Snad neuškodí troška nekromancie, dlouho jsem tu nic nepsal...
Je tomu již týden, co jsem byl 30.5. ve středu odpoledne na dopravním inspektorátu a odešel jsem s tímto výsledkem:
Zbavil jsem se tak jistých obtíží a mám svatej klid.
A troška historie, co se za těch 2 a půl roku událo...
Sem-tam jsem se zjevil na nějakých těch srazech... Třeba Jizbice 2016
nebo Hradecká V8 2016
Pak jsem řešil reklamaci laku (prostě to místama znovu vykvetlo), tak před převzetím mi majitel lakovny půjčil knihu, kde měl nafocená různá auta z lakování, včetně mého. Jen se teda odjezd trochu zvrtl a poprvé bylo auto potupně odvezeno z místa činu. (zkuste sehnat večer na zelený čtvrtek odtahovku, docela zábava najít volného střízlivého řidiče)
Vlivem absence protimrazové zátky, následné absence chladící kapaliny se upekl motor. Z toho vyplývá, že to chce dát dokupy, ale abych stihl výroční F-Body, tak to chtělo vyřešit jinak. Třeba novým motorem a k tomu i automatická převodovka a to celé se stihlo 2 dny před F-Body.
Takže 50th Anniversary - F-body Session se stihlo a úspěšně jsem tam dojel.
Koncem léta byly poněkud silnější vichřice, než na které jsme zvyklí a z toho vznikla situace "na střechu mi spadla střecha". Konkrétně ty rohové křidlice, které jsou kravsky těžké. Dopadly na střechu auta i na zadní sklo (sklo kupodivu vydrželo).
Takže mě v brzké době opět čeká lakovna (s lakýrníkem to vidíme na podzim 2018)...
Ale co, je potřeba mít dobrou náladu a tu vylepší třeba ... svatba (ne, moje ne, ta bude jindy).
Mělo to i trapnou chvilku, kdy před odjezdem ze zámku od obřadu se nepodařilo nastartovat a završily to kouřové efekty ze startéru. Takže někde v mezičase se pořídil nový startér a rovnou se vyměnil.
A po nějaké době nuceného stání se opět zjevuji na nějaké té akci, tentokrát na LCW v Pasohlávkách 2018, i s mojí drahou polovičkou a chlupatou drobností.
A skoro na každém větším srazu se musí dát dokupy nějaké to autíčko, tak tady jsem byl jakožto servisní vůz (jedno z mála aut, které je stále plně vybaveno pořádným nářadím) zvěčněn při oživení oranžového Camara Dana Kostky (v pozadí).
A jinak, za tu dlouhou dobu přibylo nějaké to vylepšení...
- nainstaloval a zfunkčnil jsem centrální zamykání a elektrický odskok víka kufru včetně dálkového ovládání
- vyměnil jsem motor stěračů za lepší verzi s cyklovačem (ten původní ho neuměl), takže malej deštíček mi už nevadí
- nainstaloval jsem tempomat, ale ještě mu do plné provozuschopnosti chybí pár věcí
- jelikož od výměny převodovky stále nejde rychloměr, tak jsem si vymyslel dočasné řešení, když už jsem ten elektroinženýr a pořídil jsem si i 3D tiskárnu - udělal jsem si rychloměr, který čte rychlost z integrovaného GPS modulu
- rád bych ještě zprovoznil klimatizaci, ale to bude ještě nějakej měsíc trvat.
Uf, zase jsem to psal neskutečně dlouho a mizím spát zase se zpožděním...