Kategorie: Člen smečky Registrován: 25.07.2011(UTC) Zpráv: 836 Bydliště: taková řiť světa kousek od Brna
Blahořečil: 10-krát Blahořečen: 10-krát v 9 příspěvcích
|
Už se tu dlouho nic nestalo, tak to musím oživit... Minulý týden kolem svátku jsem si byl ke Zdeňkovi Bulínovi pro kufr náhradních dílů... od drobností až po přední nápravu... V neděli jsem ještě jel ke Zdeňkovi dodělat pár věcí (třeba toto a výsledkem bylo zfunkčnění tohoto), ale kousek za barákem na cestě jsem zjistil, že mám rupnutej chladič (tímto se připojuju do klubu k OndraSovi a Vlčákovi), takže otočka domů a pučit si auto. Ruplo to na klasickým místě u původních chladičů do 3rd gen s plastovými boky... (PS: 20litrový barel s chladící kapalinou z Luštěnic původně určený pro Vlčáka se mi bude hodit ) Abych nebyl v neděli jen u špatných zpráv, tak se mi podařilo sehnat skoro nový chladič s kovovými boky (díky Zdeňkovi a Fredovi ) a ještě ten den jsem si ho odvezl v pučeným autě domů, takže mi ho zbejvá jen vyměnit a starej nějak opravit. Krom cestování jsem ještě stihl udělat pár oprav, takže... - demontoval jsem starou houkačku, nahradil ji origo klaksony a už nezním jak nadržená děfka - vyměnil jsem přední repráky (Tesla repráky, asi ze staré telky) za origo a hned mi to hraje líp (to je ale zvuk!!) - oprava některých částí elektriky, které zbastlil předchozí majitel (chybějící konektory) - vyměnil jsem provizorní nádržkou ostřikovačů originální (ale ostřikovače neostřikují ) V brzké době mě čeká výměna chladiče, vidím to na nějaký víkend... |
Pontiac Firebird 1987 (305cui V8 carb A/T) Klimatizace: WIP Potahy sedaček: Oprava Alarm: Chtělo by to opravit
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
No vida, ty se teda činíš. Autíčko má určitě radost, když ho dáváš takhle dokupy A já myslel že Zdeňkovi ten KITT maká na 100%, nebo to je zase jinej KITT? :) Upraveno uživatelem středa 5. listopadu 2014 21:44:04(UTC)
| Důvod úpravy: - |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 28.03.2012(UTC) Zpráv: 222
Blahořečen: 6-krát v 6 příspěvcích
|
Mno kdyz uz si mel ty repraky venku tak bych koupil stejnej rozmer a vymeniL za vykonejsi novejsi ty origo taky hrajou naho... kdyz jsem mel 3.gen tak jsem menil a jakpak to hralo! Mno u 2.gen jsem udelal to sami :-D
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 25.07.2011(UTC) Zpráv: 836 Bydliště: taková řiť světa kousek od Brna
|
xjohny: Snažím se to dát dokupy, aby to nebyl tak velkej bastl, jako bejvával. Snažím se co nejvíce blížit originálu a možná i trochu lépe. Je to ten samej KITT, ale odešla mu elektronika scanneru - je kolem toho dlouhý vyprávění... Hejkal: Vím, že origo repráky (pokud myslíme ty samé, tak jsou dobře vidět na 2. fotce pod těma černejma plastovejma lištama nalevo) bez externího zesilovače a origo rádiem není nic moc, ale jednak nechcu ohluchnout a druhak na moji "hlukovou hladinu" to hraje poměrně slušně. Sám určitě uznáš, že lepší origo repráky než starý rozhrkaný Tesly (Zdeňka málem jeblo, když je viděl). |
Pontiac Firebird 1987 (305cui V8 carb A/T) Klimatizace: WIP Potahy sedaček: Oprava Alarm: Chtělo by to opravit
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 11.11.2009(UTC) Zpráv: 700 Bydliště: Brno - nejvetsi vesnice v CR
Blahořečen: 23-krát v 19 příspěvcích
|
Ty voe kdes sehnal ty vrtaný kotouče? Jsou použitelný - myšleno neprojetý a nerozpraskaný? |
camaro SPORT COUPE V6 1988 camaro Z28 1991 Rodinka: Firebird V6 92, Camaro LT 78, Monte Carlo 72, Golden Spirit 80, Mark VII 88 |
|
|
|
|
