Standa napsal:Jak se ti chová s tím předstihem v otáčkách? A nebude ti do toho předstihu stejně hrabat jednotka? Já jen, že u mýho po zimě (odpojená baterka) byl od poslechu předstih menší. a taky nebyl problém jet na 1000RPM. Ale kolem 4000RPM motor přestával táhnout a dělal větší rámus. Teď po 300km je předstih evidentně zpátky (zátah odspodu horší, ale jde ochotně do otáček). To vybízí k nějakýmu dalšímu ladění. Ale startování naprosto bezproblémový na ťuknutí vždycky.
Když přidám otáčky, tak se předstih zvětší. A co sem čmuchal po návodech, tak ECM neví, jakej je předstih, to umí až objemnější motory (maj otřesové čidlo). ECM má sice učící režim (data se po odpojení baterky na dobu 30s a více smažou), ale co všechno se učí, netuším. Možná si ECM načetla jiný data než předtím. A možná je ten předstih trochu poznat na zátěži motoru - v PROM paměti je uložena velká 3D tabulka závislosti "zátěž - předstih - RPM", tak možná ti to jednou jelo na zátěž X a jindy na zátěž Y.
Jirka_z28 napsal:Až to budeš rozebírat, prosím zdokumentuj to, sepiš postřehy/zádrhely/cokoliv, co může pomoct. Případně i co za uhlíky tam jde dát/přizpůsobit.
Okna mi jezděj pomalu a nějaká repase časem bude asi potřeba.
Dík
Jednou už sem je měl rozebraný...
Dokud nemáš ten mechanismus přinýtovanej, ale jen přišroubovanej, tak máš napůl vyhráno (odvrtávat nejty, co se protáčí, je fakt opruz). Vyndání mechanismu je taky na nějakej te čas (sklo ale zůstane ve dveřích).
Vyndání statoru motoru je jednoduchý, to se odehnou jen 3 plíšky a uhlíky taky easy, myslimže sou jen přes pérko (posledně sem ty pérka roztahoval, ať maj větší přítlak).
Druhá půlka vítězství je dostat tam tu elektroniku s uhlíky zpátky.
Složení je opačnej postup.
Okna ti jezdí pomalu obě nebo jen někerý? Mně jezdí pravý okýnko plnou rychlostí a levý o dost pomaleji -> možná máme blbě seřízenej ten mechanizmus stahování a někde ty cesty jdou "proti sobě", proto to jede tak pomalu. Třeba u mě to jede pomalu jen do 3/4 a poslední 1/4 okna nahoře už jede plnou rychlostí.
Co se týče uhlíků, tak mám pocit, že tam byly potřeba nějaký velký, ale ještě se mi je nepodařilo sehnat. Jak budu mít čas, tak to zkusím znovu rozebrat a zjistit velikost. Nerad bych měl před domem auto s pootevřeným okýnkem.
Tady sem našel pár fotek, kerý sem tehdy udělal pro okýnko řidiče (levý)...
Upraveno uživatelem neděle 23. března 2014 0:48:49(UTC)
| Důvod úpravy: -