Vítej poutníče! Pro využití všech možností fóra použij Přihlášení či Registrace.

Notification

Icon
Error

3 stránek123>
Sdílet
Možnosti
K poslední zprávě K první nepřečtené
Offline Marvel  
#1 Odesláno : sobota 14. března 2009 21:08:33(UTC)
Marvel

Kategorie: Kandidát smečky

Zpráv: 295

Blahořečil: 3-krát
Blahořečen: 10-krát v 8 příspěvcích
Zdravím všechny milovníky a příznivce těchto Chevroletů. Jelikož bych moc rád v budoucnu zrenovoval své vlastní camaro, který mě uchvátilo na první pohled, tak se chci zeptat, jestli takovou rekonstrukci zvládne i člověk, který nemá s autama moc zkušeností. Myslím tím opravu či čištění motoru, přípravu na lakování či shánění nových dílů ze zahraníčí. Při postupným pročítání vašich článků o opravách atd. jsem měl ještě pár otázek, ale to má ještě čas. Díky moc za každou radu. Čus.
Offline xjohny  
#2 Odesláno : sobota 14. března 2009 23:07:25(UTC)
xjohny

Kategorie: Vůdce smečky

Zpráv: 8,306

Blahořečil: 86-krát
Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
Vítej!

Záleží na tom, jak velkou renovačku máš na mysli. Pokud bys to rád vzal z gruntu (což samozřejmě bývá ten nejlepší způsob), pak bys na to rozhodně neměl být sám a bez zkušeností.

Ovšem, pokud k tomu přistoupíš jako já, tedy nakoupíš Camaro v nic extra stavu, ale služně pojízdné a funkční, na postupné dodělání, pak bych řekl, že vidím na začátku tu samou osobu, jako se sám popisuješ. U auta jsem uměl akorát tak vyměnit provozní kapaliny, pořešit drobné problémy s elektrikou a tak, prostě laický přístup. Od té doby, co mám Camaro zjišťuju, že začínám rozumnět nepoměrně více věcem okolo automobilismu. Ale pořád si netroufnu (a ani s tím do budoucna nepočítám) třeba na repasi motoru či převodovky, navíc v domácích podmínkách. Tyhle důležitější věci vždycky rád přenechám těm, kteří tomu opravdu rozumí a nedělají to poprvé. Obrázek toho, co vše se dá, řekl bych, laickým přístupem opravit a zlepšit si můžeš udělat na mém blogu - začínal jsem opravdu drobnostmi a hle, letos v zimě jsem si už troufnul na (asistovanou) renovaci podlahy a interiéru.

Shánění dílů není žádná věda, viz článek na tohle téma, ať to nepíšu dokola :-) Pokud ti tam je něco nejasného, klidně se tu zeptej.

Omlouvám se za tu "esej", ale víc zkomprimovat jsem to nedokázal :-)

Upraveno uživatelem sobota 14. března 2009 23:12:09(UTC)  | Důvod úpravy: -

Camaro se rozskočilo...
Offline Cámo  
#3 Odesláno : neděle 15. března 2009 11:06:20(UTC)
Cámo

Kategorie: Competition Allies

Zpráv: 778

Blahořečil: 1-krát
Blahořečen: 3-krát v 3 příspěvcích
Marvel napsal:
Zdravím všechny milovníky a příznivce těchto Chevroletů. Jelikož bych moc rád v budoucnu zrenovoval své vlastní camaro, který mě uchvátilo na první pohled, tak se chci zeptat, jestli takovou rekonstrukci zvládne i člověk, který nemá s autama moc zkušeností. Myslím tím opravu či čištění motoru, přípravu na lakování či shánění nových dílů ze zahraníčí. Při postupným pročítání vašich článků o opravách atd. jsem měl ještě pár otázek, ale to má ještě čas. Díky moc za každou radu. Čus.