OndraS: Od Zdeňka Bulína jako veškeré další vyfocené díly. Kotouče (i zbytek nápravy) jsou nové a nejeté, jen delší dobu uložené v garáži - proto vypadají jako 10 let netknuté na mokru (stačí je smirkovým papírem párkrát setřít a jsou jako nové - viz. 1 fotka vpravo přesně pod světlem - tam se kousek setřel a fakt se leskne jako psí kulky). Očekávám, že nebudou zkroucené, brzdy budou brzdit atd... Jelikož pršelo, tak jsem si dnes hrál s ovladači centrálního zamykání - jeden měl už setřené piktogramy. Potisknutá nálepka, nalepeno na tlačítko a to celé přelepeno průhlednou páskou. Příště by to chtělo spíš laserovou tiskárnu, aby černá černá byla... |
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Hm a co to natisknout na čirou fólii? Nebo ještě jinak, nechat si to vyplotrovat a přenést to tam jako samolepku? |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Fólie s inkoustovou tiskárnou nefunguje ani po zdrsnění šmirglem (vyzkoušeno na jiném projektu). Plotr nevlastním, takže ani tak bych to neudělal. Jak budu mít přístup k laserovce, tak si to vytisknu a znovu nalepím, černá z laserovky vypadá mnohem líp než z inkoustu. |
|
|
|
|
|
Tak já samozřejmě myslel to zadat nějaký reklamce, já si takhle nechávám tisknout nebo plotrovat drobotiny u jedný lokální firmy |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Tak ono když to bude dobře vypadat i s laserem na samolepce, tak po přelepení páskou to bude vypadat hodně podobně jako originál a prakticky za nulovou cenu, kdežto u reklamky za to vždycky něco budou chtít.
|
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 11.11.2009(UTC) Zpráv: 700 Bydliště: Brno - nejvetsi vesnice v CR
Blahořečen: 23-krát v 19 příspěvcích
|
Sakra ty kotouče ti asi docela závidím :) Brzo mě čeká nějakej upgrade brzd.... |
camaro SPORT COUPE V6 1988 camaro Z28 1991 Rodinka: Firebird V6 92, Camaro LT 78, Monte Carlo 72, Golden Spirit 80, Mark VII 88 |
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 24.09.2013(UTC) Zpráv: 153 Bydliště: Znojmo
Blahořečen: 6-krát v 4 příspěvcích
|
Napsal: Bouri Tak ono když to bude dobře vypadat i s laserem na samolepce, tak po přelepení páskou to bude vypadat hodně podobně jako originál a prakticky za nulovou cenu, kdežto u reklamky za to vždycky něco budou chtít.
Bouri, posli mi co chces vytisknout na laserove tiskarne na samolepici transparentni folii a udelam ti to :-) |
GM Pontiac Firebird Trans Am 5.0 TPI V8 225PS GM Opel Combo Tour 1.7 DTi 74 PS
|
|
|
|
Kategorie: Na dobré cestě Registrován: 24.09.2013(UTC) Zpráv: 153 Bydliště: Znojmo
|
Napsal: Bouri OndraS: Od Zdeňka Bulína jako veškeré další vyfocené díly. Kotouče (i zbytek nápravy) jsou nové a nejeté, jen delší dobu uložené v garáži - proto vypadají jako 10 let netknuté na mokru (stačí je smirkovým papírem párkrát setřít a jsou jako nové - viz. 1 fotka vpravo přesně pod světlem - tam se kousek setřel a fakt se leskne jako psí kulky). Očekávám, že nebudou zkroucené, brzdy budou brzdit atd... Jelikož pršelo, tak jsem si dnes hrál s ovladači centrálního zamykání - jeden měl už setřené piktogramy. Potisknutá nálepka, nalepeno na tlačítko a to celé přelepeno průhlednou páskou. Příště by to chtělo spíš laserovou tiskárnu, aby černá černá byla... Jsme se Zdendem nakoupili v breznu 2014 celou Avii dílu na 3 gen Firebirda :-). Včetně celého auta V6 3,1 l Firebirda... Dnes už vlastní část i Bouri :-) |
|
|
|
|
|
Napsal: dejf Bouri, posli mi co chces vytisknout na laserove tiskarne na samolepici transparentni folii a udelam ti to :-)
To zní dobře, to bys dokázal udělat ještě během dneška/zítřka? Zdeněk ke mně v pondělí nejspíš pojede (nebo možná já k němu), tak by se udělala předávka. Možná i někdy v týdnu, záleží, jak se se Zdeňkem domluvíme na předání jedný elektroniky. Pošlu ti obrázek a parametry do SZ. |
|
|
|
|
|
