Kategorie: Člen smečky Registrován: 03.11.2013(UTC) Zpráv: 817 Bydliště: Praha
Blahořečil: 3-krát Blahořečen: 23-krát v 21 příspěvcích
|
za me 3,41 je to manual 4kvalt a co jsem se svezl tak je to hoooodne mrtvi dole na jednicku a kdys jsem ji roztahl tak se nebojim rict ze jsem jel ke stovce motor jde a taha dobre ale na asfaltu spis zdechne nez aby hrabnul a pri rozumne jizde po okrskach jsem snad ctyrku nedal za me 3.41 a bude to super
|
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
Blahořečil: 86-krát Blahořečen: 166-krát v 144 příspěvcích
|
Bude, ve městě. Ale na dlouhý trasy je to naprd. Zvlášť kdyby chtěl jet po dálnici, tak jet 110-120 třeba půl hodiny už je otrava, nehledě na spotřebu. A ten rozdíl dole bude stejně minimální 3.23 nebo 3.42. To ať si vybere Vlastik sám. |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
vzdyt stejne nikdo s autama nejezdi daleko na srazy kazdej z nas to sudla okolo baraku a jednou za rok ject dal to se prezije a resit spotrebu u tohoto se mi zda jako blbost
|
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
Blahořečil: 18-krát Blahořečen: 27-krát v 25 příspěvcích
|
Napsal: Robert vzdyt stejne nikdo s autama nejezdi daleko na srazy kazdej z nas to sudla okolo baraku a jednou za rok ject dal to se prezije a resit spotrebu u tohoto se mi zda jako blbost Bobe fole, souhlas, řikám to furt |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 16.04.2014(UTC) Zpráv: 425 Bydliště: Kladno
Blahořečil: 32-krát Blahořečen: 8-krát v 8 příspěvcích
|
Při tom výběru je znát i velikost kol, čím větší kola proti standardu, tím dej vyšší převod, ale tobě se to asi moc od základu lišit nebude co? Klidně dej 3,42 motor na to máš a auto při rychlosti nad 200km/h stejně nejde řídit, tak je jedno, že bude převod do síly.
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 14.01.2012(UTC) Zpráv: 977 Bydliště: Letohrad
Blahořečil: 14-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
Naše Camara mají jedno 3,23 a druhý 3,42, jinak jsou technicky skoro stejný. Největší rozdíl je, že to s delším převodem nejede tak ochotně na pětku v padesáti a při přímým srovnání bude rozdíl v dynamice poznat. Jinak bych řekl, že při okreskových rychlostech ty otáčky o tolik nevylezou, aby mělo smysl kvůli tomu dávat 3,23. Při delší cestě po dálnici nebude u čtyřkvaltu příjemný ani jeden tenhle převod. Rozdíl ve spotřebě bych tipnul míň než půl litru. |
Firebird ´87 V6 T-top manuál |
|
|
|
Kategorie: Rada starších Registrován: 25.09.2012(UTC) Zpráv: 2,025 Bydliště: Hradec Kralove
|
Mám 3 kvalty tak se tu nebavme o pětce :) za mě tam pujde 3.23 :) |
Repase karb. Edel-čeká Paliv. čerpadlo-čeká Chevy Camaro 79 Berlinetta Nový přírůstek Jeep Grand Cherokee 4.7 - V8 |
|
|
|
|
za me 3kval automat 3,23 a ctyrkvalt 3,41 a musi bejt spokojenost to bych volil ja
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 14.01.2012(UTC) Zpráv: 977 Bydliště: Letohrad
Blahořečil: 14-krát Blahořečen: 12-krát v 12 příspěvcích
|
Ono je to v podstatě stejný (nejvyšší převod je 1:1), jen ten automat nepotřebuje krátkou jedničku, protože má měnič. |
Firebird ´87 V6 T-top manuál |
|
|
|
Kategorie: Vůdce smečky Registrován: 28.02.2009(UTC) Zpráv: 8,306 Bydliště: Třebenice (LT)
|
Nojo, je to pravda, že rozdíl minimální. Tak tam dej Vlasto 3.42 ať ti to pak neni líto :-)) |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.04.2009(UTC) Zpráv: 762 Bydliště: Praha/Pribram
Blahořečil: 155-krát Blahořečen: 9-krát v 9 příspěvcích
|