Ahoj:-)
zvládnout se dá vše, ale nezapomeň, že renovace byť jakákoliv je finančně dost náročná a někdy se vyplatí koupit už auto hotové, což u Camara není žádný problém. Toto je můj problém, já koupil už hotové auto, teď jen dolaďuji detaily a ubylo mi tak spousty starostí a samozřejmě nemusel jsem mít takové finanční výdaje. To je první stránka věci.
Druhá stránka věci je taková, že pokud se již odhodláš jít do renovace, je to běh na dlouhou trať, hodně se to vleče, sice takzvaný finiš jednou příjde, ale to tě budou mezitím napadat myšlenky typu: Už mě to nebaví, Prodám to, Se-u na to, a já říkám ne, nic takového neříkej a mysli do budoucna a popusť uzdu své fantazii a popemýšlej nad tím, jak jednou chceš, aby tvé Camaro vypadallo a zaručeně chytneš slinu a motivaci na pokračující renovaci:-)
Pokud se už rozhodneš pro jakoukoli z variant, určitě Ti držím palce!!!
HD's coming
Offline Marvel  
#4 Odesláno : neděle 15. března 2009 15:22:59(UTC)
Marvel

Díky za odpovědi, to že jste se rozepsali mě vůbec nevadí, právě naopak jsem rád že se dozvím co nejvíc. Ale teď k mýmu dotazu. Celkem jsem si oddych, když jsem si přečetl, že si takový autíčko může opravit a poupravit dle svýho, aniž by musel chodit na automechanika či podobně. Samozdřejmě na to nebudu sám, několik přátel znalých v tomhle oboru mám. Jinak tohle auto je zatím hudba budoucnosti, až budu nějak vydělávat, ale pevně věřím, že mě moje láska k tomuhle kousku zůstane a sen se mi splní[-o< ...Jinak blog jsem si přečet a vaše auta vypadají fakt skvěle Hurraa a přeju aby se vám práce šla co nejlíp od ruky, abych měl ještě větší inspiraci než teď. Mějte se.

Upraveno uživatelem neděle 15. března 2009 15:25:28(UTC)  | Důvod úpravy: -

Offline Cámo  
#5 Odesláno : úterý 17. března 2009 0:13:28(UTC)
Cámo

Marvel napsal:
Díky za odpovědi, to že jste se rozepsali mě vůbec nevadí, právě naopak jsem rád že se dozvím co nejvíc. Ale teď k mýmu dotazu. Celkem jsem si oddych, když jsem si přečetl, že si takový autíčko může opravit a poupravit dle svýho, aniž by musel chodit na automechanika či podobně. Samozdřejmě na to nebudu sám, několik přátel znalých v tomhle oboru mám. Jinak tohle auto je zatím hudba budoucnosti, až budu nějak vydělávat, ale pevně věřím, že mě moje láska k tomuhle kousku zůstane a sen se mi splní[-o< ...Jinak blog jsem si přečet a vaše auta vypadají fakt skvěle Hurraa a přeju aby se vám práce šla co nejlíp od ruky, abych měl ještě větší inspiraci než teď. Mějte se.

no Camaro je jednoduché auto a vůbec ameriky jsou jednoduché auta, žádné složitosti, všechno dělají velké, avšak až né tak konstrukčně vydařené, ale požitek z jízdy s obrovskou kapotou a s věděním, že mám pod ní V8-mu tě zahřeje na srdíčku:-) a mimochodem zvuk je něco jako operní pěvec mezi rappery:-)Jupiii!
HD's coming
Offline Karel75  
#6 Odesláno : středa 18. března 2009 16:41:50(UTC)
Karel75

Kategorie: Na dobré cestě

Zpráv: 86

Marvel napsal:

Taky si dovolím svoji trošku do mýna. Před pár lety, kdy jsem ještě nevěděl, kde hledat na autě ten karburátor nebo co, jsem měl stejný sen, jako ty. Zrenovovat starou ameriku z totálního chudáčka na chloubu srazů. Takže jsem si kladl stejné otázky, a dost jsem váhal, jestli na to mám, zvlásť protože mě všichni tvrdili, že pokud nedělám do aut léta, je něco takového vyloučené. Postupem času jsem sebral odvahu a pustil se do renovace šrotu, přičemž na 2nd camaro padla volba zejména z těchto důvodů - vždycky se mě moc líbilo, je to celkem běžný auto, na který nebude problém cokoliv sehnat, a je to jednoduchý auto, na kterým se dá začít. Prostě sbírat praktický zkušenosti přímo z praxe, a když se to náhodou podaří, budu mít jednou super káru. Dneska to vidím tak, že jsem rád, že jsem se do toho pustil, i když mnozí takové počínání nechápou (nezajímavý auto pro takhle náročnou renovaci, navíc v zoufalém startovním stavu). Jenže mě vždycky strašně štvalo, že když se mě na autě něco pokazí, musím to dát do servisu, protože tomu nerozumím. A právě abych tomu porozumněl, tím mám na mysli jak všechno funguje, co a jak, kdy a proč, tak proto jsem se do toho pustil. Praxe nejlepší škola, a navíc kdo nic nedělá, nic neskazí.
Abych to shrnul a moc se tady nevykecával - stačí silná vůle to dokázat, trocha manuální zručnosti, aspoň základní dílenský podmínky a chuť učit se za pochodu, porozumět a řešit problémy a není důvod se do toho nepustit...Proto ti fandím a radím nebát se.
Offline tafna  
#7 Odesláno : středa 18. března 2009 19:49:57(UTC)
tafna

Kategorie: Člen smečky

Zpráv: 1,480

Blahořečen: 5-krát v 4 příspěvcích
ono je jeplisi kdyz tomu clovek moc nerozumi! pak kdyz se rozhoduje o tom jestli do ty renovace jit nebo ne tak znalí clovek vetsinou couvne pac si dokaze predstavit jaka to bude kupa hodin! ale co!! vzdyt to je na tom to nejhestsi. vrtat se v tom pul roku a pak konecne vyrazit na prvni zkusebni jizdu!! :-) Bez do toho

Upraveno uživatelem středa 18. března 2009 22:46:36(UTC)  | Důvod úpravy: -

Offline Marvel  
#8 Odesláno : čtvrtek 19. března 2009 20:19:39(UTC)
Marvel

diky panove za podporu, karel75 to vystihl bezvadně, taky mám trošku obavy že za těch cca 2-5 let, jestli ještě budou camara na trhu, co myslíte?přece jenom takovýh lahůdek není zase tak mnoho, nebo se pletu?
Offline xjohny  
#9 Odesláno : čtvrtek 19. března 2009 20:30:48(UTC)
xjohny

To bych se rozhodně nebál, Camara jsou jedny z nejrozšířenějších klasických amerik. Vždyť se jich vyrobily statisíce, troufám si říct, že celkově přes všechny 4 generace se jich určitě přes milion vyrobilo.

Vlastně je to podobné jako kolik VW Golfů bylo v rozmezí 70-80tých let v Evropě prodáno.

Upraveno uživatelem čtvrtek 19. března 2009 20:33:18(UTC)  | Důvod úpravy: -

Camaro se rozskočilo...
Offline tafna  
#10 Odesláno : čtvrtek 19. března 2009 21:46:17(UTC)
tafna

xjohny napsal:
To bych se rozhodně nebál, Camara jsou jedny z nejrozšířenějších klasických amerik. Vždyť se jich vyrobily statisíce, troufám si říct, že celkově přes všechny 4 generace se jich určitě přes milion vyrobilo.