Napsal: xjohny No vida, ty se teda činíš. Autíčko má určitě radost, když ho dáváš takhle dokupy A já myslel že Zdeňkovi ten KITT maká na 100%, nebo to je zase jinej KITT? :) KITT je pořád ten stejnej :-) http://www.znoj-tyden.cz/_old/index.php?a=12082 |
|
|
|
|
|
Tak jsem minulý víkend začal s výměnou chladiče a tenhle víkend tu výměnu dokončil. Ten nový chladič má jednu úžasnou výhodu - má kovové boky, tudíž časem zas nepraskne jako ten původní s plastovými boky. Ale má jednu nevýhodu - dolní výpust je asi o 1cm výše než u původního chladiče, takže mi u výpusti zavazí servo převodky řízení. Se sháněním chladiče jsem měl haluz tisíciletí - zjistil jsem, že mi proudem teče chladič > po 2 minutách mám zamluvenej použitelnej chladič > po 1 a půl hodině jsem zjistil, že ten chladič je úplně nový, jen mírně použitý > po další 1 a půl hodině jsem měl chladič v kufru náhradního auta > na cenovku se ani neptejte, je to formou výměny "služeb". Starý a nový chladič: Prasklina na klasickém místě: Jelikož dolní výpust byla nějak moc vysoko oproti plastovému, tak mi v cestě zavazelo servo převodky řízení a abych nenechal rozedřít hadici, tak jsem za uchycení stabilizátoru připevnil opěrný plech a už se ta hadice jen tak nerozedře. Foto před instalací chladiče na místo: Při instalaci jsem tam měl tak málo místa, že musela ven i sahara... PS: Už u odvzdušnění chladiče neudělám takovou pi****** v podobě nastartovaného motoru bez víčka na chladiči, když sepne termostat v chladícím okruhu. Od Zdeňka Bulína jsem ještě dostal sadu vzpěr na kapotu, ty jsem tento víkend taky vyměnil, ale mám zásadní problém - ať mám vzpěry 2 nebo 4, tak ani tak mi kapota nedrží otevřená... Co je tam blbě? Tu je pár fotek, kde je vidět mechanika, jestli to nějak pomůže v identifikaci problému... Fotka z lakovny a pak fotka před výjezdem na focení do kalendáře. |
|
|
|
|
|
A nemaj tam byt nejaky pera? :) |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
Péra byly u dvojek, trojky maj plynový vzpěry. |
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 14.01.2012(UTC) Zpráv: 977 Bydliště: Letohrad
Blahořečil: 14-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
Blbě bude to, že jsou všechny ty vzpěry v háji. Takže zahodit a koupit nový. Nebo ti ještě 2 starý přidám a pak už to třeba bude stačit |
Firebird ´87 V6 T-top manuál |
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
Jak říká Standa budeš mít utahaný vzpěry, takže buď násadu od smetáku nebo nový vzpěry |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
|
Buď nepoznáme starý vzpěry nebo je chyba ještě jinde. Vzpěry se mi právěže zdají dobrý... Z původních 4 byla mrtvá jen jediná (a to úplně) a od Zdeňka mám 3 a všechny tahají dobře. |
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 14.01.2012(UTC) Zpráv: 977 Bydliště: Letohrad
|
Já měnil vzpěry vepředu i vzadu. Samostatně byly všechny tak tuhý, že jsem je rukou vůbec nezmáčknul a stejně to neunesly. Nikde jinde bych problém nehledal. Ale jestli jsi na kapotu dal 10 kilo tmelu, tak to může být i tím Upraveno uživatelem středa 19. listopadu 2014 7:44:11(UTC)
| Důvod úpravy: - |
|
|
|
|
Aha. No ještě se na to se zdeňkem podíváme a zhodnotíme, zda nekoupit rovnou nový... Na tyhle vzpěry jsem se musel opřít svoji váhou, abych je zmáčknul. Kapota by měla mít minumum tmelu, v lakovně byla týden rovnaná, než byla dokonalá... |
|
|
|
|
|
Napsal: Bouri Péra byly u dvojek, trojky maj plynový vzpěry. Takovej Tahoe má pera i v roce 2006 :) |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
S tím tmelem jsem si dělal srandu. Ta kapota ale něco váží a je tam velká páka, tak ty vzpěry potřebují opravdu dost síly. |
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK