Vítej poutníče! Pro využití všech možností fóra použij Přihlášení či Registrace.

Notification

Icon
Error

Sdílet
Možnosti
K poslední zprávě K první nepřečtené
Offline wolfow  
#1 Odesláno : pondělí 23. března 2009 23:20:44(UTC)
wolfow

Kategorie: Člen smečky

Metály: Přispěvatel: Tento uživatel přispěl finančním obnosem na chod tohoto úžasného fóra!
Zpráv: 704

Blahořečil: 1-krát
Ahoj všichni! Nestíhám se přes týden dostat k compu ve dne(jo ta práce...) tak jen večer. Včera jsem četl Johnyho články o interiéru do půl jedné,ve 4 budík-hrůza! Musím opravdu smeknout nad perfektní uspořádaností příspěvků a skvělou fotodokumentací-ten člověk má fakt talent.Díky skvělým fotkám a téměř polopatickému vysvětlení jednotlivých postupů jsem se rozhodl,že započnu s renovací interiéru co nejdřív.Opustil mne počáteční strach a dostavilo se dokonce jakési "Těšení-se" až na to vlítnu!!!:d/
Nemůžu si pomoct,ale mne se ten interiér(kromě budíků) zdá téměř identický a troufnu si tvrdit,že ten koberec na podlaze(mimochodem moc hezký) by pasoval i do Firebirda. Přední,zadní sedačky identické,pásy jakbysmet,ty plasty snad také,středová konzola s fofrklackem taky...Jestli se ale mýlím,tak mě z toho ale honem rychle vyveďte ať tu nejsem pro srandu.Doprrr Prostě myslím si,že tihle bratranci mají k sobě hodně,ale hodně blízko. Jen co bylo dříve... slepice,nebo vejce...Ja nic
Musím tedy ještě nastudovat nějakou teorii,co se týče používaných motorů a převodovek,mám totiž takové tušení že by se mohly tihle rivalové vzájemně doplňovat(něco jako vw a audi-s čímž mám velikou zkušenost,všechno pasuje-teda skoro všechno-tam i tam). Co vy na to? Prostě se to úplně nabízí. Zkuste je postavit vedle sebe!
Jenže teď mě taky napadlo,že už tady objevuju něco,co už všichni dávno víte. Tak potom budu radši už brzdit,a spíš si počkám na nějaké zajímavé(pro mne moc poučné)příspěvky! Zdar!
Jířa  
#2 Odesláno : pondělí 23. března 2009 23:29:21(UTC)
Guest
Kategorie: Anonymní

Zpráv: 1,960

Blahořečen: 1-krát v 1 příspěvcích
wolfow napsal:
Ahoj všichni! Nestíhám se přes týden dostat k compu ve dne(jo ta práce...) tak jen večer. Včera jsem četl Johnyho články o interiéru do půl jedné,ve 4 budík-hrůza! Musím opravdu smeknout nad perfektní uspořádaností příspěvků a skvělou fotodokumentací-ten člověk má fakt talent.Díky skvělým fotkám a téměř polopatickému vysvětlení jednotlivých postupů jsem se rozhodl,že započnu s renovací interiéru co nejdřív.Opustil mne počáteční strach a dostavilo se dokonce jakési "Těšení-se" až na to vlítnu!!!:d/
Nemůžu si pomoct,ale mne se ten interiér(kromě budíků) zdá téměř identický a troufnu si tvrdit,že ten koberec na podlaze(mimochodem moc hezký) by pasoval i do Firebirda. Přední,zadní sedačky identické,pásy jakbysmet,ty plasty snad také,středová konzola s fofrklackem taky...Jestli se ale mýlím,tak mě z toho ale honem rychle vyveďte ať tu nejsem pro srandu.Doprrr Prostě myslím si,že tihle bratranci mají k sobě hodně,ale hodně blízko. Jen co bylo dříve... slepice,nebo vejce...Ja nic
Musím tedy ještě nastudovat nějakou teorii,co se týče používaných motorů a převodovek,mám totiž takové tušení že by se mohly tihle rivalové vzájemně doplňovat(něco jako vw a audi-s čímž mám velikou zkušenost,všechno pasuje-teda skoro všechno-tam i tam). Co vy na to? Prostě se to úplně nabízí. Zkuste je postavit vedle sebe!
Jenže teď mě taky napadlo,že už tady objevuju něco,co už všichni dávno víte. Tak potom budu radši už brzdit,a spíš si počkám na nějaké zajímavé(pro mne moc poučné)příspěvky! Zdar!