Vlastně je to podobné jako kolik VW Golfů bylo v rozmezí 70-80tých let v Evropě prodáno.
ja jsem konkretne mluvil o karoserii kdyz je okei tak zbytek je malina :-) takova vetsi stodvacitka :))
Offline Cámo  
#11 Odesláno : čtvrtek 19. března 2009 21:48:03(UTC)
Cámo

tafna napsal:
ja jsem konkretne mluvil o karoserii kdyz je okei tak zbytek je malina :-) takova vetsi stodvacitka :))

přesně tak:-) kdyby ale ten motor nebyl těžký jako prasisko:-) tak by to bylo OK
HD's coming
Offline tafna  
#12 Odesláno : čtvrtek 19. března 2009 21:52:08(UTC)
tafna

Napsal: Cá Přejít na citovaný příspěvek

přesně tak:-) kdyby ale ten motor nebyl těžký jako prasisko:-) tak by to bylo OK
nestras myslel jsem ze si ho hodim na ponk a rozsroubuju :))))
Offline Cámo  
#13 Odesláno : čtvrtek 19. března 2009 22:04:03(UTC)
Cámo

tafna napsal:
nestras myslel jsem ze si ho hodim na ponk a rozsroubuju :))))

já to zvládám jednou rukou;-) a bacha na ponk, aby to vydržel, udělej krakorcovou konstrukci a zpevňující sloupy a pak teprve ten motor můžeš na ponk dát:-)
HD's coming
Offline Marvel  
#14 Odesláno : pátek 17. července 2009 0:17:52(UTC)
Marvel

Zdravím, trošku oživím svoji rubriku. Mám dotaz ohledně hadiček, které vyrovnávají tlak mezi motorem a okolím (v případě Honzy jedna vede do karbece a na druhe je jen ten breather). Zajíma mě, jakou roli plní ta hadička, vedoucí do karbece, pokud teda ma na funkci karburatoru nejakej vliv a co by se pak stalo, kdyby byly na obou víkách jen ty "dýchače". Díky.
Offline xjohny  
#15 Odesláno : pátek 17. července 2009 0:26:23(UTC)
xjohny

Slouží to k odvětrávání motoru, tzv. Positive Crankcase Ventilation (PCV). Myslim, že můžeš mít klidně 2 breathery a ten podtlak v karburátoru ucpanej a nemělo by to mít žádnej vliv na chod.
Camaro se rozskočilo...
Offline Marvel  
#16 Odesláno : pátek 17. července 2009 0:30:00(UTC)
Marvel

xjohny napsal:
Slouží to k odvětrávání motoru, tzv. Positive Crankcase Ventilation (PCV). Myslim, že můžeš mít klidně 2 breathery a ten podtlak v karburátoru ucpanej a nemělo by to mít žádnej vliv na chod.

OK, díky za bleskovou odpověď Slinttt
Offline Havlas  
#17 Odesláno : pátek 17. července 2009 11:29:40(UTC)
Havlas

Kategorie: Na dobré cestě

Zpráv: 139

Tak mě bylo řečeno že odvětrání do karburátoru je jen nato aby se výpary spálily v motoru a nesmrděly do motor. prostoru a kabiny.
Offline Baronet74  
#18 Odesláno : středa 22. července 2009 23:05:49(UTC)
Baronet74

Zpráv: 348

xjohny napsal:
špatně pokud to odpojí motor se zakarbonuje a pá pá Piisk na jedno víko filtr na druhé odsávání,jako bonus to vytváří v motoru podtlak:d/ a vyrovnává tlak kterej projde přes kroužky.Ještě jsem to odpojené neviděl a asi ani neuvidímStyd se jinak Xjohny pěkný stránky
kočka už mňouká teď opravíme nějaky camara
UserPostedImage
UserPostedImage
nebo majitele
UserPostedImage
Offline Marvel  
#19 Odesláno : středa 22. července 2009 23:40:56(UTC)
Marvel

