pak plnicem. Pro tyto ucely asi staci ve spreji. Nasledne vse zbrousit. smirkem ale pod vodou zrnitost tak 800-1000. Opet mirne az do zdraveho laku, krasne se to navaze. Opet zamaskovat az do zdraveho laku. Nasledne sehant sprej stejne barvy nebo si ho nechat namichat. Dle kodu barvy aiuta to namicha i do spreje kazda prodejna autolaku. Prvni vrstvu jen zaprasit. Druhou vice nalit, ale zas ne moc aby to stekelo. Pak se vetsinou prelakovava bezbravym lakem cely dil, tak ze se vse obrousi smirkem tak 1500 opet pod vodou a striknou se dve vrstvy laku. Tohle bude asi pro tebe komplikovane, takze bych opet jen zabrousil opravene misto smirkem 1500 a nastrikal dve vrstvy laku. Zalezi jak se ti to povede, Bud se to necha nebo se to prelesti a nebo se cele misto vcetne laku zbrousi smirkem 1500 a pak 2000 pod vodou a nasledne prelesti lestici pastou. (pozor hlavne neprobrousit skrz lak)
Je to trochu komplikovanejsi, ale vysledek by se mels trochou citu zvladnout i v amaterskych podminkach s minimalnimi naklady rekneme tak 300-400 Kc
Offline Marvel  
#60 Odesláno : sobota 10. července 2010 22:30:36(UTC)
Marvel

Moc děkuji oboum Honzům za vysvětlení a rady :) Jen se chcu zeptat na tu leštící pastu, tu mám koupit ve verzi na nový nebo na starý lak?
Offline xjohny  
#61 Odesláno : sobota 10. července 2010 22:32:08(UTC)
xjohny

Kategorie: Vůdce smečky

Zpráv: 8,306

Blahořečil: 86-krát
Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
Když nanášíš novej lak, tak pastu na novej lak, řekl bych, můj skromný názor :-)
Camaro se rozskočilo...
Offline Marvel  
#62 Odesláno : sobota 10. července 2010 22:36:35(UTC)
Marvel

xjohny napsal:
Když nanášíš novej lak, tak pastu na novej lak, řekl bych, můj skromný názor :-)

Jo ale když budu lakem stříkat jen postižené místo, tak pak teda jen postižený místo leštit pastou? o to mi de
Offline Marvel  
#63 Odesláno : středa 6. října 2010 17:36:49(UTC)
Marvel

Zdravím. Měl bych dotaz k listovýmu odpružení. Asi to nedokážu nějak odborně specifikovat, tak to řeknu podle svýho. Tady na tomhle autě (camaro na prodej v tom servisu robertone, který se rozebírá v rubrice bazar)
http://img829.imageshack.us/i/08092010373.jpg/
jsou listový péra uchycený za tu potvoru, která trčí směrem dolů a tudíž sou lisťáky celkem nevzhledně viditelný. Ale třeba na Honzovým autě, sou krásně schovaný za karoserií
http://chevroletcamaro.c...ha-preparace-na-stk.aspx
(1. obrázek). Kdo mi poví proč to má jeden takhle a druhej jinak? Popřípadě co se tím šteluje atd... :)

Jo a druhej dotaz: na některých camarech 70-73, sem místo pravýho (pravděpodobně couvacího světla) viděl jakejsi přepínač nebo co a mě vrtá hlavou, k čemu to může bejt. Bohužel zrovna sem nemoh žádný auto s tímhle udělátkem na netu najít, zkusím ještě pohledat. Díky.
Jířa  
#64 Odesláno : středa 6. října 2010 18:23:42(UTC)
Guest
Kategorie: Anonymní

Zpráv: 1,960

Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
Marvel napsal:
Zdravím. Měl bych dotaz k listovýmu odpružení. Asi to nedokážu nějak odborně specifikovat, tak to řeknu podle svýho. Tady na tomhle autě (camaro na prodej v tom servisu robertone, který se rozebírá v rubrice bazar)
http://img829.imageshack.us/i/08092010373.jpg/
jsou listový péra uchycený za tu potvoru, která trčí směrem dolů a tudíž sou lisťáky celkem nevzhledně viditelný. Ale třeba na Honzovým autě, sou krásně schovaný za karoserií
http://chevroletcamaro.c...ha-preparace-na-stk.aspx
(1. obrázek). Kdo mi poví proč to má jeden takhle a druhej jinak? Popřípadě co se tím šteluje atd... :)

Jo a druhej dotaz: na některých camarech 70-73, sem místo pravýho (pravděpodobně couvacího světla) viděl jakejsi přepínač nebo co a mě vrtá hlavou, k čemu to může bejt. Bohužel zrovna sem nemoh žádný auto s tímhle udělátkem na netu najít, zkusím ještě pohledat. Díky.