Já se zatím spíš kloním k té 3.23 - bývala tam už z továrny, většina na transamcountry foru ho vynáší do nebes a myslím, že je to pro naše účely a cesty velice vhodný kompromis (sprinty 1-2* do roka), jinak většinou dlouhé cesty po dálnicích na srazy. Navíc mě čeká ta výměna spojky, s tím to auto také bude hned jiné - teď už je to dost hrůza : (
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 29.04.2009(UTC) Zpráv: 762 Bydliště: Praha/Pribram
Blahořečil: 155-krát Blahořečen: 9-krát v 9 příspěvcích
|
Jsem rád za vaše názory - aspoň tu zas něco probíráme : )
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát rady starších Registrován: 14.05.2011(UTC) Zpráv: 1,564
Blahořečil: 6-krát Blahořečen: 24-krát v 21 příspěvcích
|
|
|
|
|
Kategorie: Člen smečky Registrován: 10.08.2009(UTC) Zpráv: 794 Bydliště: Horovice
Blahořečen: 22-krát v 21 příspěvcích
|
Původně jsem měl 2,41:1 a moc se to nerozjíždělo. Když jsem měnil diferák za samosvorný tak mi na Summitu doporučili 3,42:1 až zajedu motor tak poreferuji. Jinak motor v autě už vrčí a je to s tímhle tlumičem děsný rachot http://www.summitracing....rts/pye-sgf70/overview/. Skoro jako bez něj.
|
|
|
|
|
ja snad vyndam napravu ad si to zkusi jak to jede
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 24.04.2014(UTC) Zpráv: 428 Bydliště: Pelhřimov
Blahořečil: 1-krát Blahořečen: 13-krát v 13 příspěvcích
|
Ohledně výměny diferáku mám ještě otázku s tím spojenou a to kolem výměny koleček na převodovce kvůli správnému ukazování rychlosti. Pokud mám teď převod 2,41 a měnil by se za třeba 3,23, šlo by vypočítat a vyměnit pouze poháněné kolečko a hnací na hřídeli převodovky zanechat, nebo se musí vždycky měnit obojí? Případně když by se museli měnit obě kolečka a sundávat ocas převodovky, musí se vypouštět(upouštět) olej v převodovce? Nikde sem se tuhle infomaci nedočet.
|
|
|
|
|
Musíš vyměnit obojí, jiná rozumná kombinace koleček se nenabízí. Sundáš ocas převodovky, ale moc oleje tam není, max. deci. To pak doleješ zpátky. Nebo přizvedni zadek a nateče do do předku převodovky. Tady jsem popsal upgrade ze stejných převodů: http://chevroletcamaro.c...a-nahonu-tachometru.aspx |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
Kategorie: Kandidát smečky Registrován: 24.04.2014(UTC) Zpráv: 428 Bydliště: Pelhřimov
|
Super díky za info. Na stránky s kalkulačkou koleček jsem už koukal doma a tuším, že mě ozubení vyšlo stejné jako tobě a to i vzhledem k trochu rozdílnýmu průměru kola (27,99")
|
|
|
|
|
Tak ložiska a těsnění k diffu už je doma, ještě čekám na druhej balík a to samotnej diff a převod, kterej zadržujou celníci, ale už se to blží . Takže ještě mi zbývá jedna věc ke kompletnosti a to olej. Když pořídím tenhle: http://www.olejacek.cz/c...ip-75w-140-1l-92475.html tak jelikož je to přímo do samosvorů, tak už není potřeba aditiva?
|
|
|
|
|
Nemělo by být Jaký typ difu tam budeš dávat? |
Camaro se rozskočilo...
|
|
|
|
|
No tak to už bych měl taky objednat převod no |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jo od toho samýho prodejce to mám, překvapila mě rychlost, jedno pondělí sem to objednal a příští týden ve středu už to doručovali Ložiska budeš používat starý, nebo sis objednal nějakou sadu i s těma vymezovacíma podložkama?
|
|
|
|
|
Ložiska buď starý nebo je koupim tady, v únoru to chci přehazovat, teď o víkendu objednám tyhle zubatý kola a bude je to dobra cena |
|
|
|
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.
Soubory cookie:
chevroletcamaro.cz - fórum používá soubory cookie. Pokračováním prohlížení těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
Více informací
OK