Tak po nějaké odmlce sem napíšu pár úprav na autě, pár dobrých a pár špatných zpráv...
- Za pomocí OndraSe se mi dostaly do rukou vhodný spínače na stahování okýnek...
Tyhle tam byly předtím:
A tyhle teď (i s podsvícením):
Vada je v tom, že nemají ty čudlíky v páru nebo symetricky (viz 3. fotka), ale úhlopříčně, takže se rády kroutí a vypadá to teď nehezky.
A proč jsem šel do vypínačů od Hella? Ty starý už měly totálně spálený kontakty a rády se zasekávaly - viz.
www.youtube.com/watch?v=V-rV_uy0XqE v 0:17, čož by vedlo ke spálení vinutí, v horším případě i k požáru (20A pojistka je prostě moc na trvalej proud 1 motorem.
- Skřípaly mi zadní brzdy, zejména při přejezdu nerovností n silnici a pak když jsem měl zabržděno; důvodem je nejspíš jen tahle "pojistka" na 2. fotce, která se opírala o paknu a ráda vrzala:
Tipuju, že mi vržou aj nějaký ty gumový šílenosti u stabilizátorů atd.; teď mi vrže jen levá strana vzadu.
- Dostaly se mi do rukou mlhovky a jelikož jsem plánoval už dřív, že osadím mlhovky i s dálkovkama, tak jsem začal mlhovkama...
Ano, čumák musel dolů, jinak bych tam nevyvrtal díru pro držák mlhovky, dokonce ani tam ty mlhovky nedostal (takže pro oddělání mlhovky je potřeba sundat celej čumák).
Co myslíte, bude těm mlhovkám (později i dálkovkám) nějak moc vadit ta mřížka, co se týče svítivosti? Ještě jsem to totiž nezkoušel...
Jinak využití mlhovek budu mít i jako DRL (snížím výkon mlhovek), takže už nebudu muset otvírat světla...
Mřížky dostanou barvu v barvě karoserie, dnes jsem je projížděl šmirglem...
- A teď ta méně radostná událost - ve čtvrtek 20.9.2012 mi zemřel děda (týden předtím ho vezli do nemocnice), který mi hodně pomohl s přihlášením mýho Firebirda. Dědy jsem měl moc rád, proto na nějakou dobu budu mít jinýho avatara (pár lidí už si ho asi všimlo):
Jelikož byl Firebird stále přihlášený na dědu, tak byla rychlá akce lítání po úřadech, aby se stihl Firebird odhlásit a nedostal se do dědičnýho řízení...
V úterý 18.9. odhlášeno, ve čtvrtek 20.9. evidenčka a ještě ten den přihlášeno na mě (na místní úřad jsem přišel v 13:40, 20 minut před zavíračkou); divím se, že se mi vše podařilo na první návštěvu úřadu, když ten registr stále blbne (u nás jsem měl prázdný kolonky, žádný Pontiac Favorit či jiný očekávaný zvěrstva).