Máš pravdu. Vždyť to jsou dvojčata. A kromě masky, zadku, palubky a motorů to jsou prakticky identická auta. Docela ti závidím přístup ke svíčkám. U Camar to nedomysleli.
Offline wolfow  
#3 Odesláno : pondělí 23. března 2009 23:41:50(UTC)
wolfow

Metály: Přispěvatel: Tento uživatel přispěl finančním obnosem na chod tohoto úžasného fóra!

Že jo! Bylo by docela fajn,kdyby se našel někdo,kdo by dokázal sestavit nějakou tabulku-nebo seznam dílů(motorických,mechanických,interiérových atd....) které by pasovaly do obou kárek. Strašně by to usnadnilo shánění nějakých dílů-třeba jen na Pontiacových,nebo jen na Camarových stránkách.Kdybys věděl,že můžeš vlézt i někam jinam,a tam to třeba budou mít. Odborníci asi vědí,mají zkušenosti,mají to v hlavě...to je jasný. Mě,jako zelenáčovi by to celkem pomohlo.
Offline xjohny  
#4 Odesláno : úterý 24. března 2009 10:53:39(UTC)
xjohny

Kategorie: Vůdce smečky

Zpráv: 8,306

Blahořečil: 86-krát
Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
Je to jak píšeš, většina dílů je směnitelných s Camarem. Když budeš shánět něco nového často narazíš na titulek 78-81 Camaro / Firebird, v takovém případě je to v pohodě. Co se týká interiéru, tam se to liší v detailech jako palubka, čalounění, kryt řadičky atd atd, zkus si ve volném čase projít třebas eshop fbodywarehouse, kde si uděláš lepší představu. Co se týká konstrukce, tipnul bych si, že 80% dílů bude stejných. Možná má Firebird jiné nápravy a diferenciál, to si nejsem jistý. Ale převodovku máš určitě totožnou a většinu plechařiny taky.
Camaro se rozskočilo...
Jířa  
#5 Odesláno : úterý 24. března 2009 11:36:49(UTC)
Guest
Kategorie: Anonymní

Zpráv: 1,960

xjohny napsal:
Je to jak píšeš, většina dílů je směnitelných s Camarem. Když budeš shánět něco nového často narazíš na titulek 78-81 Camaro / Firebird, v takovém případě je to v pohodě. Co se týká interiéru, tam se to liší v detailech jako palubka, čalounění, kryt řadičky atd atd, zkus si ve volném čase projít třebas eshop fbodywarehouse, kde si uděláš lepší představu. Co se týká konstrukce, tipnul bych si, že 80% dílů bude stejných. Možná má Firebird jiné nápravy a diferenciál, to si nejsem jistý. Ale převodovku máš určitě totožnou a většinu plechařiny taky.

Podvozek má fajrák o malinko lepší poroti camaru. Tak že tam rozdíly 100% budou.

Upraveno uživatelem úterý 24. března 2009 11:38:26(UTC)  | Důvod úpravy: -

Offline Cámo  
#6 Odesláno : úterý 24. března 2009 15:54:45(UTC)
Cámo

Kategorie: Competition Allies

Zpráv: 778

Blahořečen: 3-krát v 3 příspěvcích
wolfow napsal:

hehe xjogny musí být poctěn tvou chválou:-) určitě tě to dost motivovalo a to je dobře a jen hurá do práce:-)
HD's coming
Offline wolfow  
#7 Odesláno : úterý 24. března 2009 20:48:03(UTC)
wolfow