Baronet74 napsal:
špatně pokud to odpojí motor se zakarbonuje a pá pá Piisk na jedno víko filtr na druhé odsávání,jako bonus to vytváří v motoru podtlak:d/ a vyrovnává tlak kterej projde přes kroužky.Ještě jsem to odpojené neviděl a asi ani neuvidímStyd se jinak Xjohny pěkný stránky

a hle! no já se ptal jen jak to ovlivní funkci toho karbecu, když to do něj vede no, protože mě to u toho starýho Honzovýho karburátoru přišlo, jak hadičky trčící do luftu, když jen vedou do filtru :)
každopádně díky za osvětu Hurraa
Offline xjohny  
#20 Odesláno : středa 22. července 2009 23:51:21(UTC)
xjohny

Hm, tak teď přemejšlim, jak to má teda vlastně udělaný Jirka...

Jo a díky za recenzi stránek :-)

EDIT: Jo už to vidim, tak to má Jiří dobře...
UserPostedImage

Upraveno uživatelem středa 22. července 2009 23:59:49(UTC)  | Důvod úpravy: -

Camaro se rozskočilo...
Jířa  
#21 Odesláno : čtvrtek 23. července 2009 9:57:04(UTC)
Guest
Kategorie: Anonymní

Zpráv: 1,960

Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
Jojo... Sice s tím filtříkem byly později problémy, ale povedlo se to doladit. Teď to funguje bezvadně.
Ale myslel jsem si že to co jde do karburátoru, funguje jako vrchní mazání motoru. Že to odsává olejovou mlhovinu která pak jde do motoru se směsí Hmmm
Offline Baronet74  
#22 Odesláno : čtvrtek 23. července 2009 20:05:14(UTC)
Baronet74

Zpráv: 348

Napsal: Jí Přejít na citovaný příspěvek
Jojo... Sice s tím filtříkem byly později problémy, ale povedlo se to doladit. Teď to funguje bezvadně.
Ale myslel jsem si že to co jde do karburátoru, funguje jako vrchní mazání motoru. Že to odsává olejovou mlhovinu která pak jde do motoru se směsí Hmmm

I to je jedna s funkcí,odsává to olejovou mlhu aby nedocházelo ke karbonizaci.
Ano jirka to má dobře ty už teď taky,na starým karburátoru jsi to měl špatně bo si měl obě hadičky do filtru.

Upraveno uživatelem čtvrtek 23. července 2009 20:09:29(UTC)  | Důvod úpravy: -

kočka už mňouká teď opravíme nějaky camara
UserPostedImage
UserPostedImage
nebo majitele
UserPostedImage
Offline Marvel  
#23 Odesláno : neděle 13. září 2009 18:17:56(UTC)
Marvel

Myslíte že někde v ČR udělají takovejto supr lak i s těma pruhama? Popřípadě kolik to tu tak může stát (s/bez pruhů )?
Jo a ještě sem si nevšiml že by někde měli Camaro ročník 1970-73, u nás nedostatkový zboží?

UserPostedImage
Jířa  
#24 Odesláno : neděle 13. září 2009 18:24:41(UTC)
Guest
Kategorie: Anonymní

Zpráv: 1,960

Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
Marvel napsal:
Myslíte že někde v ČR udělají takovejto supr lak i s těma pruhama? Popřípadě kolik to tu tak může stát (s/bez pruhů )?
Jo a ještě sem si nevšiml že by někde měli Camaro ročník 1970-73, u nás nedostatkový zboží?

Jestli to někdo u ná umí, tak jen pár lidí. Ale ještě jsem tady neviděl tak super lak.

To je jako tohle...

UserPostedImage

UserPostedImage
Offline Marvel  
#25 Odesláno : neděle 13. září 2009 18:36:54(UTC)
Marvel

Škoda, ale kdyby to vypadalo aspoň tak z polovic jak to co ukazuješ, tak by to bylo v pohodě :)
A co tenhle? Tohle u nás neudělaj? Nebo jen ty pruhy sou tu problém?
UserPostedImage
Uživatelé, kteří si prohlížejí toto téma
Guest (5)
3 stránek123>
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.