Tím třmenem se dá kompenzovat výška zadku. Resp. místo abys vyhamroval pera, a tím pádem tu prdel takhle zvedl, tak jen prodloužíš ten třmen a o ten kousek to taky zvedneš. Myslím že tak nějak to měl i Láďa (Cámo) na svém camaru.

A na druhej dotaz ti nejsem schopen odpovědět, páč nevím co myslíš.
Offline Marvel  
#65 Odesláno : středa 6. října 2010 19:11:04(UTC)
Marvel

jasně, díky. Jo a ten třmen vždy směřuje dolů? Jakože se nedá nasměrovat třeba směrem odpředu, tím by se víc prohla pružina a tím se zvedne zadek? Pokud by to tam šlo teda pak nasadit, nevim.

No a k tomu záhadnýmu přepínači či co to je: vím že to měl jeden borec na nastyz28, ale vubec ho nemuzu najit, tak az na to narazim, tak se ozvu :)
Jířa  
#66 Odesláno : středa 6. října 2010 19:20:17(UTC)
Guest
Kategorie: Anonymní

Zpráv: 1,960

Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
Marvel napsal:
jasně, díky. Jo a ten třmen vždy směřuje dolů? Jakože se nedá nasměrovat třeba směrem odpředu, tím by se víc prohla pružina a tím se zvedne zadek? Pokud by to tam šlo teda pak nasadit, nevim.

No a k tomu záhadnýmu přepínači či co to je: vím že to měl jeden borec na nastyz28, ale vubec ho nemuzu najit, tak az na to narazim, tak se ozvu :)

Ten třmen slouží jen k ukotvení té listové pružnice.
Hlavně musí být pohyblivej. Tím jak se to pero prohýbá, tak mění svou délku. A ten třmen tu délku kompenzuje. Tam ho nemůžeš nějak směřovat. Bude vždy tam, kde bude oko té pružnice.
Offline Marvel  
#67 Odesláno : středa 6. října 2010 19:27:28(UTC)
Marvel

jo jo, už to vidím :) dík
Offline Marvel  
#68 Odesláno : středa 10. listopadu 2010 18:43:38(UTC)
Marvel

Dobrej večír. Nevíte k čemu slouží tato fičura?

http://www.nastyz28.com/...126773&postcount=186
Offline sejki  
#69 Odesláno : středa 10. listopadu 2010 21:37:47(UTC)
sejki

Zpráv: 1,135

Blahořečil: 5-krát
Blahořečen: 2-krát v 2 příspěvcích
Marvel napsal:
Dobrej večír. Nevíte k čemu slouží tato fičura?

http://www.nastyz28.com/...126773&postcount=186

to myslis ten plech s podlozkama? no drzi to hydrostely ve sve poloze :)
Chevrolet Camaro '79
Buick Century Estate Wagon '89
Offline Marvel  
#70 Odesláno : středa 10. listopadu 2010 21:45:20(UTC)
Marvel

jo to myslím, takže jestli to chápu správně, tak se to tam dává jenom při skládání motoru aby se něco nepohlo?
Offline Honza T  
#71 Odesláno : čtvrtek 11. listopadu 2010 18:06:22(UTC)
Honza T

Kategorie: Competition Allies

Zpráv: 333

Blahořečen: 6-krát v 6 příspěvcích
rekl bych , ze borec provadel konverzi z flat tappet vacky na roller. Zdvihatka jsou vyssi a proto je tam ty drzaky a pavouk.
Offline Marvel  
#72 Odesláno : čtvrtek 11. listopadu 2010 18:13:17(UTC)
Marvel

jo, asi to tak vypada podle toho co sem se ted docetl. a ja myslel ze ten pavouk s tema podlozkama sou nejakej vylepsovak natrvalo :)
Uživatelé, kteří si prohlížejí toto téma
Guest (8)
3 stránek<123
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.