Motivace je dost,horší je to s časem... Sestavil jsem si takový plán:1, Vykuchám komplet interiér,budu se opičit... Tu podlahu obšlehnu taky-dobrý nápad ji odhlučnit. 2,Budu si hrát s dveřmi-tu sadu těsnících gum budu muset asi koupit novou,buď to chybí úplně,nebo je to zpuchřelý jak svi.. kliky snad zachráním 3,Dám do kupy plasty,čalounění,targu,sedačky,palubku atd...(toho ale je sakra ! Zatr! ) 4,toho vykuchance dotáhnu do dílny (velké dílny s hevery a tak...já jen jáma) a vyhodíme motor, převodovku,kardan...5,demontáž podvozku,čištění,kontrola-výměny-komaxit.6,ošetření podvozku,dutin7,zpětná montáž podvozku,náprav. 8,posíláme boudu do lakovny -tam si pobude 2-3 měsíce-mezitím zkulturním motor a vůbec všechno kolem(hadice,kabely,agregáty,převodovku...) asi půjdu do chromových krytů,nových svodů,možná karburátor,,, vše záleží na financích,to je jasný. 9,Než se vrátí z lakovny snad bude dost času na lišty kolem oken,doladění interiérových věcí a doplňků. 10,Nalakovaný krasavec dostane vše zpět-i nový výfuk z nerezu(kámoš umí-moc) a snad nastane potom ta kýžená chvíle.
Jo,je to jen vize.... Snad se splní. Jen jsem zvědav,jak dlouho mi to potrvá,jelikož peníze jsou vždy až na prvním místě. Budu referovat,jak to pokračuje!Rekni to ruce
Offline Cámo  
#8 Odesláno : úterý 24. března 2009 20:54:55(UTC)
Cámo

wolfow napsal:
Motivace je dost,horší je to s časem... Sestavil jsem si takový plán:1, Vykuchám komplet interiér,budu se opičit... Tu podlahu obšlehnu taky-dobrý nápad ji odhlučnit. 2,Budu si hrát s dveřmi-tu sadu těsnících gum budu muset asi koupit novou,buď to chybí úplně,nebo je to zpuchřelý jak svi.. kliky snad zachráním 3,Dám do kupy plasty,čalounění,targu,sedačky,palubku atd...(toho ale je sakra ! Zatr! ) 4,toho vykuchance dotáhnu do dílny (velké dílny s hevery a tak...já jen jáma) a vyhodíme motor, převodovku,kardan...5,demontáž podvozku,čištění,kontrola-výměny-komaxit.6,ošetření podvozku,dutin7,zpětná montáž podvozku,náprav. 8,posíláme boudu do lakovny -tam si pobude 2-3 měsíce-mezitím zkulturním motor a vůbec všechno kolem(hadice,kabely,agregáty,převodovku...) asi půjdu do chromových krytů,nových svodů,možná karburátor,,, vše záleží na financích,to je jasný. 9,Než se vrátí z lakovny snad bude dost času na lišty kolem oken,doladění interiérových věcí a doplňků. 10,Nalakovaný krasavec dostane vše zpět-i nový výfuk z nerezu(kámoš umí-moc) a snad nastane potom ta kýžená chvíle.
Jo,je to jen vize.... Snad se splní. Jen jsem zvědav,jak dlouho mi to potrvá,jelikož peníze jsou vždy až na prvním místě. Budu referovat,jak to pokračuje!Rekni to ruce

Hele nebyl jsi v nějakém čele sdružení?:-D krásně jsi tu rozvrhl plán na pětiletku:-D ba né dělám si srandu:-)
krásně jsi si to rozvrhl! když se toho budeš +/- držet a pár let tomu obětuješ, tak si myslím, že vyjede z dílny krásný a brutální Pontipták:-)
s penězma je neřest no, bohužel:-(
HD's coming
Offline wolfow  
#9 Odesláno : úterý 24. března 2009 21:03:06(UTC)
wolfow

nebyl jsem v čele sdružení,ale přemýšlel jsem o tom celý den! Teď jsem četl,jak všichni pískují kastle-to jsem asi vynechal... Říkám si-šikovný lakýrník si poradí,pobrousí si pokytuje,dělá to rád... :-)
Offline Cámo  
#10 Odesláno : úterý 24. března 2009 21:07:09(UTC)
Cámo

wolfow napsal:
nebyl jsem v čele sdružení,ale přemýšlel jsem o tom celý den! Teď jsem četl,jak všichni pískují kastle-to jsem asi vynechal... Říkám si-šikovný lakýrník si poradí,pobrousí si pokytuje,dělá to rád... :-)

