Kategorie: Prodal Forda
|
Díky moc za plánky,dnes jsem to konečně zprovoznil To byste neuhádli,v čem byla závada.....odpoledne jsem se do toho opět pustil,začal jsem kontrolou všech pojistek,nějteré chyběly,tak jsem je doplnil,pak jsem proměřil jeden vstřik,proud tam šel,při startováni byl opět cítit benzin,tak jsem usoudil,že tam benzin jde,ale chtěl jsem se přesvědčit,jestli jde i do válců,tak jsem si zajel půjčit malý svíčkový klíč a vyšrouboval jsem svíčku,byla mokrá,takže benzin šel i do válců.Napojil jsem mínus startovacím kabelem od baterky na svíčku,co jsem vyšrouboval,aby měla pořádnou kostru,píchnul na ni kabel z rozdělovače,zastartoval a jiskra žádná...vyndal jsem druhou,to samé,opět žádná jiskra...dal jsem tam jinou dobrou svíčku a házela pěknou jiskru.Třetí svíčka trochu házela,ale mimo jiskřiště,čtvrtá jen občas taky mimo jiskřiště,pátá zase nic a šestá házela nejlépe,ale taky ne,jak má.Ty svíčky byly skoro nové,originál USA. Dal jsem tam místo nich staré svíčky z Nissana,co jsem tu měl,zapojil kabely a Pontiac chytil krásně napoprvé...po chvíli chcípnul,ale napodruhé už pěkně držel volnoběh.Ty originál svíčky co tam byly mají označení : ACDelco R43 T SK Made in USA a byly skoro nové,nechápu co se mohlo stát,že jsou všechny KO. Jinak ten můj rozdělovač je vevnitř stejně rezatý jako ten nahoře na obrázku,ale funguje,víčko jsem vyčistil a prostříkal kontoxem. Jediné,čeho jsem si nevšimnul a na co mně upozornil kamarád,že ty svíčky z Nissana mají o kousek delší závit...tak snad se mi neobtiskly do pístů ale snad je tam nějaká vůle a motor běžel dobře,tak snad to bude ok.Mohli byste mi poradit,jaké jsou do toho nejlepší svíčky ? Je to motor 2.8 V6 rok 89. Díky moc. Vašek
|