:-)
tak kastle se pískovat nemusí, můžeš jí obrousit, někdy je to lepší než pískování...
no a na ten lak, pokud to chceš mít pořádně tak počítej 70 a více peněz, nechci tě demotivovat, ale ono je to znát, každá kačka, kterou dáš do auta, je hned znát a o tom to je, nebát se toho!:-)
HD's coming
Offline wolfow  
#11 Odesláno : úterý 24. března 2009 21:58:38(UTC)
wolfow

Ještě jsem se chtěl zmínit o tom jak většina z Vás odsuzuje "díry" v kapotě,přídavná sání a pod... Když jsem svého fajra uviděl poprvé,trošku mě zamrzelo,že mu právě zchází takový ten znak Musclovosti,nebo jak to říct... Kapota je zřejmě vyměněná za kompaktní(bledě modré fresky se objevují pod černou vrchní...) a pozůstatky přídavného spalování jsou ještě patrné-čouhá to tam,všechno zaslepené. Někdo uzmul i čerpadlo klimatizace,ale to mne mrzí nejmíň-není třeba. Asi na tom něco je,mít linii kapoty krásnou a neporušenou. Tak odteď už tu cestu razím taky!!!Hurraa
Offline Cámo  
#12 Odesláno : úterý 24. března 2009 22:00:33(UTC)
Cámo

wolfow napsal:
Ještě jsem se chtěl zmínit o tom jak většina z Vás odsuzuje "díry" v kapotě,přídavná sání a pod... Když jsem svého fajra uviděl poprvé,trošku mě zamrzelo,že mu právě zchází takový ten znak Musclovosti,nebo jak to říct... Kapota je zřejmě vyměněná za kompaktní(bledě modré fresky se objevují pod černou vrchní...) a pozůstatky přídavného spalování jsou ještě patrné-čouhá to tam,všechno zaslepené. Někdo uzmul i čerpadlo klimatizace,ale to mne mrzí nejmíň-není třeba. Asi na tom něco je,mít linii kapoty krásnou a neporušenou. Tak odteď už tu cestu razím taky!!!Hurraa

no čoveče nevím:-) u T/A se mi líbí sen falešný násos na kapotě, nějak mě to k tomu autu prostě patří...
apropo, pokud by jsi chtěl, mám kompresor klimatizace k mání...

Upraveno uživatelem úterý 24. března 2009 22:02:16(UTC)  | Důvod úpravy: -

HD's coming
Offline wolfow  
#13 Odesláno : úterý 24. března 2009 22:08:39(UTC)
wolfow

Hmm,už jsem se s tím naučil žít... Ten kompresor neřeš,já to vyndám úplně komplet.Vždyť to ubírá na výkonu!!! :-)
Offline Cámo  
#14 Odesláno : úterý 24. března 2009 22:14:22(UTC)
Cámo

wolfow napsal:
Hmm,už jsem se s tím naučil žít... Ten kompresor neřeš,já to vyndám úplně komplet.Vždyť to ubírá na výkonu!!! :-)

jsi můj člověk:-))))) taky jsem to vytáhl kvůli výkonu a navíc je to těžký jako kráva ten kompresor
HD's coming
Offline wolfow  
#15 Odesláno : úterý 24. března 2009 22:24:01(UTC)
wolfow

Napsal: Cá Přejít na citovaný příspěvek

jsi můj člověk:-))))) taky jsem to vytáhl kvůli výkonu a navíc je to těžký jako kráva ten kompresor

Máš recht!!! Už se mi v hlavě rodí plány jak táhnu výfuk z každé strany zvlášť-trošku mu ulevit,přiškrcenečkovi! Ona totiž vede trubka z paroží na pravé straně pod motor,a potom nahoru do paroží na straně levé!!!! Vůbec jsem tuhle okliku nepochopil a byla to jedna z prvních věcí co mě napadla. K čemu tedy výfuky před zadními koly na každé straně,když do půli auta vede jedna roura a rozdvojuje se až vzadu do 2 cest? Je to teda roura jako prase,ale stejně to nechápuAni nemluvit Ten motor prostě musí volně dýchat!! Tyhle "bajpásy" ven!!!Piisk
Offline Cámo  
#16 Odesláno : úterý 24. března 2009 22:32:34(UTC)
Cámo

wolfow napsal:

Máš recht!!! Už se mi v hlavě rodí plány jak táhnu výfuk z každé strany zvlášť-trošku mu ulevit,přiškrcenečkovi! Ona totiž vede trubka z paroží na pravé straně pod motor,a potom nahoru do paroží na straně levé!!!! Vůbec jsem tuhle okliku nepochopil a byla to jedna z prvních věcí co mě napadla. K čemu tedy výfuky před zadními koly na každé straně,když do půli auta vede jedna roura a rozdvojuje se až vzadu do 2 cest? Je to teda roura jako prase,ale stejně to nechápuAni nemluvit Ten motor prostě musí volně dýchat!! Tyhle "bajpásy" ven!!!Piisk

ano samozřejmě! musíš umožnit aby motor dýchal! to je něco jako by jsi běžel a rukou si zacpal půlku úst:-), taky se ti bude blbě dejchat, sice to udejcháš, ale musíš za to mít větší frekvenci nádechů a výdechů:-))))
HD's coming
Offline tomcat1  
#17 Odesláno : středa 1. dubna 2009 1:08:49(UTC)
tomcat1

Zpráv: 531

Blahořečen: 5-krát v 5 příspěvcích
V druhej gen. su rozdiely Firebird/ Camaro dost velke. Z vonkajsich plechov su rovnake len strecha a zadna kapota. Aj v interieri je skoro vsetko ine. Renovoval som Camaro 79 a teraz sa zacinam vrtat v Transame 79 a nestacim sa divit, ako su odlisne... Pontiac ma lepsie vypracovane detaily v interieri. Aj motory su ine. Prevodovky maju inu prirubu, nedaju sa zamenit...
Offline Cámo  
#18 Odesláno : středa 1. dubna 2009 1:12:21(UTC)
Cámo

tomcat1 napsal:
V druhej gen. su rozdiely Firebird/ Camaro dost velke. Z vonkajsich plechov su rovnake len strecha a zadna kapota. Aj v interieri je skoro vsetko ine. Renovoval som Camaro 79 a teraz sa zacinam vrtat v Transame 79 a nestacim sa divit, ako su odlisne... Pontiac ma lepsie vypracovane detaily v interieri. Aj motory su ine. Prevodovky maju inu prirubu, nedaju sa zamenit...

tak ono na oko to vypadá podobně...ale asi máš pravdu, že po bližším průzkumu se ty odlišnosti zjeví
HD's coming
Offline 79targa  
#19 Odesláno : neděle 5. dubna 2009 12:28:11(UTC)
79targa

Kategorie: Hledá svoje místo

Zpráv: 14

Co zadní lampy z birda jdou na camaro??
Offline xjohny  
#20 Odesláno : neděle 5. dubna 2009 14:18:35(UTC)
xjohny

Kategorie: Vůdce smečky

Zpráv: 8,306

Blahořečil: 86-krát
Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
To těžko...

Camaro '79
UserPostedImage

Firebird '79
UserPostedImage
Camaro se rozskočilo...
Offline hd1903  
#21 Odesláno : neděle 5. dubna 2009 18:38:54(UTC)
hd1903

Zpráv: 1,333

Hmmmmmmmm, na první pohled vypadají úplně stejně:-))))))))))))))
Offline 79targa  
#22 Odesláno : neděle 5. dubna 2009 19:02:39(UTC)
79targa

Kategorie: Hledá svoje místo

Zpráv: 14

A už to vidim tak nicZatr!
Offline Havlas  
#23 Odesláno : neděle 5. dubna 2009 19:49:36(UTC)
Havlas

Kategorie: Na dobré cestě

Zpráv: 139

Já měl možnost porovnat camaro s firebirdem. Jako co je vidět nejvíc je ta hrana přes bok, firebird ji má asi o 3 cm níž.Ač se teda vyráběly ve stejné fabrice na stejné lince, tak záměna dílů nicmoc.
Uživatelé, kteří si prohlížejí toto téma
Guest (9)
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.